La France (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Otilia , nu, tot n-am apucat sa beau must, din pacate mereu s-a ivit cate ceva care ne-a impiedicat sa plecam in weekend. Insa mersi pentru idee, chiar am fost azi in piata si am cumparat strugurii..sper ca i-am nimerit, am ales ce mi s-a parut mie ca seamana oarecum cu strugurii din via lu' tata! (oricum la pret nu semanau deloc cu aia ). Acum imi tot fac curaj sa-i zdrobesc cu ceva, parca totusi nu mi-as "baga picioarele" in ei , nu de alta dar conjointu' meu deja crede ca românii sunt o natie cam sarita de pe fix, daca ma va vedea cu picioarele intr-o galeata cu struguri in mijlocul casei, ma tem opinia lui va deveni definitiva si irevocabila!;
Altfel, voi aveati noroc cu practica agricola la cules de struguri eu imi amintesc cu oroare de Jegalia si de gogosarii ei prafuiti... iar numele localitatii sugereaza perfect starea de igiena a "taberei studentesti"
gata, acum plec sa brevetez o noua metoda de stoarcere a strugurilor

imagini

Mergi la inceput

Michaela, si mie mi se pare ca motivul schimbarii domiciliului e de fapt un nod in papura... Si eu mi-am schimbat domiciliul in rastimpul dintre depunerea dosarului si acordarea nationalitatii si n-a fost absolut nici o problema, nu mi-au cerut nimic in plus. Asta a fost anul trecut. Poate ca ca i-a apucat zelul functionaresc sau e vorba de un abuz "made in Sarkozy"...
Probabil ca se intampla foarte multor persoane sa se mute caci intervalul de timp este destul de lung, ai mai cautat si alte persoane carora le-a fost refuzata cetatenia pe acelasi motiv?
Bafta multa!

imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Doruletz Super pozele din Mexic ,ei chiar ca au o tara minunata ,pacat ca viata este destul de grea si la ei daca nu ma insel cam "sar gardul "la americani si pe unde pot si ei .......

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Salutare fetelor,

Uite ca dau si eu un semn de viata.

Miha, mi se pare ciudat rau ce se intimpla. La mine a fost "nostim" ca sa spun asa : ne-au convocat pe amindoi la politie si i-am anuntzat ca o sa ne mutam in afara orasului, au notat adresa si ne-au spus ca jandarmii vor verifica. Nu te da batuta !

Fetele cu gradina, si eu am incercat la mine diverse vegetale, da' nu se prind toate si am renuntzat complet la cataloage. Uitati-va bine in gradinile vecinilor sa vedetzi ce creste, liliacul stiam ca nu-i place prea mult soarele.

Inca n-am avut timp sa caut cartea, daca o gasesc va povestesc.

Un week-end placut la toata lumea !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Si mie mi-a murit o clematita anul asta in gradina, acum am luat niste caprifoi si o clematita de la soacra-mea sa le "bouturez" in ghiveci si apoi in gradina...
Fetelor, n-aveti vreo adresa de site-uri cu formule sai exercitii de mate/fizica? Ca ar trebui sa recapitulez un pic pina vineri...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Elena, eu intr-o vreme faceam exercitii cu fiica-mea aici:
www.mathwebs.com/" target="_blank">http://www.mathwebs.com/

Vad acum ca pentru "terminale" se plateste, dar pentru celelalte niveluri, nu. Poate gasesti ce-ti trebuie. Succes!

Noi ne-am bicicletit azi. Am iesit 5 cu 4 biciclete la padure. Am invatat-o pe cea mica sa mearga singura si, surpriza, nu si-a facut nici o vanataie!

Iar la intoarcere sotul meu (a innebunit, saracul) le-a luat pe cele 2 mari si s-au intors singuri acasa, prin oras "pe trotuare", de am crezut ca mor de frica (eu m-am intors cu cea mica cu masina). Au ajuns acasa inaintea noastra...

Si altceva, de cand l-am invatat sa joace remy, numai asta mananc in week end...

Seara buna.

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

aquisition de la nationalite francaise

Pièces à fournir:

une copie de l'acte de mariage ou en cas de mariage à l'étranger sa transcription sur les registres consulaires français,

une copie intégrale de votre acte de naissance et celui de vos enfants,

un certificat récent de nationalité française de votre conjoint.

un extrait de casier judiciaire français et, le cas échéant, des pays où vous avez résidé les dix dernières années,

une attestation sur l'honneur stipulant que la communauté de vie subsiste entre votre conjoint et vous et tout document le prouvant.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Mihaela,nu mi se pare normal ce ti se intimpla!Dupa parerea mea cineva ti-a pus bete in roate!!Eu m-am mutat in iulie,in august le-am trimis o scrisoare cum ca m-am mutat,apoi la inceputul lui septembrie le-am trimis nicte acte(chitante de telefon,edf) pe numele sotului!!!iar la sfirsitul lunii septembrie am primit nationalitatea!!!Acum astept prima mea carte de identitate franceza!!
Ai dreptate sa te lupti cu ei,nu te lasa ,pentru ca ai dreptate!!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

salut les filles (ca "garçoni" nu am prea vazut p'aci?!). gata, am reusit sa obtin vreo 2 paharele de must, nu ma intrebati cum, am pictat toata bucataria si ni se lipeau mainile peste tot dar macar am avut must facut "maison". E un pic mai dulce si mai dens ca mustul "normal" romanesc dar e bun si asa!Merci pentru sfaturi!

Aurelia, Mexicul e o tara superba intradevar, gasesti de toate pentru toate gusturile, sunt 10 000 km (!!) de coasta maritima de-a lungul celor 2 oceane + marea caraibelor, peisaje montane care iti taie resuflarea - mai ales in Chiapas, folclor - sate indiene care traiesc in ritmul vietii de acum 200 de ani, ca sa nu mai vorbim de istorie - vestigiile a catorva din cele mai mari civilizatii (maya, azteca etc)
Din punct de vedere turistic n-ai cum sa nu gasesti ceea ce vrei. Insa saracia e mare, poate mai mare ca in ro, sau in orice caz mie mi s-a parut mai "altfel". Viata majoritatii nu prea are nimic de-a face cu telenovelele chiar daca acestea sunt urmarite si acolo in familie, de la bunici la copii se strang toti seara pentru o ora de vis in fata tvului! Poate ca starea de saracie se reflecta cel mai mult in capitala tarii, Ciudad de Mexico, monstrul urban cu 22 de milioane de locuitori. Se spune ca aici sosesc in jur de 5000 de nou veniti pe zi, indieni din satele sarace veniti sa-si caute norocul in capitala. Se instaleaza in case de carton spre marginea orasului si asteapta cate o campanie electorala când "strazile" lor se vor transforma ca prin farmec in "cartiere" oficiale cu canalizare si curent electric. Criminalitatea este si ea cea mai mare din lume ca si poluarea. Cerul pare "innorat" tot timpul, de fapt e vorba de smogul poluarii...Asta face ca soarele sa se intrevada doar cateva zile pe an, de obicei in weekend iar in restul timpului cerul ramâne gri... E impresionant mai ales pentru cineva nascut intr-un orasel mic dintr-o tzara minuscula

hai ca v-am plictisit destul, e inca soare afara si la radio spune ca ar trebui sa scotem nasul din calculator, cica de maine vine toamna cea rea cu ploaie, vant si frig

imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Nu stiu ce sa mai cred!Eu una nu am depus dosarul imediat, la un an dupa casatorie, caci nu ma interesa nationalitatea. Apoi a inceput sa ma irite faptul ca de fiecare data trebuie sa justific, sa merg la prefectura, sa pastrez toate hartoagele ani de zile! In plus sunt aici cu sotul meu, cu fiica mea din prima casatorie, e clar ca nu ma voi mai intoarce sa traiesc in Romania. In fine, mi s-a spus ca daca fetita cand va avea 16 ani va vrea sa munceasca (cum fac unii copii ca sa castige un ban in sezon, nicidecum sa se lase de scoala caci este eleva foarte buna) nu va putea, trebuind sa astepte nationalitatea capatata la majorat.
Dupa aceea am luat decizia de a lucra in domeniul medical, afland ca pentru a lucra intr-un spital public (cu statut de functionar) trebuie sa ai nationalitatea franceza. Eu insa am crezut ca imi vor recunoaste diploma si voi putea lucra renuntand la avantajele si statutul de funcionar. Da, mi se reunoaste diploma dar nu pot sa imi exersez meseria intr-un spital public, punct.
Pentru nationalitate am asteptat o gramada de timp dupa ce am depus dosarul, deoarece la tribunalul din Cannes ni s-a spus ca are intarziere Prefectura cu jumatate de an pentru solutionarea dosarelor depuse deja! In octombrie anul trecut am primit recipisa in care mi se spunea ca dosarul e OK (si ne mutasem de doua ori deja dupa casatorie)drept pt care voi primi cetatenia in octombrie anul acesta. Pe 5 ianuarie am fost convocati (eu si sotul) la Prefectura la o ancheta, unde am semnat hartiile acelea cum ca locuim impreuna (semnate si atunci cand am luat caretea de rezident), am raspuns la intrebari si am dat si contractul de inchiriere nou pe numele amandurora (valabil tot din ianuarie). Doamna a fost draguta la prefectura si a spus ca desi nu ne mutasem inca, ea va pune la dosar pt minister o fotocopie, in felul acesta scutindu-ma pe mine sa trimit o scrisoare si documentele de rigoare la Paris. Fiind stipulat ca orice schimbare trebuie comunicata la Ministerul cu pricina. In decembrie fusesem deja la ancheta de la Politie, unde iar anuntasem si viitoarea adresa si data cand ne vom muta. Totul s-a derulat perfect, abia aflasem ca intrasem la concursul de admitere, ca am fost prima pe scoala, ca ...Consiliul Regional imi plateste studiile datorita notelor bune . Nu ca sa ma mandresc, dar politista punea intrebari precise: cu ce ma ocup, cat dureaza studiile, ce nota am avut la admitere, etc. Ba una peste alta imi si propune sa lucrez ca interpreta pentru Comisariat (propunere reinnoita acum o luna, fara sa fac eu demersuri ).
Ma cam pierd in amanunte, toate acestea ca sa spun ca nu aveam de ce sa banuiesc un refuz, care e total neintemeiat.
Refuzul Ministerului consta in faptul ca nu am dovedit suficient ca la noua adresa locuiesc cu sotul. Si ce-i mai caraghios este faptul ca pana acum contractele de casa nu au fost niciodata pe numele meu,in schimb electricitatea, telefonul da, iar acum stiind ca am dosarul de nationalitate in curs mi-am zis sa ne trecem amandoi.

Si daca nu fac recurs fiind reprezentata obligatoriu de un avocat, in termen de 6 luni, trebuie sa o iau de la capat cu cazier, certificate, actul de divort, etc, etc (in dublu, fiind vorba de mine si de fiica-mea), sa astept iar un an jumatate ori doi (ca asa e la Nice).
Avocata a spus clar ca e un abuz, a incercat sa faca ceva specificand un viciu de procedura, afland ca prefectura nu a mai facut ancheta de voisinage la noua adresa, cum ar fi trebuit. Cu toate acestea, nu e alta cale decat procesul.
Asa ca a trebuit sa apelez la vecin (unicul, caci in rest sunt doar hoteluri in preajma), la colegi care m-au vizitat, la prieteni comuni, la cunostinte . Sa depuna marturie, sa dea cartea de identitate, si tot tontoroiul judecatoresc!Plus alte acte, alte dovezi (mergand pana la prezentarea plicurilor recomandate primite pe numele meu, al sotului).
Si cum eu sunt prinsa cu scoala, cu un program schimbator, cine se ocupa? Bietul sot, care e si mai ofuscat decat mine .
Asta e povestea, nu pricep nimic din ea. Cele 6 luni pentru recurs aproape s-au scurs, mai dureaza inca pe atat, daca nu mai mult pana cand dosarul se va plimba pe la minister si etc, etc.
Iar eu mor de ciuda caci directorul scolii mi-a spus ca voi avea cele mai bune recomandari si ca pot ocupa postul pe care il doresc, unde il doresc. Cu precizarea ca daca nu ma grabesc sa o fac, posturile se vor ocupa in cateva saptamani de la absolvire. Asa ca eu va trebui sa ma restrang doar la sectorul privat. Imi venea sa rad cand reprezentantul sindicatului de la Spitalul St Roch imi spunea ca nu voi putea decat sa fiu femme de menage. Pentru asta nu aveam nevoie sa invat antatomie si alte cele...

Imi vars si eu necazul! Scuze!

Dar ce vroiati sa spuneti cu pusul betelor in roate? Cine si de ce ar face asta? Ma gandesc doar la posibilitatea ca Prefectura sa faca anumite greseli in mod special! Nimic nu e imposibil....Si mi s-a parut foarte dubios ca m-a intrebat la Prefectura tipa de la serviciul "nationalitate" daca am prieteni cu predilectie romani ori francezi. Pana si asta vor sa controleze? Chiar are vreo importanta pentru obtinerea nationalitatii sau pentru a dovedi ca m-am adaptat?!

Oricate intrebari mi-as pune, realitatea e una si nu exista decat calea procedurii judecatoresti! Dar zau ca nu aveam bani de scos din buzunar, 1000 de euros nu sunt de lepadat mai ales cand nu ma simt cu musca pe caciula.

Va pup si va doresc o duminica placuta, sau ce a mai ramas din ea...

Michaela

Mergi la inceput