Religia din care facem parte

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Nici crestina,nici pagana, nici atee. Sunt ireligioasa sau non-religioasa ca sa ma exprim altfel. Nu cred nici in teoria darvinista nici in cea creationista. Stiu ca credinta mea poate parea bizara si abstracta insa eu ma simt foarte bine asa cum sunt. Nu fac parte din nici un cult sau secta.
Am fost botezata ortodoxa la o varsta fragda, insa asta bineinteles fara consimtamantul meu. Precizez ca am avut o perioada din viata cand am fost religioasa insa mi-am revenit... AM renuntat complet la orice forma
de divinatie religioasa. Cred doar in Acea forta Universala numita de catre unii Dumnezeu, si in mine. Restul nu mai conteaza... (pentru mine)

_
Nimic nu se pierde, totul se transforma..

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Sunt Baptista casatorita cu un pastor Baptist...
Am fost botezata in 1993.
La baza Reformarii a stat, si inca sta cele 5 sole: Sola Scriptura, Soli Deo Gloria, Sola Fide, Solus Christus, Sola Gratia.
Iar confesiunea bisericii noastre este cea din Londra 1689.
Sper sa nu fii incurcat mai mult decat sa ajut.

SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Ortodoxa iremediabila

Oana D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Si noi tot ortodoxi.

Numai bine tutror,ca e loc pentru toti pe Pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Nu merg des la biserica, dar am mare incredere in Dumnezeu.

La fel eram si eu, ma rugam lui Dumnezeu cand aveam probleme si ma ajuta, iar la biserica mergeam tangential si mai mult la sarbatorile mari.

Insa de o perioada merg aproape consecutiv dumnicile si pot sa-ti spun ca este nemaipomenit. Participarea la Sfanta Liturghie duminica te inalta, de umple de Duh Sfant si te face sa privesti viata altfel. Duminica intai biserica si apoi restul problemelor: vizite, gatit, etc. O sa vezi ca ai timp de toate. Este ca o renastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

ortodoxa,sotul ortodox si fetita catolica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Am vazut ca in multe subiecte se atinge subiectul "religie".

Draga Lucia,

Banuiesc ca sotul tau este reformat. La ce biserica ati avut cununia religioasa? Stiu ca biserica ortodoxa nu face cununii intre reformat-ortodox de exemplu. M-ar interesa aceasta problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Buna la toata lumea si sa ne traiasca astazi Dumitru, Mitica, Dimitrie, Dumitra,....

Eu sunt ortodoxa prin botez si gandire dar inainte de toate sunt crestina. Aceasta inseamna sa-ti iubesti "aproapele" fara diferente de culoare, religie si sex.

Sper ca fiecare sa-si gaseasca religia care ii se potriveste cel mai bine ,

liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Am fost botezata ortodox, ma mai duceam pe la biserica… Mama e credincioasa, si bunica a fost, dar nu au insistat ca eu sa ma duc la biserica. Ce sa spun… mai zic cite o rugaciune, mai aprind cite o luminare. Nu stiu bine sa ma definesc. Nu sunt deloc o persoana religioasa, asta pot sa spun clar, dar nici atee nu m-as defini. Pulstar

Asa ca – NU STIU!!!!! Ce stiu cert e ca nu-mi plac extremele – nici una, nici alta!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Am fost botezata Romano-Catolic. Mama era catolica, tata ortodox, dar se pare ca influenta pozitiva a soacrei lui (o italianca inteleapta si harnica) l-a facut sa accepte ca fiicele lui sa fie botezate in religia catolica.
M-am casatorit cu Stefan, care era ortodox, si cum nu m-a intrebat nimeni la casatorie ce religie am si din care vreau sa fac parte, am presupus ca am devenit si eu ortodoxa. Oricum nu aveam de gand sa ma duc la biserica.
Acum sunt Adventista de Ziua a Saptea - din CONVINGERE PRESONALA - m-am botezat odata cu sotul in 1998 si avem o viata binecuvantata impreuna cu cele doua fetite Andreea (12ani) si Amelia (10luni)

"Eu te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie sa o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta..."(Ps.32,8)

Mergi la inceput