Cati dinti?

Fiul meu face peste o sapt 15 luni si n-are decat 4 dinti
. La voi cum e /a fost? Doctorita lui zice ca nici fontanela nu e complet inchisa si i-a sistat vigantolul si i-a dat tablete vigantolette mai concentrate. Cica vigantolul nu se absoarbe bine intotdeauna. Precizez ca la ultima ecografie in timpul sarcinii doctorita de la Municipal a zis ca are 32 de muguri dentari
(si pe-aia i-a ginit, bine ca nu mi-a zis si cati pistrui o sa aiba)
Ma intereseaza pt ca el saracu ar vrea sa pape bucatele de carnita, branza, mere, pere da le suge o vreme si le scuipa sau le inghite intregi.
Raspunsuri

renisor spune:
Astrid
Stai linistita.fiica-mea are 16 luni si doar 4 dintisori.Si eu eram innebunita dar asta este.E mai greu cu mancatul dar ne descurcam.
Inca nu am auzit sa fie oameni fara dinti( in afara de batrini)
Vor iesi ei,trebuie sa stam linistite.Uita-te si tu la partea pozitiva( nu au cum sa faca carii la dintisori)
toate cele bune
renata & vanessa
http://community.webshots.com/user/bizau

astrid spune:
Multumesc, renisor, sper sa le iasa si alor nostri dintii. Dar ia spune-mi fetei tale i-au curs sau ii curg balute (adica saliveaza abundent)? Al meu intr-o vreme era plin pana la brau acum insa nu.

narcisa spune:
Vivien are 9 luni si nici un dinte, Patrick a avut primul dinte la 14 luni, tot asa la 15 luni 3-4 dinti avea, insa carne etc. orice ce trebuia mestecat, nu-l deranja, mesteca pe gingii ca un mosulica.
Acum la 2 ani si 4 luni are toti dintii si nici dureri prea mari n-a avut. Nu-ti face probleme, e normal.
toate cele bune
narcisa x

renisor spune:
astrid
fetita mea nu saliveaza foarte mult dar in schimb e tot timpul cu pumnul in gura si musca.Ma musca si pe mine,musca tot ce apuca.doctorul nu ne-a recomandat nimic.a spus sa avem doar rabdare.
.toate cele bune.
Uite ca am o intrebare chiar daca nu e la acelasi subiect.Bebe tau ce fel de lapte bea? Deoarece fetita mea bea doar humana 3 si refuza orice alt fel de lapte si nu stiu ce sa mai fac.Probabil voi posta un subiect pe forum
o zi placuta
renata & vanessa
http://community.webshots.com/user/bizau

Emak spune:
Lui Rudi i-a iesit primul dintisor la 7 luni,la 11 luni avea 8 dinti (incisivi)si a urmat o pauza pana la 1 an si 4 luni, cat are acum. Insa acum o saptamana i-au erupt deodata 4 maselute si 4 canini. Asa ca...rabdare si tutun!
Emilia si Rudolf

adameasca spune:
Na ca unii se plang ca au prea putin dinti si io ma planga ca are prea multi. A inceput cu primii 2 la 3 luni si 3 saptamani, la 6 luni avea 8 dinti si la un an si 4 masele si 2 canini.
Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii

astrid spune:
multumesc pt raspunsuri. Bine zis, rabdare si tutun.
Renisor, al meu era cu balele pana la buric cand trebuia sa-i iasa dintii. Acu vad ca iar a inceput sa baleasca de cand ii dau tablete m concentrate de vigantol si musca...valeu ce musca (asa de putintica piele ca sa doara m tare).
Cu laptele eu n-am prea avut (i-am dat sa suga da de pe la 2 luni jumate nu mai iesea nimic si se enerva) asa ca i-am dat Similac, pana la 1 an. Dup-aia i-am introdus lapte pasteurizat din comert (in 2 saptamani impreuna ci Similacul) La inceput i-am dat de 1,5% acu ii dau de 3 % ca e m hranitor.
Daca refuza, fa asa: Nu-i mai da humana deloc vreo sapt. Dupa ce crezi ca a uitat incearca cu un lapte ce vrei tu sa-i dai. Daca nu vrea, mai stai o zi doua si incerci iar si tot asa. Deficitul de lapte il poti completa cu branzica, iaurt, spanac (are m mult Ca decat laptele)
Succes

iselin spune:
16 luni si avem 6 dinti si doua masele in curs.
nu te speria.o sa apara si dintii.Eu i-am dat un supliment de Ca si am observat ca apoi a inceput sa apara un dinte, apoi altul.
Parerile spun:sunt mostenire de la parinti, au legatura cu cantitatea de Ca din organism, o sa apara toti pana la 24 luni...
Dar raspunsul pediatrei pentru noi a fost: nu am vazut copil fara dinti.

bebitzu spune:
iselin, sa inteleg atunci ca Mihnea al meu are prea mult calciu?
la 1 an si 1 luna are 8 dintisori si 2 maselute si toti cei jur se mira ca are prea multi.cum o fi mai bine, cu - mai devreme, sau fara - si mai tarziu?

iubibubi spune:
noi, la 16 luni, aveam 16 dinti (8 incisivi, 4 canini, 4 molari). acum, la 21 de luni, ii avem tot p-aia, nimic in plus (sau minus :)).
noi am luat-o devreme cu dintii, la 4 luni aveam deja doi incisivi. dar, eu nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme, din cate am citit "chestia" cu dintii e genetica. unii spun chiar ca nu e bine sa apara prea devreme pt. ca s-ar consuma rezervele de calciu din organism, dar nu stiu cat e de adevarat.
apropo, cati dinti trebuie sa aiba un bebe? am inteles ca cei de lapte sunt mai putini decat cei definitivi (cu 4 molari), e adevarat?
I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei