salivare excesiva-help!

Sunt in 3 luni si jum.si pot sa spun ca am cam trecut peste greturi;mai vomit 1 data pe saptamana si intotdeauna cand ceva nu mi-a cazut bine sau cand simt niste mirosuri *interesante*;stiti ca nu suport mirosul de la detergent?l-am ascuns in camara ca sa nu0i simt mirosul prin toata casa!
Si cum va spuneam ca ma simt mai bine ,uite o noua provocare:am tot timpul in gura o saliva excesiv de multa;daca o inghit imi vine sa vomit;sotul meu rade de mine si spune ca scuip ca si un betiv!nu este saliva aceea normala pe care o aveam inainte de sarcina ci una foarte insistenta;daca scuip acum in 5 secunde mi se umple gura din nou;am incercat sa mestec guma si sa mananc ceva foarte dulce,dar sa nu credeti ca am reusit;daca ati trecut prin asa ceva va rog sa-mi spune-ti si mie cheia succesului!
Raspunsuri

crinuta spune:
Te inteleg foarte bine, eu am avut asa ceva luni e zile. Acum a cam trecut, insa doar 90%.
Solutie nu prea exista, insa iti pot spune ce am facut eu. Mancam multe bomboane, mai ales jeleuri, si mestecam multa guma.
E neplacuta senzatia, stiu, dar va trebui sa ai rabdare pana trece de la sine.
Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2

ana maria spune:
Bomboane mentolate si guma mentolata. Este normala hipersalivatia pana pe la 15 saptamani. Mie fata de alte simptome (greata si varsaturi) mi s-a parut absolut suportabila.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!

adrianafedorca spune:
si eu am patit-o , si in conbinatie cu greturile ...o placere, eu mi-am luat bomboane mentolate, si guma mentolata, nu pot sa spun ca nu mai era deloc dar parca m-au ajutat putin, acum sunt in 13 saptamani si inca mai salivez dar nu asa ca la inceput, o sa treaca, nu te speria, la mine a inceput prin saptamana 8 sau 9 , dar cum a spus si ana maria in comparatie cu greturile si varsaturile asta e florare la ureche...
succes si multa sanatate
Adriana si bebelinul din burtica ( 13 saptamani)
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

claudia_2803 spune:
Intreaba-ti medicul si vezi ce parere are. Aceeasi problema am avut-o si eu la ambele sarcini. La cea de-a doua insa m-am nimerit acasa (in Romania) si mi-a facut tratament cu Metoclopramid si vit C - am scapat de salivarea abundenta si mi-a ameliorat si greturile.
Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01)