ce faci cand ajungi in aeroport in america?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Multumesc din suflet, Mirela!
O sa va povestesc tot. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si maine sa avem vizele!
Bafta tuturor!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mirela, uite un link interesant:
http://www.geocities.com/alex4you2/special/lcs/lcs.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Mirela,Miami este mare,iar comunitatea de romani despre care spunea cineva aici,este mai in nord de Miami,in zona oraselor Hallandale si Hollywood,asa se numesc,cam la 20-30 de minute cu masina...tu ar trebui sa mergi din aeroport cu taxiul,sau mai bine sa iti inchiriezi pt o noapte camera la hotel si apoi sa umblii ...e destul de complicat dar se poate,iti spun din propie experienta...iar aici este si un restaurant romanesc care se numeste Transilvania,unde foarte multi romani vin mai ales la inceput cand nu cunosc pe nimeni..asa ai putea sa-ti gasesti pe cineva cu care sa locuiesti si mai multe chestii care sa te ajute pt inceput.
Dar mai intai bafta la interviu!

Mirela si bb Robert(19.10.2004)

http://community.webshots.com/user/crismir100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia11385 spune:

quote:
Originally posted by mirela dan

multumesc pentru raspunsuri, da, cred ca ar fi mai bine sa-mi fac o scurta autobiografie, ca sa ma cunoasteti mai bine, sunt din Timisoara, am 30 de ani, si sunt fericita(ca sa zic asa)posesoare a plicului 2, a DV 2005, adica am fost selectionata pentru procesare, ca sa o citez pe Millia.nu am luat viza inca, si sansele mele de la ultima postare s-au diminuat, pentru ca atunci stateam linistita, asigurata fiind de administratorul sit-ului romania-international(draga Papadie, stiu ca nu ai fost de rea intentie, e vorba chiar de Ovidiu Baisan,administratorul acelui site) ca ma va ajuta cu Aos, dar acum am aflat ca ma va costa 2000 $ Aos-ul!!!va dati seama ca nu ma mai gandesc la cum va fi in aeroport...
din pacate, asta a fost primul meu contact cu o persoana din america, care timp de o luna ma asigurat ca totul va fi o.k., sa stau linistita, ca se rezolva (spunea el), dar acum, cand mai am mai putin de o luna pana la interviu, am aflat care este pretul.Se pare ca unii romani au gasit alte surse de venit de pe spatele nefericitilor castigatori
Eu voi veni acolo cu o suma frumusica, suficienta cat sa ma pot descurca, dar trebuie sa-mi vand afacerea (salon de infrumusetare), iar legile lui Murphy functioneaza, in sensul ca sigur i-l voi vinde dupa interviu, pentru ca acuma, in urma anunturilor din ziare precum ca i-l vand, raspunsurile sunt de genul ne mai gandim, trebuie sa-mi vand cutare, bla, bla,..stiti voi cum e
suma de care dispun nu este suficienta pentru interviu, de aceea un aos ar fi mai mult decat necesar in cazul meu
si ca sa raspun la inca o intrebare pusa de voi, dragele mele, eu am facut cursuri de coafura si masaj, si la salonul meu paractic si cosmetica.
va pup pe toate
p.s.De ce am ales Miami Florida? pentru ca toata viata mi-am dorit sa stau la caldurica oricum nu ma asteapta nimeni pe acolo, ce mai conteaza?!

mirela

Buna Mirela,

Ti-am trimis un email in particular. Te rog citeste-l.

