Mamici de ianuarie-februarie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilly spune:

Buna!
Camitzu - din pacate si eu am aceiasi problema. Am contractii (uneori dureroase), trebuie sa stau mai mult in pat si sa nu fac efort (ceea ce este cam greu cu un copil de 4 ani). Dr. mi-a dat No-Spa, Gynipral si supozitoare Scopantil (sau ceva de genul asta).

Lili& bb - 23sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Camitzu, bine ca ne scrii din nou si cu vesti bune... zilele astea tocmai ma gandeam la tine, chiar daca stai acasica cuminte mai trimite macar prin cineva cate un mesaj...
Nu am ajuns inca la Municipal, pentru ca din ceea ce am citi pe forum ar fi OK iar orice ar fin, nu mai schimb acuma doctorul si spitalul, e prea tarziu. Daca ajung iti scriu.
Cat despre CristinaM, nu pot sa cred...cum asa ? Daca cumva vorbesti sau tii legatura cu ea spune-i ca imi pare nespus de rau, dar sper sa gaseasca puterea sa treaca peste asta si sa incerce din nou...

Fetelor, ce mai face Amaya, stie cineva ?

Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Lili poate imi explici tu de ce stati voi fetelor in pat, care este concret motivul problemelor voastre ?
Scuze ca intreb asa direct insa ma tem sa nu patesc la fel.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Camitzule, No-Spa nu are numai efect de calmare a durerilor dar relaxeaza si uterul care este un muschi si care este incordat la contractii. De aceea No-Spa se recomanda si la contractiile nedureroase.

Alina Maria, mie mi s-a recomandat repaosul la pat cand am avut colul scurtat. Stiu ca in acest caz sau cand colul nu este inchis se recomanda statul la pat pentru evitarea oricarui efort. Colul este foarte sensibil la efort, pana si statul in picioare si pe scaun fiind factori mari de "stres". De aceea pozitia culcat este recomandata uneori pana la nastere, pentru ca deschiderea colului sau scurtarea foarte mult pot duce la o nastere prematura. Asta stiu eu, poate Lilly si Camitzu iti spun mai multe.

Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Alina Maria si mie ca si lui Lali mi s-a recomandat statul in pat pentru ca am colul scurtat, este inchis, dar scurtat. Si pentru a nu risca, mi s-a spus sa stau cit mai mult in pat. Aceiasi problema am avut-o si la prima sarcina, atunci am fost la un pas de cerclaj. Nu stiu exact cauza, efortul, statul prea mult pe scaun...
Lili & bb 23 sapt.

Mergi la inceput

Fetelor am inteles acum insa daca nu va deranjez prea mult cum ati aflat ca este colul scurt,, cum vede dr. cu ajutorul unui eco, sau simt ei si se uita pur si simplu.
Poate sun ca o proasta dar habar n-am cum stiti ca aveti aceasta problema .

alina

Mergi la inceput

Pe mine a inceput sa ma doara mijlocul, sa am contractii, sa ma doara pe sub burta. Stiind ca la prima sarcina am patit la fel, la aceiasi virsta a sarcinii, m-am dus la dr. M-a consultat si mi-a spus ca am colul scurtat. Nu am facut inca eco, dar o sa fac in curind, poate aflam ce este si bb :)
Lili & bb 23 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Lalisor ma bucur sa aflu ca te-ai gandit la mine. Sotiorul meu e foarte ocupat la serv. si nu are timp sa trimita mesaje. Acum m-am scos, in week-end vine surioara cu un latop. De Cristina stiu doar ca a fost incompetenta medicilor. Mi-a spus ca nu e in stare sa vorbeasca si o inteleg. Multam de tel, ti-l trimit si eu la PM.

Alinuta probl. cu statul la pat a explicat-o Lali bine. Din cauza contractiilor, durerilor colul se scurteaza si se poete deschide pana cand se poate declansa nastere prematura. De ce apar contractiile nu stiu, ptr ca eu nu am facut deloc efort. Probabil uterul meu e cam prost
. Nu-ti face probl cu marimea bb-ului. Poate fi mai mic si foarte sanatos, cand e prea mare e posibil sa iasa greu la nastere naturala. Asa ca stai linistita atata timp cat dr. iti spune ca e sanatos.

Lilisor imi pare rau ca si tu trebuie sa stai la pat cu atat mai mult ca ai un copilas. Totusi fa tot posibilul sa-ti gasesti timp ptr odihna la orizontala. Eu am fost tare stresata sa nu nasc inainte de 6luni. Am auzit de multe nasteri premature la 6luni si ceva si sunt mai relaxata. Multa sanatate.

Trebuie sa inchei caci pleaca laptopul.

Pupici,
Camitzu 28sapt

Mergi la inceput

nastere la 6 luni si ceva? Nici nu ar trebui sa te gindesti la asta Camitzu, o sa ducem la capat sarcina cu toate problemele. Eu una nici nu ma gindesc sa nu nasc la 9 luni (ma rog cu aproximatie, tinind cont ca o sa fie cezariana, cu programare).
Multa sanatate si tie.

Mergi la inceput

Fetelor sunteti super si sper sa imi dau seama in cazul in care am probleme.Pe mine ma doare spatele f. rau si burica asa ca si cum m-as desface .
Cami , Lili are dreptate nu ar trebui sa ne gandim decat la o sarcina lunga de 9 luni si o nastere cat mai usoara.
Da ati spus ca va durea jos dar cat de tare ?
Asa mai am si eu dureri insa micute zic eu asa suportabile.
Nu va mai sacai promit !

alina

Mergi la inceput