Atelierul piticilor
Raspunsuri - Pagina 4
Adela99 spune:
vektros ce idee minunata
m-ai inspirat si am trecut la treaba ... si daca bagati o geana pe albumul meu poate-poate va lasati inspirati si voi (albumul e inca in constructie...sub unele poze gasiti retetele)
n/a spune:
COLTUL DE BRICOLAJ
Puteti amenaja un coltisor in camera copilului in care sa pastrati toate elementele de care aveti nevoie pentru activitatile de acest gen. Atentie!!!! In cazul copiilor foarte mici, e bine ca aceste etajere sa fie suspendate, nepermitand accesul copiilor la rafturi! (Pot ingera diverse materiale)
Cum putem face acest lucru?
Pe o etajera simpla vom pune bacuri din plastic divers colorate. Cred ca se gasesc in toate magazinele de articole de menaj. Sunt de fapt niste ligheane patratoase.
In fiecare dintre acestea vom aseza:
- creioane si carioci
- foarfeci ondulate sau cu varfurile rotunjite
- sticlute cu lipici, cu sclipiciuri, lacuri, sticlute de oja
- pensule si acuarele
- hartii colorate, hartii de ambalaje
- capace
- cutiute interesante
- cilindrii de carton de la sulurile de hartie igienica
- nasturi colorati, paiete, strasuri
- autocolante, etichete, actibilduri
- sticlute din plastic de forme diferite
- castane, pietricele, ghinde
- betisoare, scobitori, crengute
- plastilina
- bile din plastic, din sticla din stiromus(scartaitoare)
- fire de lana, bucati de materiale textile
- boabe de porumb, fasole, orez, macaroane etc
- decupaje dragute din reviste vechi, ilustrate, etc.
ML spune:
Vektros,
Ce de idei! Foarte frumos!
Imi place broscuta si lipiciul ca este "comestibil", bun mai ales pentru copiii mici. L-ai incercat sa vezi ce lipeste? De ex. daca lipesc coaja de nuca pe hartie sau materiale tine?
Si eu cred ca ar trebui unite subiectele desi cel inceput de mine nu este asa de structurat.
n/a spune:
Hihihi! Ce credeti c-am facut? E miezul noptii si am facut...plastilina!!!! Ca voiam sa incerc reteta sa va spun cat de buna e!
Insa, la miezul noptii, crestinul nu prea gaseste toate celea prin casa si nici nu-i umbla gandul sa-si scoata pijamaua si sa-si traga bocancii sa dea fuga la supermarket! Asa ca, am facut plastilina din 1/2 din ingrediente:
1 cana de faina in loc de doua
1 cana de sare in loc de doua
1 lingura de ulei in loc de doua
1 cana de apa in loc de doua
Coloranti n-am avut...asa ca am facut plastilina alba! N-am avut nici amidon...vreau sa vad daca e cu adevarat un ingredient important sau nu!
Si mi-a iesit o bila de marimea unui grapefruit mai mare. Am invelit-o rapid in celofan sa nu se intareasca. Tot procesul de productie mi-a luat mai putin de 10 minute. Vreo 3 minute pana am masurat ingredientele, vreo 3 pana am gasit o craticioara potrivita si le-am varsat acolo si vreo 3 minute pe foc!
Cand se raceste am sa fac ceva, trag o poza si v-o trimit!
n/a spune:
quote:
Originally posted by ML
Vektros,
Ce de idei! Foarte frumos!
Imi place broscuta si lipiciul ca este "comestibil", bun mai ales pentru copiii mici. L-ai incercat sa vezi ce lipeste? De ex. daca lipesc coaja de nuca pe hartie sau materiale tine?
Si eu cred ca ar trebui unite subiectele desi cel inceput de mine nu este asa de structurat.
Mai, lipiciul inca nu l-am incercat ca...nu stiu sa masor 30g faina si 30 cl apa... Sper sa-l incerce altcineva si sa ne spuna si noua...eu acum incerc plastilina.
Despre unirea subiectelor...e o idee excelenta, dar cum? Cred ca cel mai bine ar fi ca toate fetele care au postat la tine sa-si reediteze mesajele, structurandu-le putin dupa modelul atelierului.
Te pupic dulce si astept sa mi se raceasca plastilina! Ce e bine cu plastilina asta e ca in cateva zile se intareste si modelele facute devin adevarate statuete ce pot fi pictate si lacuite!
n/a spune:
Am gasit un model tare dragut!
www.teteamodeler.com/boiteaoutils/image/images10/medaille3.jpg" target="_blank">MEDALION CU TRANDAFIRASI - modelaj in plastilna pretabil oricarui sezon
Varsta: 4+
Materiale:
- plastilina
- acuarele
Etape:
medalionul:
Se intinde plastilina cu ajutorul unui sucitor.
Cu ajutorul unei farfurii se decupeaza un cerc.
Se decupeaza un orificiu intr-o parte a cercului.
Se picteaza medalionul in culoarea dorita.
frunzele:
Se decupeaza din restul plastilinei 7 ovaluri.
Se ascut la capete.
Cu ajutorul unui creion se traseaza nervurile.
Se picteaza frunzele in verde.
Se lipesc frunzele pe medalion.
trandafirii:
Se decupeaza 4 triunghiuri isoscele cu dimensiunile aproximative de 2,5 cm/12 cm/12 cm.
Se picteaza triunghiurile pe ambele fete.
Se lasa sa se usuce culoarea.
Se ruleaza triunghiurile astfel incat varful sa fie mijlocul trandafirului.
Se lipesc trandafirasii pe medalion, peste frunze.
Am sa incerc sa fac medalionul din plastilina mea sa vad daca iese!
n/a spune:
Heh...am facut trandafirasii !
Din pacate...plastilina a iesit cam moale...ori ca era inca fierbinte si ar fi trebuit s-o mai las sa se intareasca pentru cateva ore, ori ca n-a avut amidon...
Asta este...
n/a spune:
Sarumana! I-am colorat cu acrylic cu pensula.
Acum i-am bagat la frigider, poate s-or mai intari!
Doamne ajuta, cand vine maine dimineata barbatu-miu de la joaba si baga nasu'-n frigider sa nu zica ca-i tortulet si sa-i muste....ca la cata sare are plastilina (1 cana).....