Bebelusi de sept-oct 2004

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Merci de raspunsuri.
Azi am luat-o de tot razna era sa imi pierd actele si banii si cheile si geanta si tot, dar pana la urma le-am gasit ...
Ne-am luat marsupiu ca sa ma pot duce si eu la plimbari lungi si dese cu catelul dupa mine si sa nu ma enervez tragande carut...
Si tot azi mi-am dat seama ca sunt o pacoste pt al meu sot Dim care saracul imi asculta supus showurile mele... Oare cand mi-o trece,??
Pierd totul acum cateva zile i-am pierdut lui DIm niste acte de la firma..., uit, intreb de 10 ori acelasi lucru....... de ce oare? ca de dormit dorm Tristan nu urla, ciuperca de la fund i-a trecut.... de mancat mananca bine.... nu stiu......
o fi o noua etapa in viata mea, etapa care ma va duce spre faliment psihic, daca o exista asa ceva... sau imbatranesc... de
pe acuma??????? ce oi face pe la 60 de ani? nu vreau sa ma gandesc
mey fetelor eu nu mai am nici un fel de lohii o fi bine o fi rau? nu ma doare nimic taietura mea nici nu se vede... la voi cum este?
hai pupaciuni ca ma apuc sa ma intind iar si nu e bine ca am pitici multi pe creier azi

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor, mi-ati lipsit.
Felicitari fetelor care au mai nascut, bbei sanatosi, cuminti si mancaciosi si refacere usoara; mamicilor, nopti linistite, mult lapte si bbei necolicosi.
N-am mai avut timp sa intru pe net, asa ca v-am pierdut. Am inceput sa citesc dar am ramas tare in urma. Totul e atat de nou, eu sunt tot mai obosita, productia de lapte ramane aceeasi si bb are nevoie de mai mult....asa ca am inceput sa completez cu lapte praf, din pacate. Am noroc cu mama care e aici si ma ajuta. Alexandra e cand cuminte si doarme cate 4 ore cand maraita de nu mai stiu ce sa-i fac .
Nu stiti ce as putea lua pt. migrene, care au inceput iar sa ma chinuie? Numai bine!

babirusa si bb Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele. Mai sa nu va mai gasesc... Ne-am mutat si noi la scutece...

Felicitari proaspetelor mamici si bun venit printre noi.

Ne inscriem si noi printre bebeii cu colici. Nu stiu ce sa-i mai fac, zau! Stiu ca ati vorbit de tot felul de leacuri si propuneri, insa la noi nu mai pare sa mearga mai nimic... Am incercat Baby Water din Ro si pare a merge insa nu-i pot da de fiecare data cand il doare... ca sar doza! Am cautat Sab Simplex, n-am gasit... Am luat insa un Calmosine, tratament frantuzesc tot cu marar, dar iar nu merge ca cica e prea mic sa-i dau o lingurita inainte de fiecare masa... Masaj pe burtica nu vrea ca se strange tot si se face rosu de zici ca e rac fiert . De pus ceva cald pe burtica nu am incercat... voi?!

La voi merge scosul aerului? Cateodata reusim si noi, dar nu mereu ca nu-i place ridicat si se enerveaza... si dupa ce il scoate se stramba cateva minute bune...

Nu stiu cat de normal e sa-l doara dupa fiecare supt burtica, spuneti si voi acum! Adevarul e ca suge repede si mai inghite si aer...

Alte probleme nu avem. Piele impecabila, fara roseli la fundulet. Folosim tot o crema pe baza de zinc. Pampers nr.2 (deocamdata) de care sunt tare multumita si servetele umede tot Pampers. In rest, crema de corp Nivea Baby. Sapun Dove. Cam astea merg la noi.

Altfel, ne laudam cu inca 400 gr luate intr-o saptamana si cu niste falcute care ies din caciula si niste pliuri pe la fundulet...

O sa mai punem si poze pe site, ca doar sambata facem 1 luna!

Va pupam si nopti cat mai linistite.

si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Roandre merci pt raspuns, trebuie sa merg si eu sa depun actele.

Ralucule si eu ma intreb citeodata cum ma mai suporta al meu, noroc ca sunt fata buna cind i-mi trece.

Sunt super fericita ca bb a dormit de la 11 noaptea pina la 4 dimineata...sper ca o sa inceapa usor usor sa doarma toata noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

seara buna la toata lumea!

