Nastere fara EPIZIOTOMIE?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

La prima si a doua nastere am avut-o ca moasa pe matusa mea care a invatat in Romania la sfirsitul anilor 50 mai precis in Oradea.

Ea mi-a explicat inca inainte ca daca moasa e priceputa nu e nevoie de facut epiziotomie in foarte multe cazuri.Ea nu era "pentru"... Asa cum spunea cineva aici multi o fac prentru ca e mai usor pentru ei ...nu pentru cea care va naste.

La cea de-a treia nastere, care a fost la peste 35 de ani, le-am spus eu ca nu vreau sa mi se faca... la care moasa mi-a spus ca oricum nu e cazul...daca la primele doua nasteri nu s-a facut nu e nevoie la a treia.Matusa mea iesise deja la pensie...

Nu m-am rupt deloc...asa ca depinde si de moasa asa cum am precizat anterior.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Eu am nacut la municipal anul trecut cu doctorita Moarcas. Am vorbit foarte mult cu ea in leg cu epiz si i-am spus ca daca se poate, sa nu-mi faca deoarece eram ingrozita.
De dilatat am venit la spital cu 3-4 cm dilatatie si cu contracti dese la 5 min. Am ajuns foarte repede la 10 cm(cam in 3 ore) si la expulzie am auzit doar"hai ce se poate si fara sa o taiem!" Nici nu au avut timp sa ma rada.
Dr mea a colaborat f bine cu mine dar si moasa a avut un rol f important. Ea mi-a masat vaginul circular de fiecare data venea la mine(si venea f des si statea mult)!
Expulzia a durat extrem de putin, am impins de trei ori si a iesit Adrian afara. Adevarul e ca am avut un travaliu usor si scurt(m-au bagat direct in sala de nasteri) si nu eram epuizata asa ca am impins bine.
Radeam dupa aceea ca ma durea mai rau fundul decat vaginul, parca nascusem pe fund nu alta!

Adrian,Alinasi sotul Adi
Poznele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457" target="_blank">Nasterea Ingerasului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si eu am nascut fara epiziotomie si fara rupturi desi copilul a avut 4400 g! Se poate, e foarte important sa asculti si sa faci intocmai ce-ti spune moasa sau dr. in momentul expulziei.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

eu pe aici prin zona am inteles ca cam face la toata lumea asa ca nu stiu la ce sa ma astept

anca DNP21martie

Mergi la inceput