acnee la bebe de 1 luna?
Bebita mea, care a implinit ieri 1 luna, mi-a facut niste bubite pe fata, la ceafa si pe umeri, care seamana cu acneea (rosii, cu punct alb in mijloc). Am incercat cu apa cu bicarbonat, cu ceai de galbenele, chiar cu bepanthene(asa citisem undeva). N-a mers cu nici una. Am observat ca mai ales dimineata, dupa ce a facut baita seara face mai multe (am evitat sa-i dau cu ulei pe fata, ca cica-i astupa porii). Nu e de la caldura ca nu prea transpira, are, in schimb, pielea foarte subtire si alba, si se inroseste imediat daca o tin, de exemplu, in brate, pe partea obrajorului care sta pe haina. Este oare vreun remediu, ma gandesc, poate vreo crema, solutie, etc. la farmacie, pt. bebei asa mici? Sanatate si pupici, Luciana.
Raspunsuri
cristina73 spune:
Daca nu e de la transpiratie atunci poate fi acea acnee infantila care are legatura cu hormonii materni care mai exista inca in circulatia bebelusului.In cazul acesta mie mi s-a spus ca nu e necesar nici un tratament,ca trece de la sine si ca se dau creme cu corticosteroizi numai in cazul in care se suprainfecteaza(steroizii sunt in general contraindicati la copii mici).Tine regiunea afectata curata ca sa nu se suprainfecteze-eu zic ca apa simpla ajunge ca sa nu iriti pielea cu tot felul de alte solutii si remedii.
Trebuie sa ai multa rabdare ca dureaza destul de mult timp pina dispare definitiv si in general e o afectiune care deranjeaza mai mult parintii decit bebelusii.
numai bine
rodicaosoian spune:
eu te sfatuies sa mergi cu ea la medic.Al meu baietel cand avea i luna si ceva( nu mai retin exact) a iesit si pe el ceva bubite si sa umplut tot
si a inceput sa faca si putina febra si la-m dus la doctor si mi-a dat ceva unguent care contine antibiotic si in 2 zile ia si trecut
a ta are temperatura?
rodica &robert
Mixella spune:
Al meu facuse cam la o luna si ceva pe fata, pe gat, pe maini si pe picioare. Cat timp raman la stadiul de puncte rosii da nu colecteaza nu e caz de ingrijorare. Eu l-am dat cu Baneocin pudra pe care o foloseam si pt buric si i-au trecut in 2-3 zile. Asa mi-a spus pediatra si a fost ok.
sinzi_ana spune:
Sa nu fie o ciupitura de insecta. Mie asa imi suna...de tantar sau paianjen...
Sinzi
si David
Poze cu David si Cora nebunatica
szivarvany spune:
Si Giulia mea a avut, tot asa pe la o luna. I-au trecut de la sine. Erau pe baza hormonala. Vezi daca are intarite si sfarcurile.
Pe restul corpului cand i-au aparut bubite rosii (astea nu aveau nici un continut), am pus Baneocin crema.
Leoaicele Daria &
Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16