E cineva din Grecia?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Daca pentru el deja s-au intocmit actele, intr-adevar este greu sa le faca si pentru tine tot acum. Dar trebuie sa te gindesti si la viitor mai ales ca din ce banuiesc prietenul tau ar dori sa prelungeasca cit mai mult sederea acolo, si actele dureaza.Dupa ce el obtine dreptul de sedere atunci in baza casatoriei, va putea sa depuna documentatie si pentru tine.Iar acest lucru dureaza.Daca nu sunt indiscreta ce urmeaza sa lucreze prietenul tau acolo? IT cumva?Atunci cind a hotarit sa-l aduca in Gr pe prietnul tau acest patron a platit o garantie si a intocmit o intreg dosar angajindu-se ca in momentul cind nu va mai avea nevoie de el si persoana va parasi Gr doar atunci isi va putea ridica suma de bani garantata.Iti spun asta pentru ca suma de 600 este un pic cam mica, si nu aduci pe cineva si-l platesti doar cu atita, si atunci cind va dori sa intocmeasca pentru tine documentele va trebui sa dovedeasca ca are destui bani(nu mai stiu care este plafonul) sa va intretineti amindoi.
Cel de la ambasada avea dreptate, pentru moment nu ai alta solutie, vizita pina in 3 luni. Nu face prostia sa te iei dupa unii si dupa altii care iti spun sa stai peste viza cum fac ei si dau spaga prin vami, grecii sunt un pic cam timpiti, mai ales cu romanii si chiar romancele, acuzate ca le iau barbatii grecoacelor si piinea prostituatelor lor.
Ambasadele nu mai au acum nici o putere totul depinde de vamesi.
In vama nu sta in apropiere de persoane ciudate si tigani,incearca sa le vorbesti in engleza sau cauta pe cineva care te-ar putea ajuta la traducere, nu te duce imbracata desuchiat, si mai ales nu te arata intimidata de intrebarile lor, zimbeste-le si nu-i contrazice.Sunt malakes (prietenul tau stie ce inseamna), intreaba-l!
Daca ai intrebari iti voi raspunde.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela20 spune:

Draga mea,
Cred ca tipul de la ambasada avea perfecta dreptate. Se pare ca ai doar dreptul la 3 luni, apoi 3 luni in Ro si tot asa. Prietenul tau ar trebui sa faca niste demersuri si pentru tine ca sa puteti fi impreuna. Nu ar exista sansa de a lucra si tu in aceeasi firma? In plus, si mie mi se pare destul de mica suma pentru care urmeaza sa lucreze. Pentru o persoana, sa zicem ca e suficient dar pentru a te intretine si pe tine in Grecia ... destul de greu. Intereseaza-te eventual de alte firme romano-grecesti, poate ai o sansa sa vii si tu legal, ca sa nu ajungeti in faza.
Multa bafta,
Adelasi Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verzica spune:

