mamici de noiembrie decembrie 2004 (79)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

Fetele care ati intrebat de DANETTE promit ca maine-i trimit un SMS. E ciudat ca nu a mai intrat. Poate are probleme cu internetul. Nici de DENA nu mai stiu nimic de mult. Voi?
FELIS am si eu niste prieteni si sotul deja a luat problema in mana: daca va fi sa ramana insarcinata sotia lui nu o sa o lase sa se chinuiasca: cezariana clara!

Bine ai venit JULYJULY. Trebuie sa vorbesti cu medicul. trebuie sa ai incredere in el; uite nici al meu nu e foarte vorbaret dar am incredere in el, imi zice ce am nevoie sa stiu si mai ales daca-i pun intrebari imi raspunde.

Adriana 37 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

adriana,
multumesc de urare ! o sa continui sa-i pun intrebari doctorului si o sa am rabdare si sa astept sa se limpezeasca treburile. promit

dama,

trebuie sa plec, multumesc pentru mesaje si sprijin, sarcina cit mai usoara si fara de griji,
pupici dulci,

julyjuly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bits, am incurcat eu borcanele cu luna plina. Ieri intr-adevar era 28, iar eu eram convinsa ca suntem pe 27.
Si pe mine ma cam dor sanii de cateva zile incoace. Nu sa-mi explodeze, dar ii simt din nou un pic durerosi dupa ce mult timp n-am mai simtit nimic in ei.

in a 40-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by try

Bits, am incurcat eu borcanele cu luna plina. Ieri intr-adevar era 28, iar eu eram convinsa ca suntem pe 27.
Si pe mine ma cam dor sanii de cateva zile incoace. Nu sa-mi explodeze, dar ii simt din nou un pic durerosi dupa ce mult timp n-am mai simtit nimic in ei.

Asta e precis lapticul , inseamna ca si bebicii trebuie sa apara, nu se poate altfel...

37 saptamani
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Buna burtici ,ma bag si eu in vorba ,pt ca nu cred ca trebuie sa va fie atit de frica de declansarea de cetre dr. a sarcinii; nu intotdeauna e indicat sa stea bb in burta peste 40 de saptamini ,pt ca si placenta si lichidul amniotic isi pierd uneori proprietatile dupa virsta asta .Daca dr. va spune ca bb nu vrea sa iasa si ca e mai bine sa va induca sarcina ,inseamna ca bb nu a mai crescut sau ca placenta da semne de imbatrinire si nu mai are rost sa asteptati.

Travaliul se induce oricum cu aceleasi substante ca la o nastere normala (ocitocina ), si se rup membranele daca ele nu se rup singure,dar si asta se poate intimpla la o nastere normala.
Moss nu stiu de ce ti-a spus ca la cezariana nu se face peridurala ,eu chiar asta o sa fac , am deja trusa si o fiola de anastezic in geanta de spital ;stiu in schimb ca nu toti anestezistii se pricep la peridurala .La rahi se face anestezia celor 3 foite care acopera maduva spinarii, iar la peridurala numai o foita este anesteziata ,efectele secundare sint mai mici dar exista si riscul ca anestezia sa nu prinda si atunci se face anestezie generala.

Bits, pune comprese reci in continuare si daca ai sinii tot fierbinti intreaba dr. ce sa faci .Mulsul se face cu miscaride sus inspre mamelon, de sub sin inspre mamelon ,si dinspre lateral inspre mamelon ,dar mai bine cere parerea dr. daca e corect sa te mulgi inainte de nastere.

