Ce ne facem cu frica de paianjeni?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Paianjenii ca paianjenii, inseamna ca sunteti mici copii pe langa altii.Am vazut cu barbatu-meu o emisiune la TV despre fobii si ne-am tavalit pe jos de ras, era un tip care avea fobie la conservele cu iahnie de fasole, nu se putea nici uita la ele ca il apucau toti dracii, facea individul terapie, prima data trebuia sa se poata apropia de conserva, apoi dupa luni intregi de "antrenamente"sa o deschida, apoi sa goleasca continutul intr-o farfurie, , hahahaa, ce mai asta fobie!!!!

Sa fiu sincera nici mie nu-mi plac paianjenii ca-s urati , nu am o fobie dar nu-mi plac si nici nu-mi place sa-i omor, daca aud cum pusca cand ii omoara careva mi se intoarce stomacul pe dos.
In schimb nu am o pasrere prea buna despre iubitorii de tarantule, daca mie nu-mi plac paianjenii ca-s urati, cei care traiesc cu tarantule ca si animalutze de companie cred ca iar le lipseste vreo doaga, ma rog...nu-mi inspira incredere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by slakje

In schimb nu am o pasrere prea buna despre iubitorii de tarantule, daca mie nu-mi plac paianjenii ca-s urati, cei care traiesc cu tarantule ca si animalutze de companie cred ca iar le lipseste vreo doaga, ma rog...nu-mi inspira incredere

Unii stau cu ele in casa si le numesc simplu: “SOACRE !”

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

hahahaaaaaaaaaaaa, darael....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Darael,intentia ta a fost una super buna,iti multumesc.
Poate daca as reusi sa sterg visul acela cu paianjenul cit camera care statea deasupra mea poate as reusi sa scap de fobie.
Eu stiu ca nu imi fac nimica dar nici nu ma pot uita la el,ca daca ii vad dau intr-un plins isteric.Si asta nu a fost intotdeauna asa.Mai rau a devenit de cind sunt aici si vad dihaniile astea enorme(sau poate nu ii mami aici sa ma ieie in brate cind nu imi este bine,glumeam).
Nu stiu ce sa fac,poate cu o sedinta la psiholog(sau mai multe) as scapa dar nu stiu cind voi ajunge pe acolo.
Pina atunci toti paianjenii dragalasi,mici sau mari,cu par sau nu,vor ajunge mai departe la mine in aspirator.
P.S. Deja cind vad in pat cu coltu ochiului un punct negru imediat ma apuca transpiratiile si ma uit sa vad daca nu cumva se plimba iarasi cineva la mine in pat.

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

mrrrr...ma inscriu shi io in clubul paianjenofobelor...ca nu imi plac nici mortzi, nici vii ( brrrrr... ).
pt. mine bau-bau era steagul...nu radetzi...asha de tare m-am speriat de bau-bau, cand a vrut varul meu sa ma infricosheze, intr-o seara cand voiam sa ies singura de la ei din casa...ca i-am raspuns "ei shi? l-am tzinut pe bau-bau in mana", am zis eu, cu gandul la proaspat trecuta defilare de 23 august...al meu var cu 9 ani mai mare a ramas cu gura cascata...eram prima pice care nu se speria de bau-bau...
shi totushi...primele amintiri pe care le am despre paianjeni sunt mereu in legatura cu luatul la sanatoasa...fara sa fi visat nik rau de ei ( nu am avut coshmaruri niciodata...e grav?? )...acum, ca am mai crescut, nu ma mai tem de paianjeneii mititei...dar cand vad unul din aia cu picioare lungi shi multe ( sigur au doar 8??? io am crezut mereu cartea de zoologie, dar nu am verificat niciodata, mi se par intotdeauna muuuuuult mai multe ) ma apuca zbieratul shi aruncatul cu papucuuuuuuuu...la punct fix...bleahhhh...shi mai mult....nu imi place nici o insecta in casa, daca descopar un gandacel sau vreo alta dihaniutza care nu are ce cauta acolo, o omor, o injur ( nu va zik cum ), o strivesc, shi dau cu spray ( buna ideea cu fixativu`)...
intrebare...de ce mai mult fumeilor le e teama de kestiile astea mici, shi in special de paianjeni??? care o fi explicatzia? poate ca pt. o terapie de succes, de aici trebuie sa plecam...pana la saruturi intre mine shi un animal cu 8 (opt??? ) picioare o sa mai curga multa apa pe timishu sec, dar macar sa shtiu de ce mi-e frica, sau sila, sau groaza...
poate de la numarul picioarelor sa plece asta? hmmmm...poate suntem invidioase pe un animalutz care are mai multe picioare ca noi?
naaaaa...nu sunt un killer de paianjeni, dar sa stea acolo afara, la ierburi verzi, shi sa pape mushte shi tzantzari, la mine in casa nu au ce cauta, ca nici io nu meg la casa lor...ok? nu am putea sa discutam kestia asta cu ei? trimitem o solie...pe darael , poate reusheshte sa le comunice ceva .
sau poate sunt de acord sa se transforme in altceva...in pisici, de exemplu, sau in vrabii...
aberez...cre`ca e cazul sa plec la nani sa visez frumos...aidi pa shi sa speram ca azi-maine-poimaine va aparea o solutzie shi pt. frica ( oroareaaaaaaa ) asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Chiar ieri am vazut pe Animal Planet un documentar despre paianjeni. Facut frumos, scolareste, incepind cu familia careia ii apartin, caracteristici, mod de alimentatie, reproducere, tot tacimul. Excelent documentarul, m-am uitat fascinata, mai ales tinind cont ca nici eu nu pot suporta paianjenii. Spre norocul meu, nici nu am avut de-a face cu tarantule gigantice, negre si paroase !!!
Clestii pe care ii misca tot timpul se cheama chelicere (daca nu gresesc) si reprezinta niste "canale" prin care paianjenul injecteaza venin paralizant in corpul prazii prinse in pinza. Dupa ce amorteste prada, o inveleste intr-un cocon de matase si o pune la pastrare.

Am sa-l contrazic putin pe DARAEL, pt ca s-or speria paianjenii de noi (cit noi de ei), dar nu sunt chiar inofensivi. Ca de fapt, sfaturile bunicilor si mamicilor din copilarie nu erau chiar gratuite, pt ca unii paianjeni musca, si muscatura e mare, tare si dureroasa.

Tin minte ca atunci cind eram mica urlam de frica numai cind vedeam un paianjen mic-pitic in coltul tavanului ! Si saracii parintii mei incercau sa ma convinga ca nu-mi face nimic, ca, asa cum spune Darael, se sperie ei de mine mai tare ! Poate ma speriam si pt ca vazusem intr-un an, la mare, un paianjen din al mare, negru, plimbindu-se pe perna, dar asta n-a facut decit sa-mi confirme temerile anterioare !
Cind am mai crescut, am incercat sa ma conving ca nu-mi fac nimic si ma stradui sa-i las in pace. Plus ca e o vorba din batrini care spune ca paianjenii inseamna musafiri si nu-i bine sa-i omori ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Loooooool Ioana ca ai fost chiar am ris pe burta de ce haioasa ai fostDarel uite eu chiar am citit cu foarte mare atentie mesajul tau, am incercat sa privesc lucrurile altfel, dar sa stii ca nu m-a tinut starea asta decit citeva zile adica pina ce am gasit unul mare rau de tot care defila pe linga noptiera la citeva palme de capul meu! HA cum sa pot dormi eu linistita cu dihania care misuna pe linga mine, brrrrrrrVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Vikinga,imi pare rau ca au aparut la tine deja pe noptiera.Vezi,mai un pic si apare si in pat.Eu zic sa faci cu spray de insecte pe la usi si sa pleci de acasa pentru citeva ore.Atunci nu cred ca vor mai fi probleme.Eu de cind fac cu spray nu prea am mai avut probleme.
Boghi,bine ca tu macar te poti uita la ei.Eu dau intr-un plins isteric numai cind ii vad la televizor!!!

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Da Linda cind l-am vazut linga noptiera direct la tine m-am gindit, cum i-ai gasit si in pat.., mie-mi vin si pe geam si noi cum suntem cu aerisitul stam aproape tot timpul cu geamuri intredeschise cam la toate camerele. Ei de asta-mi vine mie greu sa folosesc spray-uri, nu de alta dar ma gindesc la copil! Si nu-ti zic ca acum vreo 3 sapt am deschis geamul la camera copilului, n-apuc sa trag perdeaua ca si vad pe tocul geamului un painjan chiar foarte mare si din ala stii tu made in germany adica fast&strong , am si inchis geamul in aceeasi secunda si apoi stateam sa-i admir picioroangele rasfirate. Insula pe care locuiesc e peste 60% rezervatie naturala, multi boscheti, multa veredeata, peste 300 de specii de pasari si normal droaia de insecte si uite asa a cazut si "norocul" asta peste mine cu painjaniiCa sa nu-ti mai zic ac toata vara am avut o oroare sa inchid si sa deschid umbrela din gradina. Cam iti poti inchpui ce pica de pe acoloVikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arisa_alina spune:

Si eu ma alatur grupului fetelor cu frica de paienjeni!Eu pe langa faptul ca mi-e frica,fac alegie!!Ma mananca pielea ingrozitor de rau.Nu ma pot uita la ei nici macar daca ii vad la televizor.exista oare remediu?

Sakamoto

Mergi la inceput