apneea
Azi m-am intors acasa din spital. Au fost niste zile groaznice care mi-au lasat sufletul pustiit(de doua ori pentru ca au fost gemeni). Joi am inceput sa sangerez, iar vineri m-am internat. Nu s-a mai putut face nimic,luni m-au curetat.Nimeni nu-mi poate da o explicatie...nici nu vreau, cuvintele sunt de prisos.Ma retrag pentru moment din clubul mamicilor 2005,dar nu ma voi da batuta..!
Va multumesc ca mi-ati fost alaturi...
O sa va rog sa-mi spuneti ceva despre apnee. Vreau sa ajut o mamica, care a nascut prematur, iar bebelusul ei a facut o criza de apnee.Este disperata, la sfarsitul saptamanii ii da drumul acasa si vrea sa stie cat mai multe despre aceasta boala.Se pare ca s-a sufocat in timp ce manca,iar acum ii e frica sa-i mai dea sa pape..
Va multumesc
Raspunsuri
Oana_B spune:
Rianna, imi pare rau pentru necazul tau, sper sa revii cat mai repede in clubul mamicilor
Pentru intrebarea cu apneea o sa mut subiectul la o sectiune mai potrivita.
Oana_B
Cristina_C spune:
Rianna, imi pare rau de cele intamplate si iti doresc sa ai puterea sa o iei de la capat. Trebuie sa reusesti!
Cat despre apnee - oprirea respiratiei, problema e destul de serioasa, bebelusul respectiv are un risc mai mare de moarte subita in primul an de viata si mai ales in primele 6 luni. Asta nu inseamna neaparat ca o sa se intample asa ceva, Doamne fereste, insa dupa un episod de apnee riscul creste. N-am avut de-a face cu asa ceva la copilul meu, dar m-am informat, cat de cat, despre asta. Bebelusul ar trebui sa fie monitorizat in special in timp ce doarme, exista un aparat special (Angelcare) cu niste senzori care se aplica sub saltea si care inregistreaza orice miscare si respiratie. Cand ceva nu e in regula, se declanseaza alarma. Arata asa: http://www.babyphonversand.de/index.html?target=dept_2.html&lang=de
Pentru mai multa siguranta, mama ar trebui sa gaseasca un pediatru bun care sa se ocupe de bebelus si s-o sfatuiasca ce-i de facut intr-o astfel de situatie. Oricum, trebuie sa stea tot timpul cineva cu ochii pe bebelus si la nevoie sa stie sa-i acorde primul ajutor (eventual reanimare cardio-respiratorie). Sper din tot sufletul sa nu fie probleme!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
elena_ltd spune:
Rianna, imi pare rau pentru experienta traumatizanta prin care ai trecut siiti doresc credinta si putere.
Cat despre apneea de sugar, a trecut si baiatul meu prin asta dar la varsta mai mare, in jur de 11 luni.
N-as putea sa fac recomandari pentru un bebe asa de mic, dar pot sa-ti zic ce stiu eu despre apnee.
E bine, cum a zis si Cristina, sa fie tinut sub observatie cand suge (inteleg ca acolo a patit-o), poate s-a inecat. Sa fie urmarit cand plange, fii-miu la suparare a dat-o in apnee. Apneea e periculoasa daca depaseste 30 de secunde, in sensul ca atunci e posibil sa lase urme si atunci va trebui investigat amanuntit, nu stiu exact analizele, EKG parca, bla, bla, nu stiu ce anume, care trebuie repetate la indrumarea medicului. Face apnee, mama e singura cu bebe, pe cat posibil dus imediat la aer, ridicat cu fata in sus, dus la lumina puternica si sa-i vorbeasca fara panica (de parca ar fi posibil intr-o situatie din asta, ma rog). Nu e cazul sa-l intoarca cu picioarele in sus, sa-i dea palme si alte chestii de-astea, din cate m-am informat si eu.
E posibil sa fi fost doar un episod izolat, dar fiind atat de micut, e bine sa consulte un medic foarte bun pentru indrumari.
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
consuela spune:
Draga mea,
Imi pare tare rau ptr.necazul tau stiu ce inseamna si prin ceea ce treci tu acum si prin ce trece prietena ta.Am avut si noi probleme la nastere si am fost nevoita sa-mi cumpar din strainatate acea salteluta aparat de care vorbea o mamica mai sus putin si doar asa puteam fi linisita.Nu prea am timp sa-ti scriu despre acel aparat cu alarma sonora in cazul in care bb.nu respira mai mult de 20 de secunde,dar este tare bun si nu este uzat deloc caci nu are cum inca este cu bateriile din magazin desi am nascut in 2001.Estye super si l-am avut dat la anunturi o perioada dupa care am mai scris unei mamici si nu a dorit sa-l cumpere,da daca are posibilitati si cred ca si daca te imprumuti si tot faci rost de bani(asa am facut si eu)sa faci tot posibilul sa dispui de orice aparatura ca sa iti monitorizezi copilasul care are apnee.mai ales ca e tare periculos.Acest aparat este ptr. asa ceva chiar asa se si numeste aparat cu senzor si alarma pt.crizele de apnee.Eu il vand si daca vrei sa ma suni astept la 0722843555-Consuela,pana seara la10.Tie iti doresc sa te intaresti si psihic si fizic si multa sanatate!!!E foarte frumos sa ajuti pe cineva care are nevoie de ajutor si mai ales pe cineva de la care stii ca nu poti obtine nici un fel de avantaj.Am transformat putin un proverb care are aceasta esenta.PA