Mamici de ianuarie-februarie 2005(43)
Raspunsuri - Pagina 13
oana cretu spune:
Imi pare rau pentru calculatorul tau, sper sa ti-l repari mai repede, ca imi e dor de tine. Eu ma simt bine, dar am o durere nesuferita de cap, ca nici nu reusesc sa adorm din cauza ei.
oana si bebitza din burtica
(29s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
crinuta spune:
Vorbiti de bauturi mama? Pai eu de cand cu Rayan, numai la vin si sampanie imi sta gandul. Bere fara alcool beau foarte des, si acum mi-am cumparat si must, ca nu puteam sa o las pe Cornelia sa bea singura, si tare buuuuuuuuun e.
Ingerasu, ce ti s-a tuguiat burta. Eu la mine nu vad nici o schimbare de 2,3 saptamani. Sunt curioasa cum va evolua.
Patricia, imi pare rau ca tot vomiti, sa speram ca va trece.
Oana, de ce nasti prin cezariana? Trebuie sau vrei tu?
Si eu am inceput sa am mari emotii in legatura cu nasterea, si inca nu ma pot hotari cum sa nasc. Oricum, nu ma vad nascand natural fara epidurala.
O sa deschid subiectul cu Nayel la urmatoarea vizita.
Bagajul pentru spital cand ar trebui sa fie gata? Eu zic ca dupa 30 de saptamani, ar cam trebui sa ne pregatim, incet, incet, ca nu se stie.
pupici
Crinuta si Rayan din burtica 29+ saptamani
oana cretu spune:
Crinuta, eu vreau, ca mi-au facut deja peridurala si mi-au zis sa nu o fac la nastere, plus ca e dureroasa, iar natural, fara ea, nu am curaj sa nasc. Dar nu stiu daca ei sunt de acord sa ma taie.
Uite ca, cu intrebarea ta cu bagajul am realizat si eu ca avem aproape 30 saptamani. Cred ca nu imi dadeam seama. Da, cred ca ar cam trebui sa-l pregatim.
(29s+)
crinuta spune:
Oana, chiar asa nasoala a fost anestezia? Dar preferi cezariana cu anestezie generala? Aia e foarte nasoala dupa, am vazut cu ochii mei.
Am fost cu sotul meu in sala de operatii, am vrut eu sa asist, si tipului pe care il opera i se facuse anestezie generala. In timpul operatiei a fost ok, insa dupa, vai de capul meu. Nu poate respira, sunt foarte nasoale momentele de dupa, pe cand la epidurala, e greu momentul cand ti se face, insa ai avantajul ca esti treaza si auzi bb-ul imediat.
Sincer, pt mine nicicum nu e bine, dar cumva tot trebuie sa ma decid, insa nu stiu cummmmmmmmm

pupici
Crinuta si bb Rayan 29+ saptamani
corneliaa spune:
Megg mama daca pe mine ma intrebai, iti raspund ca am net si acasa si la servici. De-aia scriu uneori asa mult.
Crinutaaaaaaaaaaaaaa, cand esti tu nu sunt eu si viceversa....oricum ti-am tot trimis sms-uri, si am primit oricum si beep-urile!
(26 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
galaxy spune:
Salut!
Crinuta, ce probleme are computerul tau? Poate, putem noi sa te ajutam.
Viktoria, tot vroiam sa te intreb niste chestii. A) cat stai de obicei aici in austria in spital dupa nastere?
b)stii cam ce e necesar sa ai in bagaj in spitalele de aici?
Mersi mult.
io si un baiatel (intr-un burtic de 25+ saptamani)
"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury
Shobo spune:
fetele,
azi am fost la Cerasela Radu la Giulesti la gym. azi mi-a facut doar testul la efort si stau bine. tre doar sa aduc o hirtie de la dr-ul meu cum ca sint apta pt gym in sarcina. e ok la ea acolo, curatel si liniste. nu e un spatiu ff mare dar e suficient pt 3-4 gravidute.
are tot felul de aparate, cintar, mingii, tensiometru s.a. este o tipa f dragutza. imi voi face abonament de 350mii/8 sedinte si merg la ea cit mai mult. m-am gindit de 2 ori/sapt si de 2 ori la innot la piscina la IDM. acolo cicxa vine si ea deseori cind are timp si ii place si i se pare si ei ff curat!
acolo la Giulesti se lucreaza cam cu gravide de aceasi virsta de sarcina, ceea ce mi se pare ok. spuneti-mi daca va intereseaza si putem merge impreuna. eu fiindca am timp ca sint acasa de acum, voi merge dimineata la 10"30 lunea si inca o zi, sa vad care. deocamdata am ora luni la 10:30.
si de la sapt. 34 incolo se fac cursurile teoretice si practice cu respiratii si invatul acelui scremut de nastere, despre epiziotomii s.a. mie imi convine ca e aproape de mine, e curat, linistit si ieftin! eu nu mai merg la Vania care are niste preturi de te urci pe pereti in comparatie cu Giulesti si e si mai departe si nici nu mi se pare ceva mult mai super!
ingerasu , daca te intereseaza sa-mi zici, desi stiu ca tu nu poti decit seara, dar poate de citeva ori vin si eu seara cu tine de dragul de a merge impreuna! ![]()
si oricum ramin valabile pt. mine si cursurile de la Municipal pe 19 cind incep. Adica merg SIGUR si acolo, mai ales ca e gratuit si nu strica cu nimic sa aflu ce se invata si acolo.
ASTEPT SI ALTE FETE POATE MERGEM IMPREUNA.
Pupici
Eu si bibisor 23 sapt.
Dr. Tutunaru - ELIAS
ana maria spune:
Eu nu am luat nicioadata medicamente gratuite. le-am cumparat eu. Am ales asta pentru ca la medicul meu de familie am stat cam doua ore de fiecare data cand am fost.Iar eu ar trebui sa stau la pat, in nici un caz pe holuriule de policlinica, unde nimeni nu e impresionat ca esti gravida. Ca sa nu va spun ca este foarte scarboasa doctorita.
Crinuta si eu sunt de acord ca oamenii sunt foarte nesimtitorisi nu par deloc miscati de faptul ca vad o gravida. E adevarat ca in strainatate se poarta altfe, mai ales ca acolo sunt spatii protejate si reguli scrise pentru protejarea femeilor insarcinate. Mie mi s-a intamplat la magazinul Victoria impreuna cu prietena mea gravida in 7 luni iar eu in 5 luni. Am vrut sa ne urcam in lift si nu ca nu ni s-a dat prioritate ci am fost chiar imbrancite si nu am reusit sa ne urcam. De catre oameni care nu aveau nici o problema si cred ca ar fi putut urca pe scari fara griji.
Dupa parerea mea, pana cand nu va exista o legislatie care sa oblige afisarea regulilor cu priviree la protectia femeilor gravide, a celor cu copii mici si a altor categorii cu probleme nu vom rezolva nimic. Chiar am impresia (paranoica poate) ca oamenii ma privesc gandind "ii merge bine de aia face copii, las-o sa se chinuie daca vrea asta".
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
oana cretu spune:
Ana Maria, mi-au dat lacrimile citind ce ai scris tu, de comportamentul oamenilor vis-a-vis de gravide. Intr-adevar, aici sunt umani, chiar aseara, fiind in supermarket la cumparaturi cu George, trebuia sa cantaresc ceva, si era un tanar langa mine, nu stiam daca era innaintea mea, si m-am oferit sa-l las sa cantareasca el si mi-a zis ca eram innainte si ca oricum, eu ar trebui sa ma odihnesc, in situtia mea, iar la casa, casiera la care ma indreptasem inchisese si cand m-a vazut cu burtica mi-a zis sa pun produsele. Dar mai sunt si cazuri ca la noi. De ex, cand am facut luni ecografia, mai aveam o persoana in fata, a intrat, ramasesem doar eu. Si a venit dr sef cu una sa ii zica dr de la eco sa ii faca si ei, si sa-l tina la curent, ca nu stiu ce e pentru el. Dar cand a terminat cu cea de dinaintea mea, asistenta mi-a zis mie sa intru si acea fata s-a grabit sa intre ea. Apropos, nu avea burta deloc, nici nu stiu ce facea acolo, poate era in primele doua luni. Iar asistenta i-a zis sa astepte, ca e randul meu, si s-a enervat, a facut o fata...si a zis ca pleaca. Iar eu, fata draguta, cu contractiile mele cu tot, i-am spus sa o ia pe ea. Iar asistenta mi-a zis : "Iti multumesc eu in locul ei", ca nici atat nu a fost in stare. Si cand a iesit mi-a spus, razand, ca nu m-a facut sa astept mult, si mi-a sarit si mie tandara si i-am spus: "Da, dar eu cand stau asezata sau in picioare, am contractii, ati vazut." Asta, ca vazuse pana sa intru ca ma vaitam. Deci...sunt oameni si oameni.
Va pup!
(29s+)
simonadinca spune:
Ca veni vb de gravide... Exista un Ordin nr. 12 din iulie 2004 conform caruia gravidele au intaietate la controale, in clinici etc...Cand m-am dus la dr. de fam. erau mai multe babe la rand...Eu m-am bagat in fata ...Cand mi-au zis ca ele sunt in fata mea le-am replicat ca sunt gravida. Stiti ce mi-au zis in cor "Si noi!". Norocul meu ca dr. este o prietena, ca daca nu
...
Ana Maria, din ce cauza a pierdut dr. Moisa copilasul? Te intreb pentru ca cumnata mea a avut-o ca dr. si ii este tare draga...
Shobo, ai rezolvat cu sangerarile? Sensodyne recomandata de Ingeras este tare buna in general si mai ales in sarcina. Dr. stomatolog mi-a mai recomandat o apa de gura Corsodyl... Cu aceasta te clatesti seara, inainte de culcare, FARA SA TE SPELI PE DINTI...
Crinuta, vine Dan azi la tine... mai dupa-masa (4-5)...
Am fost aseara la dr. si din pacate gagalicea mea are o intarziere de crestere de 2 sapt. Nici nu stiu ce sa mai fac ca sa creasca si ea mai mare... Ma pun pe vitamine ...sunt in stare sa iau chiar si Materna...
pupici
simona, 25 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA