Pedepse la copii
Raspunsuri - Pagina 2
maria m m spune:
.
Miruna,fetita mea cea mare(13 ani)e destul de cuminte insa cand greseste ii tai net-ul sau tv-ul.Insa vad ca voi vorbiti de copii mai micuti.
Faza cu inchisul la el/ea in camera,poate parea o recompensa deoarece in camera lui.....este camera lui,se afla jucariile lui,patutul lui...tot ceea ce se afla in incinta camerei este al lui,deci se simte bine acolo.Dar e buna ideea cutime-outul deoarece un copil isi petrece mult timp in camera sa si poate fi plictisit de ceea ce vede acolo,in plus unui copil ii place mai mult cu familia sa,cu populatia decat singurel la el in camera.
Ca pedepse(mici) puteti sa le luati cate o jucarie preferata si sa le-o dati cand sunt cuminti,sau nu-i lasati sa se uite la serialul preferat..
Eu insa prefer sa-i vorbesc copilului,sa-i spun ca a gresit,in cazul copiilor mei merge mai bine cu frumosul.In plus cum a si specificat Theodora,uneori te scot din minti si nu ai ce sa faci caci nu se potolesc cu frumosul,atunci aplicam pedepsele.
Mai spunea cineva ca pedepsindu-i ar putea sa se inchida-n ei,sa creada ca fac numai lucruri rele.
Eu am preferat sa le spun copiilor mei ca au gresit cand gresesc(si cu mici pedepse) si sa-i laud,sa le arat ca sunt multumita de ei,atunci cand fac un lucru bun.
Important nu este modul in care-l pedepsesti pe copilul tau ci faptul ca el a inteles ca a gresit.Pe asta am pus eu accentul in educarea copiilor mei.
Si inca ceva,trebuie uneori sa le aplicam pedepse caci daca atunci cand au gresit ne purtam la fel ca si atunci cand sunt cuminti,care mai e diferenta intre a fii cuminte si a fii rau?Dandu-le mici pedese combinate cu putina morala atunci cand gresesc cred eu ca e modul in care ii facem sa realizeze ca au gresit.
In cazul unor colectivitati precum gradinita.....trebuie avut grija ca ,copilul in cauza(cel care a gresit) sa nu se simta jignit,umilit.De aceea eu zic ca in incinta gradinitei terbuie vorbit copilului cu calm,atata pana cand intelege ca nu e bine ceea ce a facut.
Sper ca m-am facut inteleasa,poate nu am fost coerenta insa am vrut sa subliniez faptul ca e important sa-i facem pe copii sa realizeze ca au gresit,iar daca acesta nu pot intelege doar pedepsindu-i,trebuie atunci uneori si pedepsiti.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
maria m m spune:
Am uitat sa specific ca este foarte important ca,copilul sa stie sa-si ceara iertare cand a gresit.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
oana_mm spune:
CryssUK - super bine pusa problema!!!
Te sustin si sunt de acord cu tine intru totul!! Aceasta cred si eu ca este o metoda foarte buna de a tine in frau nazdravania micutilor fara a le inabusi totusi personalitatea.
Ar trebui sa imi copiez si sa imi salvez subiectul asta pentru peste vreo doi ani cand o sa imi trebuiasca cu siguranta.
Va pup si Noapte Buna, Oana
Oana Melinte-Moraru
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
CryssUK spune:
Alina,
e posibil ca pt copii mici sa se aleaga un loc de time out in asa fel incat sa fie supravegheat,dar dupa 4 ani cred ca pot sa stea in camera lor.Oricum Jake are 7 ani si eu il supraveghez cand e in Time out.Usa e inchisa dar eu stau pe scari si ascult ce face , ce zice .
Pup,
Cristina
casandra spune:
Noi il punem pe Calin in Time Out la colt, cu fata la perete si asteptam sa se linisteasca, trebuie sa stea 45 de secunde linistit, ca sa se calmeze. Dar noi avem probleme mai serioase cu Calin si asa ne-a invatat terapeutul.
In clasa, nu stiu exact cum ar functiona. Eu mi-aduc aminte de cand eram eleva in clasele I-IV, ca invatatoarea ne punea la colt, cu fata la perete. Tin minte ca am fost pusa o singura data la colt si a fost suficient sa nu se mai repete.
sora2001 spune:
pedepsele aplicate copiilor aduc numai efecte negative asupra comportamentului,si de aceea, eu in foarte multe cazuri aplic santajul sentimental.
Ema's si Richard-Sora
Andrada spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
La gradinita am alta pedeapsa (nu stiu daca sa o brevetez sau o mai foloseste cineva), cel care nu e cuminte iese in fata clasei si copiii ceilalti rad de el...Functioneaza!!!
Eu Sinzi n-am inteles sensul unei pedepse atit de umilitoare. De ce ar fi greseala unui copil prilej de ris pentru colegi? De ce supui un copil oprobiului colegilor lui fata de care copilul respectiv nu a gresit? Cind scopul nostru e sa-i invatam ca sentimentele tuturor conteaza, inclusiv ale lui. Greselile intentionate sau nu, sint prilej de reflectie, nu de amuzament sau umilire. Urmind modelul tau de invatator, imagineaza-ti copiii din grupa ta rizind de un coleg ca nu si-a desenat bine cercul...sau ca a scapat acuarelele pe jos. Ce le-ai spune atunci?
PS Prin metoda asta mi se pare ca ii indemni sa se comporte in asa fel incit sa-i multumeasca pe ceilalti (ca sa nu mai fie umiliti) in loc sa aleaga sa faca bine pentru ca asa e bine pentru el.
Eu una ma chinuiesc sa ii explic ca atunci cind cineva ride de el fie nu conteaza, fie trebuie sa i se alature (in sensul sa fie in stare sa se ia si putin peste picior).
De ex nu trebuie sa se supere daca cineva a ris de el ca a cazut pe scari, dar daca unul ride de caciula lui, poate sa rida si el de propria caciula daca i se pare funny...
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
ina_nz spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Originally posted by sinzi_ana
La gradinita am alta pedeapsa (nu stiu daca sa o brevetez sau o mai foloseste cineva), cel care nu e cuminte iese in fata clasei si copiii ceilalti rad de el...Functioneaza!!!
Eu Sinzi n-am inteles sensul unei pedepse atit de umilitoare. De ce ar fi greseala unui copil prilej de ris pentru colegi? De ce supui un copil oprobiului colegilor lui fata de care copilul respectiv nu a gresit? Cind scopul nostru e sa-i invatam ca sentimentele tuturor conteaza, inclusiv ale lui. Greselile intentionate sau nu, sint prilej de reflectie, nu de amuzament sau umilire. Urmind modelul tau de invatator, imagineaza-ti copiii din grupa ta rizind de un coleg ca nu si-a desenat bine cercul...sau ca a scapat acuarelele pe jos. Ce le-ai spune atunci?
PS Prin metoda asta mi se pare ca ii indemni sa se comporte in asa fel incit sa-i multumeasca pe ceilalti (ca sa nu mai fie umiliti) in loc sa aleaga sa faca bine pentru ca asa e bine pentru el.
Eu una ma chinuiesc sa ii explic ca atunci cind cineva ride de el fie nu conteaza, fie trebuie sa i se alature (in sensul sa fie in stare sa se ia si putin peste picior).
De ex nu trebuie sa se supere daca cineva a ris de el ca a cazut pe scari, dar daca unul ride de caciula lui, poate sa rida si el de propria caciula daca i se pare funny...
A
Shi eu sunt de aceeashi parere cu Andrada.
Ash fi foarte suparata daca ash afla ca Adi este supus unui asemenea tratament la gradinitza, ash face scandal shi l-ash retrage.....ba mash asigura ca educatoare sa fie pedepsita pe masura
Ina
Andrada spune:
In privinta pedepselor la noi a fost mai intii numaratul pina la 3, pina la o anumita virsta cind s-a ajuns la inevitabilul "ca de nu ce?"
Apoi am introdus sistemul de stelutze. Cite una. Poate capata citeodata si 3 de ex daca a fost cuminte cind i s-a luat singe, sau chiar 5 intr-o situatie exceptionala (s-a intimplat numai odata)! Dar in general capata cite una. Daca face prostioare vine o gaura neagra care ii maninca cite o stelutza. La un anumit numar de stelutze capata jucaria favorita (pentru care trebuie sa stringa un numar corespunzator de stelutze). Asta speram sa-l mai invete cum sta treaba si cu adunarea si scaderea si cu valoarea actelor sale ca si a lucrurilor. Jucaria cumparata pe stelutze nu e considerata cadou si nu depaseste o anumita suma de bani.
Inca functioneaza...mai vedem mai tirziu,
A
MLDiana spune:
quote:
Originally posted by Andrada
In privinta pedepselor la noi a fost mai intii numaratul pina la 3, pina la o anumita virsta cind s-a ajuns la inevitabilul "ca de nu ce?"
Apoi am introdus sistemul de stelutze. Cite una. Poate capata citeodata si 3 de ex daca a fost cuminte cind i s-a luat singe, sau chiar 5 intr-o situatie exceptionala (s-a intimplat numai odata)! Dar in general capata cite una. Daca face prostioare vine o gaura neagra care ii maninca cite o stelutza. La un anumit numar de stelutze capata jucaria favorita (pentru care trebuie sa stringa un numar corespunzator de stelutze). Asta speram sa-l mai invete cum sta treaba si cu adunarea si scaderea si cu valoarea actelor sale ca si a lucrurilor. Jucaria cumparata pe stelutze nu e considerata cadou si nu depaseste o anumita suma de bani.
Inca functioneaza...mai vedem mai tirziu,
A
Andrada ,sa incerc si eu metoda.PAre interesant.
Lidia ,Tiara si David D.