Camelia

www.expatus.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mirela,
esti curajoasa si te felicit pentru asta!

dupa cum a mai zis cineva aici, nu vinde proprietatile ci evalueaza-le(daca poti la sume cat mai maricele).Nici noi (eu si sotul) nu am vandut proprietatile inainte de viza, de interviu, ci doar le-am evaluat. Gandeste-te ce faci daca vinzi cabinetul de cosmetica si nu iei viza??? Asa ca nu da vrabia din mana.....
Si sa mai stii ceva, daca la interviu ceva nu ai in regula, consulul american te v-a reprograma la o alta data pana se inchide letria pe anul respeciv. Daca si atunci nu ai problema rezolvata poti fii respinsa. (stiu asta de la niste prieteni de ai mei, care nu mai stiu ce nu au avut in regula, dar au fost reprogramati. Asta se inatmpla acum 4 ani in urma!)
Succes mult si sa auzim ca intradevar ai sa aterizezi la Miami!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Draga MIrela ,
imi pare rau ca eu nu stau in Florida si nu stiu ce sfaturi sa-ti dau , si nici nu am venit aici cu loteria sa te pot ajuta cu mai multe informatii
am citit ca vii cu catelusa , e o problema aici, caci nu te primesc daca vrei sa inchiriezi un apartement cu catelul, sant foarte stricti in privinta animalelor, asa ca vezi ce faci si poate ai cui sa o lasi acasa, e complicat si daca vrei sa stai la hotel pt o zi de ex. nu stiu cum ai sa te descurci cu catelusa, sfatul meu e sa vi fara ea si dupa ce te stabilesti sa o aduci.
mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mirela, si eu sustin sa nu vinzi ce ai in Ro pana nu stii sigur care ti-e calea.
Apoi, ref. la caine, s-ar putea aici sa ti-l bage in carantina o luna. In Ro nu e problema asta, numai aici. Trebuie sa aiba acte, vaccine, totul la zi.
Cand o sa inchiriezi ceva, s-ar putea sa nu te lase cu catelul (mai ales daca e talie mare) sau sa platesti extra pentru el.
Noi cand mergeam la ski plateam in plus pentru dihania noastra. Vreo $5 in plus pe zi.
Pe de alta parte, un prieten de-al nostru calatoreste tot timpul cu cainii dupa el. Are un German Sheperd si un Labrador. Se cazeaza la hotelurile care nu au probleme cu cainii.
Deci, vreau sa spun ca ar fi o solutie, dar totusi e o bataie de cap in plus.
Fa-ti un plan bine stabilit pentru venirea aici.
Eventual cauta pe Internet un hotel destul de aproape de aeroport, pentru ca vei fi foarte obosita ca sa stai sa bati tot orasul dupa hotel, si dupa ce iti revii cu fusul orar, atunci poti "intra in paine".
Curaj, Mirela!
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela dan spune:

Multumesc fetele pentru sfaturi, va pupic pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Draga Mirela
Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este:NU FACE PROSTIA SA VINZI AFACEREA DE ACOLO.Incearca sa faci rost de bani dintr-un imprumut si daca iti va conveni atunci o poti vinde ulterior.Stiu ce vorbesc, eu am dat vrabia din mina pe cea de pe gard si acum...nu-ti spun cit sufar.Miami nu este ceea ce ne asteptam noi sa gasim.Catelusa...??Fara pets este una din conditii, cit despre casa,2 luni mi-a luat sa gasesc ceva ca lumea si fara miros de mucegai. In reviste, si chiar pe dinafara arata totul la superlativ, dar stii cum e cu vorba,"afara vopsit gardul, inauntru leopardul"Preturi de la 650$ si pina la mii dar pina in 1000$ nu gasesti ceva prea deosebit.Comunitatea romana??Nu-ti face sperante, buzunarul tau este singurul ajutor.Nu vreau sa te sperii dar acelasi vis l-am avut si eu acum un ancind am aterizat pe aeroport, si cind s-a luminat de ziua imi venea sa ma intorc inapoi, dar era mult prea tirziu, vindusem totul.Gindeste-te bine daca vrei sa pierzi totul.Trateaza totul ca pe o plimbare si vino intii in recunoastere, daca as fi facut asta la inceput acum ti-as fi scris din alta parte.Daca poti vedea mailul meu da-mi un mesaj daca nu raspunde-mi aici, gasi o metoda de comunicare.
Raymond(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Mirela trebuie sa comunicam inainte de plecarea din Rom.
Adresa mea:ray@alpha-solutions.net
Ar fi bine sa stii cite ceva.

Mergi la inceput