jocul cu cartea (9)
Raspunsuri - Pagina 2
aschiutza spune:
Hehe, nu prea le am cu pusul ghicitorilor! Ai ghicit 

!
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
lilanda spune:
Un baietel care-si ajuta tatal, povestitor de profesie, sa-si recapte harul de a povesti si vorbi in public.![]()
scuzoaie pentru acest enunt...da' nu mai am imaginatie
pozulici
Andrada spune:
heeeei!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
lilanda spune:
Baietelul intreprinde o calatorie fantastica pe cea dea doua luna a pamintului acolo unde exista locul tuturor povestilor. Acest loc este populat cu personaje uluitoare (pesti cu gura cit tot corpul, pasari mecanice, umbre razboinice etc). Cu ajutorul lor, baiatul invinge diavolul care intentiona sa distruga locul tuturor povestilor si isi ajuta tatal sa-si recapte harul de povestitor, pierdut dupa ece sotia acestuia a fugit cu vecinul de deasupra!!!
Ghiocela spune:
Merci, lilanda 
Sper ca de data asta sa nu mai incurc borcanele.
Fiind cam lipsita de inspiratie, asta e singurul enunt pe care l-am putut produce:
O carte in care se arata ca nici macar in paradis lucrurile nu sunt ce par a fi.
Sper sa ghiciti repede!
Aura
lilanda spune:
Mai dezvolta putin...numai dintr-o rasuflare iti spun vreo trei titluri care sa se potriveasca ccc cu enuntul tau:
1. Vesti din Paradis de David Lodge (desi aici Paradisul e paradis!!)
2. Calea spre Paradis de Vargas Llosa (desi asta nu stiu sigur daca a fost tradusa in romaneste)
3. La Paradisul Femeilor de Zola
PS (ultimele doua au mai fost in joc)
pozulici
Ghiocela spune:
Daca ultimele doua au fost in joc, inseamna ca trebuie sa fie prima ![]()
Adevarul e ca eu chiar la 'Vesti din Paradis' m-am gandit. Insa mie nu mi s-a parut ca ar fi prea paradisiac ce se petrece acolo, dar, dupa cum se stie, obectul artistic este perceput subectiv de fiecare dintre noi ![]()
Your turn, lilanda ![]()
Aura