Copiii ALTFEL....AUTISTII

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Nu se considera ca factorii psihologici contribuie in vreun fel la inducerea autismului. Aceasta afectiune se numara inca printre cele avand o etiologie necunoscuta, fiind, prin urmare, de neprevenit. Totusi, unele cazuri de autism au fost asociate unor traume, boli, anomalii structurale survenite in timpul sarcinii sau nasterii, incluzand aici: mama bolnava de rubeola sau rujeola in timpul sarcinii, fenilcetonuria netratata, hipoxia in timpul nasterii, encefalita sau alte infectii ce afecteaza creierul sugarului...

Daca ingrijorarile unei viitoare mame ar putea induce autismul, cred ca incidenta acestei boli ar fi de aproape 100%. Asa ca fii linistita si ingrijeste-te cat mai bine.

Milena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Mi-e rau.... mi-am facut un milion de griji.... asta este si motivul pentru care evit sa fac al doilea copil.... a fost o perioada cumplita pentru mine... tu ai citit undeva sau doar iti imaginezi? in cazul asta trebuie sa recunosc ca m-ai intrecut!


quote:
Originally posted by Dorsilia

Buna!

S-a dovedit stiintific o conexiune intre starea de ingrijorare a mamei in timpul graviditatii si incidenta cazurilor de autism la copii acestor mame ?

multumesc
lia



4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

da,da,da,www.autism.ro!!!
milena,te stiu de pe situl acela.ce bine ca ai venit si aici!
ce face fetita ta?

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Milena, ma bucur sa te intalnesc pe DC, multa sanatate Marutei. Am citit articolul despre Maruta si progresele ei si sunt incantata sa vad ce mult ati putut face pentru ea.

Referitor la cat de mult afecteaza starea de ingrijorare a mamei sanatatea copilului, nu stiu ce sa zic. Mie asta mi-a spus medicul homeopat, care era si medic obisnuit, la momentul respectiv isi facea rezidentiatul in psihiatrie. Anul trecut, cand am aflat, am tot incercat sa aflu care-s cauzele, mai ales ca pana sa ajung in Canada, specialistii care au vazut copilul imi spuneau ba una, ba alta. Gasisem pe net un articol legat de remedii homeopate pentru o parte din bolile psihice. Am cautat acum sa regasesc articolul, dar nu mai dau de el. Acolo scria ca spaimele, fobiile, in general o stare psihica pregnanta, se transmite copilului, chiar daca starea asta apare la tata, si mult inainte de conceptia copilului. O sa incerc sa gasesc articolul.

Referitor la cauzele autismului, n-am reusit sa ma lamuresc in nici un fel, persoanele cu care am discutat, avand fiecare o alta teorie, pana n-am ajuns sa vorbesc cu dr. Eric Fombonne, care l-a diagnosticat pe Calin. Fombonne conduce mai multe studii de cercetare legate de autism: genetic, epidemilogic, interventie. El mi-a spus clar ca in 5% din cazuri, cauza este legata de cromozomul X, iar 95% cauza este genetica, ei lucreaza acum sa identifice genele respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

Sunteti fantastice! Ma impresionati, va admir si va doresc din suflet impliniri in tot ce faceti! Dumnezeu sa aiba grija de toti copiii lumii! Si noi langa EL!

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Vreau sa va intreb ceva:
Jake tine si regim alimentar pe deasupra.Nu are voie nimic care sa contina lapte,dulciuri f rar mananca si tot ce are E-uri multe e interzis. In loc de branza si lapte el are tot felul de preparate din soia.
Copii vostri tin un anumit regim?
Eu la inceput credeam ca mama lui Jake e exagerata si ii impune regim ,fara sa aiba nevoie, dar acum vad ca daca nu respecta regimul,devine agitat, nu doarme bine,etc
Vreau sa aflu mai multe despre acest aspect,ca nu prea inteleg cum laptele sau branza ii pot face rau!
Pup,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Se stie de mult ca starea psihica influenteaza starea de sanatate in general, dar acest lucru este valabil pentru orice afectiune. Nu cred ca o anume stare de spirit (chiar patologica) a mamei poate induce autismul la copilul nascut sau nenascut inca, decat in masura in care vorbim de transmitere ereditata sau de factori genetici, caz in care copilul este afectat deja inca inainte ca mama sa stie ca este insarcinata! Faptul ca inca nu se cunosc cu certitudine cauzele care duc la declansarea autismului lasa in continuare loc de numeroase supozitii si teorii, dar multe dintre aceste ipoteze, printre care si controversatul mit al mamei direct responsabile, au fost deja infirmate de studii de specialitate. Pe de alta parte, din ce in ce mai multi cercetatori considera ca autismul ar avea la baza un factor genetic. Dar sunt si alte studii care demonstreaza ca daca sistemul nervos se afla intr-o stare critica de dezvoltare, iar asupra lui actioneaza vreun factor extern nociv, poate surveni autismul.
Mai sunt multe de aflat, din pacate, iar noi traim timpurile de-acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Cand am aflat prima data de autism, am fost la un medic neurolog, care i-a facut lui Calin EEG, MRI, mai multe teste de sange si urina, inclusiv cele legate de cromozomul X, metabolice,... Toate testele au fost in regula. Dar medicul de la prima vizita ne-a spus sa ii scoatem lui Calin complet dulciurile din alimentatie si ne-a dat niste vitamine, pe care Calin le lua zilnic.

Aici, in Canada, la workshopul pentru parinti cu copii cu deficient de vorbire, ni s-a spus de terapia "fara gluten si caseina", ca nu e dovedita stiintific, dar sunt parinti care considera ca au rezultate cu ea. Am inceput si noi dieta aceasta, pe care am tinut-o vreo 2 luni, pana am ajuns la Fombonne. Mai mult, toate alimentele pe care i le-am dat au fost organice, pentru a elimina chimicalele din alimentatie.

Fombonne ne-a spus ca nu are rost sa ii impunem copilului vreo dieta, ca trebuie sa il hranim ca pe orice alt copil, ca daca vrem sa ii dam alimente organice, e OK, dar nu pentru ca e autist, ci pentru ca e copil. Ne-a sfatuit sa nu privam copilul de placerea dulciurilor, iar dieta fara gluten, fara caseina poate fi chiar periculoasa pentru sanatate, pentru ca organismul are nevoie si de aceste componente, iar lipsa lor poate cauza alte neplaceri. Asa ca noi am inceput sa ii dam dulciuri din nou, nu exagerat, ci la fel cum i-am da si daca n-ar fi avut probleme, iar alimentatia e normala, adica si cu lapte, si cu branza, cu iaurt, si cu paine, biscuiti,... . Incercam sa il hranim cat mai natural, dar nu fac o tragedie daca apar si exceptii.

Am intalnit un copil care urmase dieta asta fara gluten si caseina (caseina este in lapte) timp de 1 an de zile, dar nu avusese nici un impact asupra lui. Pana la urma, mama lui a renuntat sa mai tina dieta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milena Surdu spune:

Reiau aici cateva informatii postate deja pe www.autism.ro, cu acordul persoanei care le-a scris initial.

De cativa ani se analizeaza impactul pe care il are alimentatia in cazul autismului. Cercetarile se axeaza in special asupra glutenului si cazeinei.
Se banuieste ca hiperactivitatea, lipsa de atentie, violenta (manifestari asociate in unele cazuri de autism) apar (sau pot fi exacerbate) de o deficienta de metabolism.
Explicatia e simpla. In mod normal proteinele sunt descompuse in organism ca aminoacizi, mai tarziu sunt recombinati pentru a forma proteinele necesare intretinerii organismului sau sunt arsi pentru a produce energie. Datorita unei erori in metabolism, unele persoane descompun incomplet proteinele asa ca rezulta compusi cu catene lungi. In cazul deficientei de descompunere a glutenului si/sau cazeinei, produsii de reactie sunt niste opioide care se elimina in mare parte prin urina. O mica cantitate se absoarbe totusi in sange si ajunge la creier. Cum opioidele sunt droguri puternice, cei afectati au manifestari mai mult sau mai putin evidente de oameni sub influenta stupefientelor.

Aceasta deficienta de metabolism poate fi depistata prin examenul urinei. In cazul in care persoana in cauza are deficienta, mari cantitati de opioide (bazata pe gluten, cazeina sau amandoua) sunt prezente.

Aceste opioide produc dependenta. Aceasta se manifesta prin apetitul exagerat pentru produsele pe baza de gluten (paine, produse de patiserie, etc) sau cazeina (lapte, branza, etc.)

"Tratamentul" acestei deficiente este simplu. Eliminarea din alimentatia persoanei afectate a proteinei in cauza.

Cercetatorii sustin ca o perioada de incercare de 3 luni in eliminarea proteinei "problema" din alimentatie are rezultate remarcabile. In primele saptamani de la eliminarea ei, pacientul manifesta reactiile tipice ale dependentilor de droguri. Dupa aceasta perioada, organismul se adapteaza treptat si lucrurile intra in normal.

Ca rezultate, exista rapoarte ce variaza intre extraordinar si moderat. Cauzele pot fi: inabilitatea recunoasterii produselor cu continut "ascuns" al proteinei. Exemple ar fi: margarina vegetala cu adaos de produsi cazeinici, salam si produse de mezelarie cu adaos de gluten si cazeina, coloranti alimentari naturali etc. Alta cauza poate fi "iresponsabilitatea" celui ce are in ingrijire bolnavul. Aceasta apare in cazul in care "pacientul" reuseste sa-si "convinga" supravegetorul prin "santaj sentimental".

Oricum merita studiat...

Mai multe informatii pe:

http://www.autismndi.com/studies.htm
http://www.tacanow.com/dietinfo.htm

Cu alte cuvinte, nu are rost o astfel de dieta in cazul in care copilul cu autism nu prezinta tulburarea de metabolism despre care era vorba in randurile de mai sus. Altfel spus, daca deficienta nu exista, poate sa urmeze dieta, ca nu se vor observa nici un fel de imbunatatiri. Dar daca tulburarea de metabolism a fost confirmata de analize, atunci dieta este mai mult decat recomandata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

Autismul este categoric o boala misterioasa: copiii se nasc absolut normali, insa dezvolta sindromul brusc in perioada cuprinsa intre 18 luni si 24 luni. Inainte de 18 luni nu se remarca nici o diferenta majora intre comportamentul lor fata de cel al celorlalti copii de aceeasi varsta. Intradevar, asa cum s-a precizat anterior, nu se cunosc cauzele autismului (daca sunt genetice, vaccinurile care se fac in jurul varstei de 1.5-2 ani, ori factori psihologici din perioada intrauterina),insa multi cercetatori suspecteaza ca ar putea fi factorii de mediu. Ca fapt divers, cea mai mare incidenta de cazuri de autism din Canada se afla in Sarnia, Ontario, suspectandu-se asa cum mentionam, factori legati de mediul exterior in zona respectiva.

Sa speram ca research-ul intensiv care se face in prezent in domeniul autismului, va determina cauza(ele) si tratamentul.

Mergi la inceput