si multumesc pt. raspunsuri.
Firma la care lucreaza prietenul meu se ocupa cu distribuire consumabile medicale (seringi, manusi chirurgicale, sonde, ace etc). Problema este ca el a cerut o marire de salariu si acestia (sefii) l-au refuzat (probabil ca s-au gandit sa nu afle colegii lui si sa ceara si ei o marire sau au testat si ei piata rom. si au vazut cam care sunt salariile la noi????) si atunci i-au oferit acest contract in Grecia. El spera ca, dupa ce va sta acolo 2-3 luni si v-a invata mai bine greaca, sa-si mai ia un job part-time. Mai ales ca, inteleg ca acolo, toata lumea respecta programul adica, daca lucrezi de la 8,00-16,00 la ora 16,00 ai plecat nu ca aici ca te tin pana seara la 19,00;20,00.
In ceea ce ma priveste, el spune sa am putina rabdare, sa plece el sa vada exact cum este si poate reuseste sa vorbeasca cu seful lui si sa-mi gaseasca si mie ceva de munca.
Firmele de la noi care se ocupa cu plasarea fortei de munca in strainantate sunt cam dubioase si imi este frica, cine stie peste ce dau....?
Oricum, la inceput probabil ca o sa-mi gasesc ceva de genul menajera... pt. ca altceva nu cred ca o sa mi se ofere. Ce daca am terminat eu facultatea de finante-banci-contabilitate... Dar nu ma deranjeaza atata timp cat suntem impreuna si cand stiu ca muncesc cinstit, nu ma duc sa fur, sau mai stiu eu ce, mergem dupa cum v-am mai spus pt. a putea strange niste bani cu care sa ne intoarcem si sa ne cumparam si noi o locuinta, sa ne putem intemeia o familie.
Sper ca nu v-am plictisit cu problemele mele, dar credeti-ma ca nu am pe cine sa intreb si nu are cine sa-mi dea sfaturi in legatura cu aceasta problema a mea.
Va multumesc inca o data si va astept cu noi sfaturi si sugestii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Draga mea
Eu ti-am raspuns mai des pentru ca am fost in situatia ta, si stiu ce inseamna cind nimeni nu-ti da macar o indicatie. Lucrurile nu sunt asa de simple.Daca prietenul tau este o persoana de care firma are cu adevarat nevoie ii vor prelunigi si contractul dupa un an si ii vor mari si salariul, dar iti spun in cunostinta de cauza numai daca este foarte util firmei,pentru ca altfel sunt anumite etape de parcurs si an de an pentru prelungirea contractului si implicit a dreptului de sedere sunt o groaza de documente si mai ales un car de nervi ca sa le adune si sa le depuna.
Daca lucrurile merg bine si el are un salariu corespunzator atunci cu certificatul de casatorie va putea depune o cerere de rezidenta pentru tine, care in functie de situatie poate dura intre 3 luni si chiar un an, la mine a durat 1 an si jumatate, si am avut parte de o situatie cu adevarat ridicola. Mai intii sotul meu a depus documentele, si a asteptat 1 an apoi am plecat eu acolo in ianuarie 2001 cind au ridicat vizele si am stat 3 luni, timp in care s-a insistat cu toate pilele (ca si in Rom) la Prefectura lor si insistau pentru un raspuns, inclusiv patronul sotului care mergea periodic si le spunea ca are nevoie de el acolo si ca trebuie sa-i aduca si familia etc. etc. Cind in sfirsit au avut acceptarea dosarului nimieni nu ne-a spus ca pina la urma decizia finala aprtinea consulului de la Constanta sau (depinde in ce judet locuiesti) Ambasada Elena la Bucuresti.Asa ca ei au trimis un fax cu aprobarea dosarului la Ambasada care a trimis instiintarea la Constanta.Eram la limita celor 3 luni si dadusem si copilul la scoala si trebuia sa parasesc Grecia (eu m-am dus in speranta ca in cele 3 luni am raspunsul dar..?!) asa ca am plecat in Rom dupa multe telefoane pe care le dadeam zilnic la Ambasada si Consulat sa aflu de instiintare, care in final ajunsese. Prin prieteni ai consulului am ajuns la el in audienta care a tinut neaparat sa ne vada personal(sa vada pentru cine insista atita lume) si sa discute cu noi, nu-ti spun si de cadou si de alte aranjamente.In final si-a pus acordul si asa am intrat in Grecia cu o viza de tip special, care era valabila doar pe perioada pina depuneam actele de rezidenta, act pe care nu l-am primit nici astazi, tot ce am in perioada de 4 ani este o singura rezidenta ori trebuia sa am 3 pina acum.Poate intre timp au mai simplificat procedura desi ...ma indoiesc.Cit despre stinsul banilor..?! Aceasta a fost si intentia sotului meu sa stringa ceva bani un an doi si sa deschida o firma.. si? iata-ne ajunsi in USA si inca ne mai cautam locul.Nu va doresc sa aveti parte de aceleasi piedici dar cind e vorba de straini nici o tara din UE nu va face mai usoara acceptarea rezidentei lor oricit de buni ar fi si de competitivi. Si ar mai fi ceva de remarcat, nu am inteles totusi cum reusesc pachistanezii si indienii sa-si prelungeasca dreptul de rezidenta?...este un mister in timp ce noi ceilalati avem o groaza de piedici, si incercam sa nu iesim din tiparele legii, si platim destul impozit statului grec?
Dar curaj, daca nu exista sacrificii, nici satisfactii nu exiata.
Bafta si noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verzica spune:

Draga Raymond,
Iti multumesc mult pt. informatiile date!
Este adevarat ca e foarte greu atunci cand vrei sa faci ceva si nu are cine sa te indrume, sa-ti dea un sfat. Eu, o am pe mama mea alaturi, dar este o femeie simpla si chiar nu stie ce sa ma sfatuiasca in cazul de fata. De aceea este f. importanta pt. mine orice informatie, orice sfat care m-ar ajuta sa inteleg ce e mai bine sa fac. Sper ca pana la urma sa iasa totul bine. O sa va tin la curent!
Multumesc mult !!!!!

Mergi la inceput