Amoodia si bebe meu are brobonele, cum zici tu, pe frunte si cam pe toata fata. Am incercat de 2 zile ca fetele de p'acilea cu ceai negru da' nu prea se lasa duse; e adevarat ca atunci cand are crize de plans parca se accentueaza si mai si apar unele noi, asa ca speram intr-o ameliorare simultana cu disparitia crizelor
Ralucule, asa zicea si la carte (mama si copilul), ca tre' sa-i bagi cu ser fiziologic in nasuc, sa se-nmoaie mucisorii, dup'aia e mai usor sa-i scoti. Din experienta nu prea stiu ce sa zic, al meu n-are (Slava Domnului!). De cascat cre' ca e ok, si-al meu casca..Ba chiar si cand are crize de plans, se mai opreste cateva secunde, casca, o ia de la cap
Mcm, si mie mi-a zis o prietena ca happy-s proaste.. si libero si mai altele, da' hai sa ma opresc, poate c-a nimerit ea un lot mai "slab".. eu tot cu pampers si cu servetele pampers si n-avem pb
Crismir, bravo pt bebe! pai s-o tineti tot asa, fara nici o iritatie! Io azi am incercat cu crema de galbenele dupa baita ca la noi e apa tare calcaroasa si mi-e teama sa nu-i usuce prea tare pielea asa ca i-am dat peste tot cu crema. Sper sa nu fie rau. Si noi adormim pe burtica lu' mami cu fundu'n sus da' cand dormim in patut pe o parte sau pe spate..
Roandre mercix frumos de indicatii, m-am cam lamurit, am mai dat o raita si pe la forumu' de legislative si-am mai gasit si pe-acolo cate un sfat-doua..
Ionella3003 sa-ti traiasca, sa te bucuri de el si el de tine! Bine ai venit printre noi!
Ralucule,tu nu te-ai obisnuit din tp sarcinii cu uituceniile? Apoi mie mi se-ntampla sa merg din camera-n camera dupa ceva si sa uit, la destinatie, dupa ce venisem si o luam de la capat, poate-mi aduceam aminte pe drum. O prietena mi-a zis c-abia dupa vreo 3 luni de la nastere si-a recuperat "mintile" ,lasa, trece, mai da-i cate o vitamina.. Si nu esti singura care face crize de-astea. Io astept seara cu-nfrigurare, sa vin-al meu acasa.. cateodata mi-e teama ca nu mai vine, asa de cicalitoare sunt si eu. Alea la maternitate ziceau ca lohiile tin cam 6 sapt. Am auzit de fapt intre 4-6.. Si io cre' ca tot pe terminate sunt, si n-am decat 3 sapt..
Babirusa ai incercat cu ceai mult mult? Ca io tot cu asta ma dreg la regimu' pe care-l am de la inceput am bagat chimen si anason la greu si deocamdata n-am probleme (e adevarat ca fabricuta de lapte s-a deschis numa' de 3 sapt si bb e inca modest in ratii, da' oricum, se vede..).Io pen' migrene am luat un soi de paracetamol concentrat (doliprane, da' e din franta) si mi-a trecut.. In rest n-am avut probleme.

Noi tot cu colicii ne luptamsi speram sa-i dovedim in scurta vreme (intre timp, dupa indelungi experimentari, ne-am dat seama ca sab simplex fct cel mai bine).
Va pupam

Kittie si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Am uitat sa va-ntreb! (ca tot vorbeam despre memorie )
cand scoateti bebeii la plimbare? Adica de ex pe vremea asta, iesiti? Si intreb mai ales mamicile cu bulinute de o luna... Eu l-am scos pe-al meu (3 sapt, astazi) duminica si luni la soare (ca era soare, din fericire, si cald) da' acum mi-e teama. Si tare mai dormea afara