Fetelor ,sper ca nu v-am plictisit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by ad_rianna
Nici de DENA nu mai stiu nimic de mult. Voi?

eu parca am "zarit-o" pe Dena zilele trecute raspunzand la alt topic..

cu David, 34 sapt., DPN 7 dec.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by diana2004

Buna burtici ,ma bag si eu in vorba ,pt ca nu cred ca trebuie sa va fie atit de frica de declansarea de cetre dr. a sarcinii; nu intotdeauna e indicat sa stea bb in burta peste 40 de saptamini ,pt ca si placenta si lichidul amniotic isi pierd uneori proprietatile dupa virsta asta .Daca dr. va spune ca bb nu vrea sa iasa si ca e mai bine sa va induca sarcina ,inseamna ca bb nu a mai crescut sau ca placenta da semne de imbatrinire si nu mai are rost sa asteptati.

Travaliul se induce oricum cu aceleasi substante ca la o nastere normala (ocitocina ), si se rup membranele daca ele nu se rup singure,dar si asta se poate intimpla la o nastere normala.

Problema nu e ca i-ar fi frica cuiva de inducere, dimpotriva Julyjuly se intreba doar de ce dr ei nu e de acord cu acest lucru. Si cum spui si tu, numai dr trebuie sa fie in masura sa zica daca e cazul sau nu sa se faca inductia. Eu una nu cred sa fie dr care sa te lase sa depasesti 40 saptamani si sa puna in pericol viata copilului daca intr-adevar se dovedeste a fi placenta imbatranita, etc.

37 saptamani
pozitze

Mergi la inceput

Bebicu' meu e intr-o verva de dimineata!!! Tot bocane pe-acolo, face mamaliga (asa glumim noi). Cred ca l-a apucat si pe el curatenia ca pe ma-sa . Si cum stau pe scaun la calculator, normal ca ma scotoceste pe la colon pe-acolo de zici ca urmeaza sa fac kk un pietroi.
Azi sunt cam lenesa si nu-mi vine sa fac nimic, am zacut toata ziua la tv.

July, bine-ai venit printre noi. Uite frate ca si la spartu'targului apar gravidute noi. Inducerea e o treaba foarte simpla. Ti se da o pastiluta care provoaca contractii de nastere si astepti pana incep sa se declanseze. Oricum, organismul e pregatit sa faca toata treaba, doar ii trebuie un mic impuls care se rezolva cu o simpla pastiluta. Asta stiu ca e prin Ro. Aici am auzit ca inducerea se cam face cu perfuzii. Ti se da probabil o chestie similara, dar sub forma de solutie care ti-e injectata prin perfuzie si probabil maresc doza in functie de cum evolueaza treaba. Pitocinul stiu ca e folosit pentru intensificare contractiilor in cazuri de travaliu lent si lenes, n usti usigur daca si pentru inducere se foloseste tot pitocin. Nu-i absolut nimic complicat. Dar pana la inducere e drum lung si la mine, d-apoi la tine. Eu sper ca organismul meu se va apuca singurel de treaba.
Si stai fara grija, nu te lasa nimeni sa depasesti 42 de sapt. de sarcina. Si la mine se va astepta pana tarziu, deci mi-a spus medicul ca vom apela la inducere doar dupa sapt. 41, undeva intre sapt. 41 si 42.
July, cordonul in jurul gatului nu prezinta riscuri pe parcursul sarcinii, eventual e mai greu pt. bebe in momentul nasterii, dar sunt foarte putine cazuri problematice din cauza cordonului infasurat in jurul gatului. N-ai mai facut eco de la 31 de sapt.? Pai sa-ti zic eu cum e aici. Daca totul e in regula (si mama nu acuza nici o problema, iar bebe se dezvolta corespunzator), dupa ecografia morfologica nu se mai face eco. Eu am avut noroc sa mai fac o eco la 37 de sapt. pt. ca Alex nu vroia sa se intoarca cu capul in jos si asta e un caz care cere o noua ecografie. Altfel nu mai faceam nici o eco pana la nastere. Medicii nu au nevoie intotdeauna de eco ca sa afle starea bebeului. E adevarat ca e placuta pt. noi mamicile si ca de-abia asteptam sa ne vedem puiutii pe ecran si asta ne da mai multa siguranta noua ca mame, insa nu-i nici o problema ca nu ti s-a mai facut eco din sapt. 31. Oricum in Ro daca ti-ai platit pana acum si restul ecografiilor, care-i problema sa te duci la u ncabinet si sa soliciti o eco? Daca asta te calmeaza pe tine, fa-o. Nu conteaza unde faci o eco, cel care ti-o face si pe care il platesti trebuie sa-ti furnizeze si interpretarea rezultatelor. Dar iti faci prea multe probleme acum la final de drum. Stai linistita si calmeaza-te ca bebe e ok. Problema e in capsorul tau, ca nu mai ai rabdare, asa-i? Nu ne vezi si pe noi veteranele de aici ca ne-am pierdut rabdarea de tot? Duminica ajung si eu la DNP, dar sincer tot nu o sa fac nimic sa grabesc lucrurile, as vrea ca bebe sa vina atunci cand o fi sorocul. Fac eu multe prin casa, una alta, merg colo si colo, dar asta am facut toata sarcina, deci le consider activitati de rutina, nu le-am facut pe ultima suta de metri ca sa grabesc evenimentul. Cred ca ar trebui sa merg vreo 3 ore, apoi sa urc si cobor scarile de la bloc (stau la 12) de vreo 3 ori si apoi iar sa merg vreo 2 ore ca sa declansez ceva

Ad-rianna, Dena e bine acasica, asteapta si ea sa treaca timpul. Are ma imulte de rezolvat si probabil ca nu a mai avut timp sa apara pe forum.

Dama, eu credeam ca chestia cu lapticul se declanseaza dupa nastere. Caci trebuie sa se schimbe balansul hormonal ca sa se de adrumul la productie. Progesteronul inhiba prolactina (ea e raspunzatoare pt. productia de laptic), il tine ca-ntr-o menghina. Dupa ce nastem, nivelul de progesteron scade dramatic in scurt timp si in felul asta prolactina se poate si ea desfazura in voie, zburda prin venele noastre ca mieii pe campii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by julyjuly

despre toate astea ar trebui sa vorbesc cu el, dar cind ma duc la consultatie, nu stiu cum se face ca asistenta care e cu el, nu iese deloc din cabinet si sincer detaliile astea n-am chef sa le discut decit cu el, nu de fata cu ea, ca doar asta n-o intereseaza pe asistenta din policlinica, cum sa facem ca doctorul sa-mi fie de ajutor la nastere, sau exagerez eu ? adica trebuie sa-i pun intrebarile astea pe sleau ?

julyjuly

JULYJULY ... bine ai venit printre noi... Nastere usoara si bb sanatos...

Da ce ai cu saraca asistenta de trebuie sa iasa din cabinet... Eu cred ca si ea te-ar putea lamuri la unele chestii... De exemplu, eu nu am stiut si am aflat ulterior, ca asistenta de la cabinetul particular al dr unde merg eu ... va asista si la spital la nastere!!!!!... Ei... ce zici?
Dar oricum... mie mi-era indiferent...
Cand am vrut sa vorbesc intr-o zi cu dr meu l-am sunat pe mobil si a raspuns asistenta ca dr era ocupat... I-am zis ei ce trebuia sa vorbesc cu dr... ea i-a transmis cat eu eram inca la tel si mi-a transmis si raspunsul... Si... gata...

Felis, 34 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Oricum, asistenta aia stie toate treburile si dedesubturile discutiilor. Tu crezi ca ea n-a auzit de aranjamente, spagi si alte chestii? Crezi ca ar fi prima discutie mai delicata la care ar participa? E parte din munca dr. tau, daca medicul nu se simtea confortabil cu ea acolo in discutiile cu pacientii, fii sigura ca gasea el modalitatea de a fi singur cu pacientele. E clar ca nu are ce sa-i ascunda...

Mergi la inceput