Mamici de ianuarie-februarie 2005 (48)
Raspunsuri - Pagina 5
crinuta spune:
Lali, DPN_ul stabilit ecografic este destul de relativ. Uitat-te si tu la mamici mai "mari" decat noi si ai sa vezi ca majoritatea nasc mai devreme, sau chiar mai tarziu.
Eu sper sa nasc mai devreme, chiar inainte de Craciun daca va vrea Rayan.
Discuta inainte cu medicul tau, si decideti modul in care vei naste.
Daca te decizi pentru cezariana, e simplu. Se stabileste o anumita zi, si nu mai ai batai de cap.
Unde ai facut ecografia? Si cu cat este mai mare decat varsta sarcinii?
pupici
Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
Alina Maria spune:
Buna dimineata mamicilor, ce zi frumoasa de duminica , mai imi vine sa ma duc la plimbare insa mie o lene de nu ma pot ridica de pe banca.
Va inteleg ca va faceti probleme in privinta dr. ce sa mai zic de mine habar n-am cu cine voi naste , va fii una din moase pe care de altfel nu le cunosc pe troate , iar de asistenta nu stiu absolut nimic. La fel ar fi si daca as naste in spital nu as cunoaste pe nimeni, asa ca ... astept si voi vedea eu ce se intampla.
Prietena mea o romanca de 33 de ani a nascut duminica trecuta un baietel insa nu a fost multumita cu moasa si sistemul. O puneau mereu sa respire nu stiu cum , sa inpinga intr-o pozitie pe care o vroia ea , ma rog nu i-a convenit deloc iar sotul mai si tipa la ea.
Daca vor vace asa ceva cu mine tip la ei de nu nu se mai vad ca eu o sa nasc asa cum imi cere corpul si nu cum vor ei.
Sincer nu cred ca as rezista daca cineva m-ar calca pe coada in momentele alea , nu stiu ce ar fi la gura mea.
Voi ce spuneti ? sunt eu nebuna ?
O zi placuta !
alina
Lali spune:
Ecografia am facut-o tot la Dr. Pop care de data asta a fost dragut, l-am luat si eu la intrebari din prima si mi-a explicat tot. Licuriciul ar fi trebuit sa aiba 29 sapt fix dupa UM si ecografic are 30+1 zi. Dar cresterea a fost progresiva, de la eco la eco, mai intai cu 2 zile, apoi cu 4, 6 si acum cu 8 zile. Si rezultatele de la arterele uterine sunt bune, dar colul este din nou mai scurt, ceea ce pe mine nu ma mira dupa lungul drum cu masina pe care l-am facut saptamana trecuta.
Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal
oana cretu spune:
Crinuta, pot sa iti spun ca si aici te monitorizeaza continuu. Eu am fost monitorizata cat am stat in spital, ca eram in risul de a naste, dimineata, la prima oara, ma legau la monitoring si seara, innainte de culcare. Si daca aveam contractii multe si regulate mi-l lasau si cate 2-3 ore, daca nu aveam, mi-l lasau o jumatate de ora.
Cornelia, pai atunci linisteste-te daca scrie ca e normal. Vrei bataita?
Lali, sa sti ca si eu ma gandeam la fel cu salteaua, pentru ca la spital, cat stau bebeii, ii tine in landoul acela, langa pat, si e tare, nu e moale. Dar pernita eu am luat, speciala pentru bebei, care vine in vale, adica de la mai mare la mai mic, si e subtirica.
Legat de termen , sa sti ca si mie mi-a iesit cu o saptamana jumate mai devreme, si moasele si dr au trecut pe hartii, la maternitate ca sunt cu o saptamana si jumate innainte. Deci, dupa ei, as fi in saptamana 32. Desi mi-ar conveni, ca si Crinuta, ca Seb sa vrea sa iasa innainte de Craciun, sa stau cu el in brate langa brad de Craciun, mai ales ca o sa fie si mami cu tati aici...si o sa simt si eu primul Craciun in familie, cum era cand eram in tara.
Pupici!
oana si bebitza din burtica
(30s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
crinuta spune:
Oana, sunt convinsa ca acolo te monitorizeaza in permanenta, dar aici suntem in Ro, si nu bag mana in foc pentru asta.
In caz ca nu se monitorizeaza copilul eu nasc cu cezariana.
Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani
Dr. Nayel, CFR2
Lali spune:
Oana, am mai discutat ca ii trimitem pe bebeii nostri la Olimpiada impreuna : mari, voinici si jucausi ! 

Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal
Alina Maria spune:
Mai fetelor dar azi chiar ca e duminica caci cam rar reveniti , sincer mie imi place sa scriu duminica caci si asa n-am altceva de facut .
Azi ma simt asa de pl,ina ca aproape ma ating de mancare , si nici nu pot sta mult intr-o pozitie. Mi-e cam rau in ultima vreme , nu asa rau ca inainte insa destul de rau incat sa-mi strice ziua.
alina
sara18 spune:
Oana, spune-mi te rog de unde cumperi patutul? e cel de la graco (contour electra), de care s-a tot vorbit? te intreb pt. ca stiu ca nu esti in romania si deci sa inteleg ca se gasesc si in Franta? nu de alta dar aici in Israel , astia nu importa patutul asta, cica au fost cazuri cand bebelacii au ros si au inghitit bucati, dar tare ma indoiesc de ce se spune!!!!!!!
tu cum procedezi?
pupici
Sara si
David ,DPN 13-18 feb 2005
http://community.webshots.com/user/sara18103
cam33 spune:
Salutare
Revin si io dupa 2 luni de pauza. Sunt nevoita sa stau la pat pana la sfarsitul sarcinii din cauza durerilor si micsorarii colului. Imi pare tare rau ca n-am avut cum sa ajung la intalnire si sa va cunosc.
Ma simt mai bine atat timp cat stau in pat, adica n-am dureri dar in schimb mi se intareste burtica mai des. Apropo, e musai sa iau no-spa ptr astfel de contractii nedureroase?
Avem un
sanatos, misca tot timpul, e tare nazdravana, uneori zici ca boxeaza 
. Ne-a spus nenea dr. ca e tare voinica, mai mare decat varsta normala
.
In legatura cu nasterea parca as prefera cezariana daca ar fi si dr de acord. Ptr o intarziere de cateva zile la refacere cred ca merita decat un travaliu lung.
Ubi -Cristina ai mai fost pe la dr, ce ti-a mai recomandat?
Ingeras nu stiu daca e bine sa spun eu dar treb sa-ti spun s-o scoti de pe lista pe CristinaM. A pierdut sarcina de luna trecuta, nu stiu cum, sper sa ne scie ptr a evita alte fete pe dr. vinovati.
Lalisor ai vizitat Municipalul? Cum e? Care sunt scorurile?
Pupici,
Camitzu + bebe 28 sapt
Alina Maria spune:
Bine ai revenit Camitzu si bb. de 28 sapt. , imi pare rau sa aud ca esti nevoita sa stai la pat , ceea ce nu am inteles niciodata e : care e motivul pt. care au unele femei probleme si sunty nevoite sa stea la pat , motivul contractiilor si al burtici intarite ?
De asemenea imi pare f. rau pentru Cristina M , e o pierdere care ma pune pe ganduri si ma face sa uit de problemele mele care devin minuscule.
Sa inteleg ca tu ai o fetita nazdravana si mai mare decat varsta sa , ma bucur pt. tine , fetita mea e mai calma si este mai micuta decat saptamanile pe care le are , cu vreo 10 zile.
Sper sa nu fie o problema .
alina