Impartasiti si cu noi din intelepciunea voastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Salutare!
Acu reusesc si eu sa mai citesc una alta ca am avut niste zile si nopti f palpitante! Am niste cearcane cat China si daca nu apucam azi sa mai fur si eu doua ore de somn (sparte in trei reprize) cred ca intram in coma de oboseala
Kittie:[:D]. Multumesc frumos pentru raspunsul cu privire la plans (incepusem si eu sa banuiesc ca plange de nervi... de la un moment dat incolo).Multumesc iar pentru rasp privitor la sani.M-ai distrat tare cu iscusinta ta la baita! Ca taman asa am facut si eu, ca o inteligenta ce ma aflu am sters copilul la ochi cu apa (ce-o fi fost in capul meu dupa ce ne-am chinuit amar de vreme cu picaturi peste picaturi...). Cum ii dai tu Sab-ul: Cate picaturi si cand? (inainte/dupa supt). Si eu am niste dileme legate de scosul bebeului afara pe vreme rece. Ma gandesc sa-l infofolesc ceva mai bine si sa stau mai putintel desi la carte zice ce poti sta 1-3 ore.
Multumesc Kittie, Monica (Frosa), Danyce, Roandre, pentru ca m-ati linistit cu privire la sani!
Amoodia: brobonele cred ca se fac de la caldura si de cosmetice nasoale. Eu spre exemplu am patit-o de la niste amarate de batiste parfumate
Ralucule, Kittie ma inscriu si eu in clubul uitucelor. Acu parca-mi mai revin (cel putin asa sper) da' cand eram gravida eram ceva de speriat!Ralucule: si al meu casca cand ii e somn.Cred (am si citit) ca e in regula.Mai nou nu se mai recomanda ca bebeii sa doarma pe burta. Pozitia pe burtica eu o folosesc doar in scop curativ (colici, da' oricum nu prea tine).
Babirusa: Zic si eu ca si Kittie: baga muult ceai de chimen, anason, fenicul si soc.Eu cu astea ma indop.In plus ar mai merge ceva homeopat.Nu stiu ce parere ai tu de homeopatie dar la mine au functionat f bine niste remedii ptr stimularea lactatiei. Ti le zic just in case: Lac Caninum 15 CH si Pulsatilla 15 CH. Merg pe orice tipologie de pacient.Eu le am facute de Boiron ca-s cele mai bune.
Lorena:caldura pe burtica face bine numai pe moment ca dupa aia mie mi se pare ca urla mai dihai. In plus cred ca asta (caldura pe burtica) a provocat si buburitze pe burtica.Si al meu are zile cand are colici la fiecare supt de-mi vine sa-mi iau campii!. Nici noua nu ne iese faza cu eructatul de fircare data, spre disperarea mea ca ma gandesc ca daca-l culc plin de aer urmeaza sigur colici.
Fete ma retrag ca maraie bebe.
Va pup si va doresc muulta sanatate voua si bebeilor
Cristiana si bebe Andrei (o luna si un pic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Sunt cam capiata azi noapte s-a culcat la 12 a papat la 4 si la 6 era treaza si de atunci nu a dormit 2 ore legate. Ieri in schimb a dormit de dimineata de la 11 pana la 2 a papat si apoi la 6 jumate s-a mai trezit, dar la 12 a adormit.
Ce sa va spun, am reusit sa dorm dimineata 3 sferturi de ora si acuma seara de la 6 la 6 45 ca se tot trezeste are si gaze nu stiu ce sa mai fac. Acuma e cu ta-su si eu am luat o pauza. Azi am luat-o dupa mine si la dr sa iau reteta de lapte concediu postnatal si m-am dus si la serv unde a fost admirata de toti colegii mei.
Maine la 16,15 am programare la dr sa ma vada la controul de 6 saptamani.

eu am racit am facut o faringita ma doare-n gat de mor i-au strepsils si coldrex, mi-a dat dr
cam astea-s vestile, nu prea vesele...
Va pup

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

kittie cu uitatul nu m-am putut obisnuii nici cua sarcina, dar uite sarcina o trecut poate scap si de uita si pitici la cap

eu il scot pe Tristan cam in fiecare zi cand am timp, chit ca e urat afara, il imbrac bine si ma duc cu el macar jumatate de ora, ca deh eu am si copilul paros pe nume Nick in varsta de 6 luni care necesita si el alergare si plimbare de 2 ori pe zi ca inca e pui. Asa ca dimineata ies ori eu ori Dim fara copil cu catelul si apoi la amiaza ies cu copil si catel. Azi mi-am luat marsupiu din ala si am stat afara o ora erau 19 grade dar soare nu era, si prima oara am scos copilul afara la 3 zile, ca m-au trimis aia din spital si mi-au zis ca trebe scos zilnic chit ca e urat afara, eu nu prea am respectat aceasta instructiune, ca nu am avut timp.... mai am si pt mine unele altele de facut

pupaciuni

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

iau coldrex si strepsils sorry din cauza grabei.
Apropo voi luati laptele gratuit? Eu il iau e a doua luna cand ma duc, desi inca nu i-am dat deloc completare.
In leg cu actele, pt ca n-am nascut in sect in care locuiesc am, Dani a depus actele pt negatie si la faza aia am ramas, trebuie sa se duca sa ia negatia si apoi sa mearga la sect nostru sa le depuna pt indemnizatie si alocatie.
Indemnizatia aceea de 1,4 mil stiu eu ca trebe depuse actele pana la 6 luni, pt alocatie termneul limita e de 1 an. DE pe 15 noiembrie voi intra in CIC.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput