Cum dresati pisica?

Cum dresati pisica? | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Pentru toate fetele care au pisica (dresata),

Va rog sa ma sfatuiti cum se poate dresa pisica (mai concret puiul de pisica, are vreo 4 luni) sa-si faca nevoile doar in tavita cu nisip? Se pare ca unele prefera sa faca acolo unde este locul mai moale, pe patura, pe covor… nicidecum pe gresia din baie. Stiu ca pisicile sunt mai greu de dresat, dar trebuie sa existe o metoda. Este o pisica la bloc pe care as adopta-o, insa a facut o data pe covor si de atunci mama nu o mai vrea decat sa o hranesc la bucatarie, apoi afara.

Mersi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Te pup, Ramonika!

Uite, eu am 2 pisici si nu am avut probleme niciodata cu ele. Nici pe mine nu m-au lasat parintii cu animale, insa de cand m-am mutat s-au schimbat lucrurile. Noi am procedat in felul urmator (am invatat si eu de la sotul meu, caci el a mai avut pisoi): de cand am adus pisoiul (si pe primul, si pe al doilea apoi) l-am urmarit, trebuie dus la "tavita" de cate ori vezi ca "are nevoie". Important e sa ai o tavita (poti sa-i cumperi un lighean de plastic) in care sa pui nisip. Se gaseste la supermarket, poti sa iei nisip "Pisi pisi" sau "Miau miau" (nu rade, asa se numesc ), nu costa decat vreo 65000 si iti ajunge o punga pentru o luna. Iti garantez ca daca il urmaresti cateva zile si ii arati unde e tavita de cate ori simti ca e aproape sa faca, nu o sa prefere nici covorul si nici alte locuri nisipului! Eventual poti sa stai cu el un minut si sa-i arati ca poate "sapa" in nisip. Daca descopera asta, ai scapat de griji!

Te pup si SUCCES!

Andreea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Asa este, trebuie sa-l pindesti citeva zile, si cum il vezi ca miroase un loc si ia pozitia caracteristica (se lasa pe fundulet si salta coada, sa n-o ude:)) il iei repede pe sus si-l duci in tavita.
Mita noastra s-a obisnuit foarte repede (e drept ca avea doar 1,5 luni) si dupa aia cauta disperata tavita si n-o gasea ! Haios a fost cind am luat-o o data pe sus si ea deja incepuse sa "produca" ! Am facut dira pina la ladita, dar nu m-am lasat !
Invata repede, iar nisipul absorbant este mult mai bun decit cel obisnuit, pt ca nici nu miroase si tine si mai mult. Pisica nu face la ladita daca simte mirosul !

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu cand l-am adus pe el meu acasa l-am urmarit cam 2 zile sa fiu sigura ca stie unde sa faca (avand in vedere ca se si mutase)..

cand vedeam (sau mi se parea) ca vrea sa fac il luam si il puneam in cutia cu nisip.. dupa 2 zile il mai urmaream din cand in cand dar mergea sigur si nu am avut niciodata prob. cu el...

tu probabil va trebui sa-l urmaresti mai mult timp, cel putin o saptamana daca el nu e invatat de mama lui (cum a fost al meu) sa faca la tavita.. oricum va invata..

rabdare si succes

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Mersi fetele!

Intr-adevar, e o solutie care va merge 100%, insa presupune sa ai timp sa il urmaresti mereu. Cum eu is in fiecare zi la serviciu de la 8 la 5, nu prea am timp sa-l urmaresc. Si-ar face pisoiul de cap in lipsa mea, iar pe mama nu ma bazez. Nu umbla ea dupa fundul pisoiului...
Asa ca, pentru moment mai sta pe afara. Oricum, e o solutie si asta, sa-l tin in casa un timp, cand sunt eu acasa si am timp de el, sa-l urmaresc, apoi cand ma culc sau cand is la servici, sa-l scot afara. Oricum pisoiul e invatat pe afara, nu se pune problema. Doar ma gandeam ca vine iarna in curand si o sa-i inghete codita, dar vad eu ce fac cu el pana atunci.
Zic si eu el, ca nu stiu sigur daca e el sau ea... Deh, mai greu pana mai creste oleaca. Deocamdata nu i s-a umflat nimic... deci s-ar putea sa fie pisica.
Apropos de asta, in caz ca e pisica, cand e bine sa o castrezi? S-au auzit mai multe chestii. Ca cica tre sa o lasi sa faca macar un rand de pui, apoi poti s-o castrezi. Altii zic ca fac probleme la rinichi, asa ca mai bine le dai pace (si raman eu cu o gloata de matze pe cap...). Faptul ca se cam ingrasa dupa castrare e deja bine cunoscut.
ce ziceti?

mersi!
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Bunaaaa !!!!
Am si eu matzulic (vedeti albumul) ,la adus acasa sotul meu cand avea 2 luni ....era o aratare....
Pishulica facea in sufragerie pe parchet ,se invartea de 2,3 ori dupa codita si pe urma .....pishhhh... si cand o vedeam ca se invarte o luam frumusel si o duceam la tavita .Asta cam o saptamana .Am cumparat nisip cu mirosuri ca sa o atraga ca de..... educatie nu gluma .
Iar acum daca face ceva la tavita miauna de ridica toata casa in picioare ...sa ne ducem sa ii facem curat (la locul cu pricina)
Veterinarul mi-a recomandat nisipul cu miros de lavanda .Pe parcurs dupa ce s-a invatat cu tavita i-am scos nisipul.
AAAA si ma mai invatat veterinarul sa iau matzul si sa o duc la tavita si cu labutele ei din fata sa dau un pic pe nisip sa invete sa ingroape....Sa nu o bat daca face prostioare si sa nu tip la ea (nici nu puteam ca e "sufletelul meu")ca orice matz se crede stapanul casei ....si chiar este... face numai ce vrea ea...

"Ajuta-i pe cei ce nu se pot ajuta pe ei insisi !"

Copilutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Si eu am pisica, primita in casa de la 11 luni. Deci, era invatata afara sa-si faca nevoile. Chiar daca mai dormea in casa cerea afara.
De la 11 luni am luat-o cu noi in apartament , o perioada a tot facut "boacane" prin diverse locuri( parca ii facea in ciuda soacra-mi care nu sufera animalele), dupa care s-a invata singura in baie sau se abtinea si iesea afara cind veneam noi de la servici. Asta vre-o doi ani cind am stat la soacra mea.
Cind ne-am mutat singuri, bineinteles cu odoru' dupa noi. Am tinut-o inchisa in casa de frica sa n-o pierd, i-am asezat tavita pe balcon, s-a dumirit repede la ce serveste, si gata treaba.
Tavita o foloseste cind este frig afara si nu iese din casa.
Pune-i tavita cu nisip la vedere ca isi da el seama repede pentru ce este dupa care o muti in prezenta lui unde consideri ca e mai bine. A noastra e pudica. Ne avertizeaza sa nu intram pe balcon cind ea este la "olita".
Noi am castrat-o cind avea un an jumate si nu facuse nici un pui. Nu a avut nici un fel de problema, pietre la rinichi sau sa se ingrase.
Are acum 6 ani jumate si e foarte cuminte.Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

fetele,
eu am facut altfel.adica in ce priveste tavita,am invatat pisica intai la tavita cu cateva hartiute in ea,ca sa pastreze mirosul.apoi,incet incet,am renuntat la hartii.mie mi s-a parut mult mai comod cu tava goala,plus ca nu mirosea deloc in casa,nici macar in baie,a pisica.

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

si eu ador pisucii..!! am avut unul...o corceala de siamez cu birmanez,ditamai cotoiul,fioros si grasan...foarte inteligent si iubitor.L-am cumparat cand avea vreo 3 luni si deja mi s-a parut familiarizat cumva cu "olita" (cred ca mama lui il ducea la fostul stapan.
In schimb,dupa ani de carat nisip pana la etajul 3 am optat pentru hartie in ultimii ani si zic eu ca a fost mult mai bine,nu mai avea ce sa astupe si sa imprastie nisip in toata baia.Avea doua tavi,pe care le spalam bine dupa fiecare folosire si nu a mirosit niciodata in casa...doar cand ii crestea blana si atunci il frezam sub coadaoooff tare dragut mai era Spike al meu.

cum au spus fetele,tot asa faceam si eu,cand se scapa pe undeva il duceam repede in baie si il puneam in tava,apoi ii racaiam cu labuta locul si--s-a prins repede.O data,tin minte,am fost cu el la prietena mea 2 zile !!!!si saracul mitzu n-a facut deloc,nimic!!cand am intrat pe usa mi-a sarit din brate direct in baie in tava.
succes!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput