Mamici de ianuarie-februarie 2005(47)
Raspunsuri - Pagina 12
oana cretu spune:
Am venit si eu de la dr. Colul e inchis bine a zis, e suplu, si era incantat dr, mi-a zis sa nu mai iau medicamente prntru contractii, ca nu mai e nevoie, durerile le provocau. Dar sa nu fac efort. Mai ales ca acele medicamente imi deregleaza glicemia, si a zis ca moasele de la spital sunt nebune ca mi-au dat sa iau, ca sunt contraindicate la diabet. In fine, nu mai iau. Continui sa iau tardyferon pana la sfarsitul sarcinii ca anemia e acolo. Si in rest, cred ca bebe nu mai are rabdare sa iasa, ca si dr a zis ca mai bine nasc acum, bine, in gluma. Mai avem putin si scapam. Am vorbit cu moasa si cu dr dupa, sa aud doua pareri si mi-au spus acelasi lucru. Crinuta, fi atenta aici. Cezariana nu o fac doctorii decat daca este nevoie pentru ca, aceasta operatie, in sine este foarte periculoasa, de aia si mor atatea femei de la ea. In primul rand poti sangera mult de la ea, se poate face infectie (risc mare) si analiza, daca nu e bine facuta, e foarte grav. Pa cand la nasterea normala nu e nici un risc, pentru ca, ca bebe sa nu aiba probleme cu sufocatul, te taie jos, si il scot repede. Si am intrebat si de durerea taiatului si cusutului jos, ca eu sunt obsedata de asta. Si mi-au spus ca, pentru ca bebeul apasa cu capul sa iasa, nervul devine insensibil si nu simtim cand ne taie. Iar daca a fost nevoie sa ne faca peridurala, nu mai e nevoie sa faca nici o anestezie cand ne coase, daca nu, ne fac o anestezie mica acolo, sa nu simtim cand ne coase. Dar eu o sa le zic cand nasc, ca vad ca din proprie initiativa nu fac. Asa ca...sustin sus si tare nasterea normala, care nu prezinta riscul celei prin cezariana. Si plus de asta, ne refacem imediat dupa cea normala. Acum chiar sunt contra cezarianei, avand in vedere ca nici doctorii nu sunt de acord cu ea...
Ingerasu, ce face nora mea, e cumintica? Ca fimiu conduce de zor, nu stiu ce masina si-a luat, dar are viteza, nene...
Si eu tot patut textil o sa iau, din acela de la Gracco, dar fara masa, ca m-am uitat dupa cele din lemn si sunt urate tare.
Lali, scaunelul ala nu ne-a placut, in primul rand modelul, plus ca materialul pe el era sintetic. Dar, intr-adevar, sunt un pic aplecate astea care sunt pentru categoria 0-3 ani.
Patricia, m-ai omorat cu dictionarul acela...
Mona, ma gandeam la adita ca i s-a schimbat sexul bebeului ei, ma gandeam ca e singura care a avut parte de asta, si cand colo, si tu! Ma bucur, in schimb ca acceptati bine asta. Sunt niste fenomene copilasii vostri.
Coca si Cornelia, m-am prapadit de ras cu planurile voastre...
Va pup! Ma duc sa pap!
oana si bebitza din burtica
(30s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
oprietena spune:
Coca, eu incerc sa gandesc NUMAI pozitiv despre nastere, despre ce va urma dupa. In plus daca as sti ca toate sarcinile vor fi ca cea pe care o port acum cu mandrie, as face vreo 10 copii sa umplu casa cu ei. Emotii??? le las la usa cand intru intr-o incapere.
Mirela si Bubulina 30+
Noi 2 si Minunea
cocolino spune:
Mirela, cand intrebam de emotii nu ma gandeam la frica de nastere,ci ma refeream la faptul ca se apropie momentul in care va veti tine puiul in brate...si veti scapa de "marsupiu"..
Coca 26 saptamani si
dragalasa
- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
Lali spune:
Oana, ce de vesti bune ! Bravo, ai trecut cu bine peste un moment dificil!
Coca, si eu am luat de la targ carucior ceva de genul care spui tu, vreau sa vi-l arat dar e reclama! Este ABC Design, modelul movere. Are peste suportul port-bebe si aparatoarea pentru picioare care nu se vede in poza ( pe reclamamascata). Are si plasa pentru tantari, iar pentru iarna e foarte bun ca e grosut materialul. Daca ii dai port-bebe-ul jos e carucior sport.
Lali si licuriciul ei 28+
Dr. Anca, Municipal
ana maria spune:
Coca, eu nu prea as vrea sa dorm cu bebe in pat. Teoria zice ca nu e o idee buna pentru "tinerii parinti". Eu sper sa aiba camera lui in curand si sa doarma cat mai repede singurel. Nepoata mea nu dormea cu nimeni in pat. O mai luam pana pe la 6 luni cand plangea noaptea si nu o mai puteam pune in patut.Dar dupa aceea a fost foarte independenta si i-a prins foarte bine.
Eu o sa-i cumpar si un patut textil mai simplu pt deplasari, ca am de gand sa ma plimb cu bebe (numai asta visez dupa ultimele luni petrecute in casa). Dar, asta pentru prima perioada, de pana la un an.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
ana maria spune:
Lali ce stii despre firma asta ABC Design. Chiar arata bine caruciorul. Am inteles ca se strange si se face sport. Asa ceva ma tenteaza si per mine. Sotul meu vrea 3 in 1 dar cred ca e cam greoi. As prefera ceva mai simplu si usor de manevrat.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
oprietena spune:
Coraly, memoria imi cam joaca feste, aveam impresia ca azi suntem in 28 si eu pe 25.10 "implinesc" 30. Deh, ma grabesc si eu sa imi tin catt mai repede Bubulina in brate. Sper sa nu ma certi asa rau.
Mirela si Bubulina 30+
Noi 2 si Minunea
coraly spune:
Pai ma gandesc ca nerabdarea e mare:) Dar mai avem inca 2 luni jumate de asteptare! Am crezut ca iti era scris gresit DPN-ul, ca unele fete il scriu dupa ce le zice doctorul la ecograf, nu dupa calculul standard.
Coraly, 29+
oprietena spune:
Uitasem sa modific profilul.
Sa va povestesc ce a patit o cunostinta de-a mea la Municipal. Pt ca se simtea rau si pierdea mult sange, crezand ca este la menstruatie, cu trimitere de la med de fam a mers la dr Tufan Aurelia (sper ca e corect), care i-a zis ca pierdut sarcina si la cererea tipei ii face chiuretaj pt resturile care se presupunea ca ar fi ramas. O externeaza dupa 2 zile, cu antibiotice pt 1 sapt fara medical (i-a cerut 500.000 pt 7 zile de med) desi ii bagase in buzunar o "atentie" de 2.000.000 si mai este si salariata (cu dovada la internare). dar se simtea la fel de rau si pierderile de sange nu s-au oprit. De urgenta la echo la Giulesti unde i se pune diagnostic: sarcina gemelara 5-6 sapt oprita din ev; este chiureta a 2a oara (are in borcan cu formol cei 2 embrioni pt ca a scris la colegiul med ce a patit). cand a sunat-o pe dr sa ii zica aceasta a certat-o ca dc a procedat asa ca era suspecta de sarcina extrauterina (nicaieri pe bilet de externare nu scrie asa ceva). Nu vreau sa intristez sau sa provoc cuiva panica doar ma gandeam la sarmana fata ce a trebui sa suporte si la competenta anumitor medici.
Mirela si Bubulina 29+
Noi 2 si Minunea