Mamici de ianuarie-februarie 2005 (44)
Raspunsuri - Pagina 2

oana cretu spune:
Buna seara, fetelor!
Crinuta, am inteles cu masuratorile. Legat de colostru, inca nu am vazut sa curga.
Alina, mie imi pare rau cand aud ca lucrezi in fiecare zi in acest stadiu al sarcinii. Sper sa nu iti dauneze, pentru ca eu am ajuns sa suflu si in iaurt...
Viktoria, ma bucur ca te-ai nimerit cu galaxy, amandoua din Austria sa va dati sfaturi.
Fetelor, eu am lista de spital, nu stiu daca vreti sa va zic ce scrie pe ea, caci, cred ca e un pic mai diferit decat la noi, avand in vedere ca aici iti dau ei pempersi, absorbante, produs de spalat bebeul...Dar daca vreti, v-o scriu cu cea mai mare placere.
oana si bebitza din burtica (29s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu

Alina Maria spune:
Oana m-ar interesa lista ta caci cred ca e mai apropiata de mine avand in vedere ca nastem in strainatate.
Sincer imi fac griji ca nu o sa am totul gata.
Cel putin camera bb. e gata si de acum trebuie sa am grija de lucrurile mai marunte.
In privinta lucrului ce pot sa spun e ca mai am 2 saptamani in care voi lucra pe deplin dupa care parcul se inchide caci e munca sezoniera.
Apoi voi lucra doar lunea si vinerea 25 % pt. curatenie pana pe 23 noiembrie .
Si gata nu o sa mai am nimic.
Multumesc mult pt. ganduri.
Prietena mea cea mai buna a nascut azi dimineata la ora 7 si are baietel Andrei Constantin , si sunt f. bucuroasa pt. ea. Ea a ales sa nasca acasa dar cand apa s-a rupt era caca in ea si a trebuit sa mearga sa nasca la spital.
Copilul e bine are 3100 kg. insa nu prea vrea la san , poate mai incolo.
Am fost asa de emotionata pt. ea , e obosita rau doarme acum , a avut dureri 2 zile si era extenuata.
Va pup !
alina

oana cretu spune:
Ma bucur pentru prietena ta. Dar nu am inteles, cum adica avea caca in ea?
Sper ca munca sa nu te oboseasca, asta iti doresc.
Uite si listuta:
Nu stiu ce acte va trebuie voua, dar noua ne cer:
- o dovada de domiciliu
- o piesa de identitate
Pentru mama:
- necesar pentru toaleta
- papuci + camasa de noapte
- halat
- chiloti de unica folosinta
- sutien pentru alaptat si pernite care se pun in sutien sa nu se murdareasca hainele
- spray cu apa (pentru sani)
- cateva protectii igienice (protej slip) pentru sfarsitul sejurului
- ceas sau desteptator (asta pentru a sti cand i-ai dat sa pape)
Pentru bebe:
- cativa pempersi daca nu ajung acei 7/zi care ti da spitalul
- 5 bodyuri, 5 babetele, 5 perechi de sosete, 5 pijamale intregi, 3 pulovarase care se inchid la spate, 1 caciulita, botosei si haine pentru iesit din spital.
Pentru declaratia de nastere:
- livretul de familie
- o piesa de identitate
- recunoasterea anticipata, facuta la primarie
Asta e.

ana maria spune:
Crinuta eu nu am colostru inca (la 25s) dar in schimb vad modificari majore ale sanilor mei. Ma inteapa rau mai les seara iar aureola s-a marit foarte tare. Dar sa stii ca nu este obligatoriu sa curga, peste tot scrie ca este posibil sa apara dupa lunile 5- 6.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!

Alina Maria spune:
Oana caca inseamna , treaba mare ! pai si-a facut nevoile in placenta ceea ce e putin periculos pt. bb. in cazul in care a inghitit.
Multumesc pt. lista , nu se stie niciodata in cazul in care va trebui sa nasc la spital precum prietena mea.
Am sa incerc sa nu ma obosesc prea tare la lucru , oricum esti o scumpa ca te gandesti la mine.
Noi ne-am gandit destul la tine asa ca sa nu cumva sa ne dai alte motive in afara de cele pozitive.
Eu sunt pe net toata seara asa ca daca te simti bine si n-ai ce face iti tin eu de urat.
Desi sotul e langa mine ma cam plictisesc, asa ca...
alina

oana cretu spune:
Eu il voi lasa pe George pe net acum, e randul lui seara.
Am inteles ce e caca, dar nu intelesesem cum a ajuns acolo. E periculos, intr-adevar.
Nu ai pentru ce, si tu esti o scumpa, toate fetele de aici sunteti niste scumpe.
Va pup!

RamonaS spune:
Buna fetelor!
Revin si scriu si eu dupa o absenta foarte indelungata. Sa stiti ca de citit v-am mai cicit, aproape ca sunt la curent cu toate evenimentele si vreau sa zic ca in mesajele voastre am gasit raspunsuri la ffffff. multe intrebari care ma macinau (daca nu e prea mult zis) si pentru asta va multumesc din suflet.
Pana in prezent nu am reusit sa aflu ce este bb, si vreau sa zic, ca in ultima noapte chiar inainte de echo, nu am putut dormi aproape deloc din cauza emotiilor. Pe 25-26 la urmatoarea vizita sper sa aflu si eu, nu ca as avea vreo preferinta dar mor de curiozitate si vrea sa-i zic copilasului pe nume, nici faptul ca sunt pe listuta fara carucior nu prea imi place, si tot din acest motiv nu am putut cumpara hainute pentru bebelus, chiar daca nu-l voi imbraca pe bb doar(fetita-roz, baietel-albastru) intentionez sa cumpar hainute de toate culorile, dar am observat prin magazine ca hainutele pentru fetite sunt foarte diferite si ca model de cele pentru baietei, asa ca am preferat sa mai astept, cu siguranta de la dr. ma voi opri direct prin magazine.
Hai sa va spun cum stau si eu cu kg (22s-12kg) dar problema mea este alta, 4 luni inainte sa raman insarcinata m-am lasat de fumat, timp in care am mai pus alte 10 kg
desi doctora mea nu stie de aceste 10 kg, la ultima vizita mi-a zis ca normal ar mai trebui sa pun doar 2 kg pana la nastere... ceea ce este imposibil! si nici nu sunt foarte inalta 1.69
Ce ma mai ingrijoreaza foarte tare este faptul ca bb misca foarte jos, cateodata am senzatia ca misca in vagin, si din cauza ca am pierdut o sarcina la 6 luni ma sperie orice chestie, doctora zice mereu ca totul este ok, sincera sa fiu ma bucur sa aud asta de fiecare data, dar tot suspicioasa sant... nu a vrut sa-mi dea nici un tratament pentru mentinere, a zis ca nu este nevoie, tot ce iau este Acid folic+Fe. Offfff! Am zis ca daca ma vad intrata in luna a 7-a voi fi ceva mai linistita.
Oana ma rog pentru tine si Seb.
Fetele va pup.
Ramona si bb
(22 saptamani) (DPN 21.02)

oana cretu spune:
Bine ai revenit, Ramona, printre noi! Ma bucur ca ce s-a vorbit pe aici te-a ajutat. Iti multumesc din suflet! Si iti tin pumnii sa afli luna asta ce este bebe. Si eu, ca si tine, innainte sa raman insarcinata luasem 10 kg pentru ca m-am lasat de fumat. Asa ca...nu esti singura, doar ca eu sunt pitica rau (1,56 m)
Legat de miscarile lui bebe asa jos, si mie mi se intampla des, si, ca si tine, ma speriam si dr a zis sa ma linistesc, ca nu e nimic grav, doar ca el acolo vrea sa dea.:)) Si eu iau tot Fe+acid folic, in rest nimic. Te pup!

RamonaS spune:
Ha ha ha.... m-ai facut sa rad Oana cu "doar ca el acolo vrea sa dea" numai ca la mine da doar acolo de vreo 2-3 saptamani :)
Ramona si bb
(22 saptamani) (DPN 21.02)

oana cretu spune:
Pai, Ramona, o fi baiat si al tau si ii place zona aia...Chiar sunt curioasa sa afli ce e in situatia asta.:))
Hai, ca il las pe George ca mai are putin si plange ca vrea pe net. La noi e microb mare. Va pup!