Mamici de ianuarie-februarie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna dimineata!

Viktoria, eu inca nu mi-am luat patutul, caci am cautat sa vad daca in magazine e mai ieftine decat intr-un catalog de lucruri pentru bebei. Si aseara am fost in ultimul magazin care era de vazut si era 179 euro cu masuta, iar in catalog e 129 (si am reducere 20 euro pt primul produs cumparat de la ei), deci 109 euro fara masuta, dar nu e asa importanta aia. Deci nu-ti pot spunde de saltea. Dar eu ma intreb, mai tine inca o saltea al doilea nivel? Daca tine si trebuie o sa iau una mai subtire, daca nu, nu. Saptamana viitoare fac comanda.

Cornelia, o scrie pe ecografia mea, dar eu nu inteleg prescurtarile lor.

oana si bebitza din burtica (30s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Ja,

habar n-am de ce nu i s-a facut totusi peridurala dar banuiesc ca daca medicul sau n-a spus unui anestezist din spital (daca era vreunul in noaptea ceea...) sa o faca n-a facut-o nimeni iar fata saraca cred ca nici nu mai stia de ea bine... a stat toata noaptea cu o moasa care cica mai si tipa la ea cum si ce sa faca... si cind a fost sa iasa copilul i-a apasat pe burta de a zis ca o omoara... habar n-amn daca asa e normal (stiu ca eu acum 30 de ani mi-a spus mama ca am chinuit0o 12 ore intr-un travaliu infernal -va dato seama cum era pe vremea aceea si dupa 12 ore a venit o grasa imensa de pe acolo si a apasat-o pe mama cu coatele pe burta ca sa pot iesi in cele din urma caci se cam dusese timpul si deja nu mai aveam oxigen, am iesit cianotica iar mama nu mai avea nici un fel de putere sa impinga dupa 12 ore toata noaptea...)
asta o fi fost: daca medicul ei n-a fost acolo nu s-a uitat nimeni la ea sa-i faca vreo anestezie si nici nu stiu daca era vreun anestezist prin maternitate in noaptea aia.... Oricum nu-mi place ce aud despre anumitit doctori. eu zic sa vorbesti ff clar cu el despre treaba asta daca vrei sa nasti normal dar in spital acolo are "renume" ca nu vine la nastere din ce ne-a zis tipa de la kinetoterapie!!!

pupici

Eu si bibisor 25 sapt.
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna dimineata!
Oana precum ti-am spus eu am cumparat deja patutul ieri de la firma Hauck. l-am cumparat cu 129 cu tot cu masuta, si ceea de-a doua saltea. Patutul e de 120 pe 60 si are ceea de-a doua saltea e speciala de la firma Hauck pentru acest fel de patuturi. si o duminica placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Oana te cred ca nu-ti dai seama ce-au scris aia, pentru ca nici eu aici nu prea inteleg, dar marog, fac supozitii. Chestia cu circumferinta interorbitara, mi-a "venit" de la tonul doctorului care parea mirat. Dar...mi-a si spus sa nu ma mai uit la el cand masoara ca ii interpretez fiecare gest sau mimica!!! Dar te pui cu nebuna? Of, deabia astept sa nasc si sa-mi revin la normal, ca parca am innebunit detot. Si cand te gandesti ca eram destul de echilibrata inainte...

Duminica frumoasa!

(27 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Viktoria, am inteles. L-ai luat bine patutul. Si tine doua saltele nivelul al doilea?

Cornelia, mai e putin si iti revi. Dar la tine pe ecografie nu a scris doctorul niste concluzii? Ca la mine scrie, si a scris ca la msuratori iese ca e normal pentru "varsta" lui.

oana si bebitza din burtica (30s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Ba da, e scris peste tot la toate celelalte normal/normala....dar tot ma frapeaza tonul lui de la chestia aia. Nebunia bat-o vina!

(27 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cand citesc intamplari ca cea povestita de Shobo, numai natural nu as naste. Va dati seama cate riscuri sunt cand esti fara medic?
Eu am o intrebare. Stiu ca in Germania de ex, la nasterea naturala copilul este monitorizat in permanenta, si vreau sa stiu daca si in Ro se intampla la fel. Daca ar fi tot asa, ar fi bine, insa daca nu, nu prea ma tenteaza nasterea naturala.
Abia astept sa discut cu medicul meu despre asta, sa il intreb toate amanuntele.

Ingerasu, am vrut sa iti spun ca abia acum 2 zile uitandu-ma din nou peste eco de acum o sapt la Iosup, am vazut la placenta o schimbare, si anume scrie " anterolaterala dreapta". Cam asta s-a intamplat si la tine, nu?

Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Crinuta, stai linistita ca si la noi se monitorizeaza copii. O prietena de-a mea a nascut acum 4 zile si, deoarece expulzia dura prea mult si copilul nu vroia sa iasa, acesta a fost tot timpul monitorizat si ea a primit perfuzii. Pana la urma au reusit sa-l scoata:)

Coraly, 30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Coraly, sper sa ai dreptate. Monitorizarea ar trebui facuta obligatoriu din punctul meu de vedere, indiferent cat dureaza travaliul.
Din emisiunile prezentate la noi, nu am vazut ca s-ar monitoriza copilul, dar ma gandesc ca depinde si de spital, medic, etc.

Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fetelor, ieri nu am reusit sa intru deloc pe net...
Am fost la eco, totul e OK, doar ca bebele e mare si DPN-ul meu a fost mutat pe 31 decembrie. Ceea ce ma face sa ma sperii si mai tare de nasterea naturala, ca de Revelion, mai stiu eu ce medici vor fi pe acolo ? Voi mai vorbi cu doctorul, da' zau ca eu inclin spre cezariana, mai ales ca mama mea insista pentru asta, avind in vedere experienta ei...
Totusi am o intrebare: DPN-ul asta ecografic cum se stabileste ? Adica e in functie de media statistica pentru fiecare masuratoare ? Si atunci bebelusii mai mici se nasc dupa termen si cei mai mari inainte? Ca in practica nu se prea verifica, sunt bebelusi nascuti
la termen si fara probleme de la 2 kg si ceva pana la peste 4...

Shobo, si la eco bebele statea tot asa, cu piciorusele in jos, si ma loveste in continuare spre toate cele... si i-a facut cu manuta la doctor asa, ca si cum ar face "pa", a fost tare dragut...

Oana, eu am vorbit cu mai multa lume despre salteluta si toate mi-au spus ca ajunge salteluta de la patut pentru ca bebelusul are in primele luni oasele mai moi si nu e bine sa doarma pe ceva foarte moale. La fel, nu i se pune nici pernuta sub cap.

Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput