Zentel- ati facut asemenea tratament ?

Fetita mea are 3 ani si cu toate analizele facute si testele efectuate nu a reiesit ca ar avea viermisori dar se scarpina la nas si mai ales la fundulet toata ziua, e palida si n-are pofta de mancare ...dr mereu cand o vede imi zice ca are viermisori
.
Acum ne-a dat sa-i facem tratament cu asa ceva si vreau sa stiu ce parere aveti si daca trebuie sa-l faca si parintii ?
Raspunsuri

Tanaion spune:
Baietelului meu in urma examenelor coproparazitologice repetate i-a iesit ca are giardia. Simptomele lui erau dureri de burtica in jurul buricului, cearcane, lipsa poftei de mancare, se scarpina la nasuc, nu si la fundulet. Pentru ca eram ingrijorata de durerile de burtica m-am hotarat, la indicatia medicului, sa-i dau Zentel, 5 flacoane, unul in fiecare zi, 5 zile la rand. Dupa o luna de la tratament i-am repetat examenul si nu- i-a mai iesit, nu stiu daca chiar a scapat sau s-a diminuat concentratia giardiei, pentru ca am inteles ca iese in general daca sunt in concentratie foarte mare. Cert e ca de durerile de burtica se vaita mult mai rar, dar pofta de mancare tot nu are si nici de cearcane si scarpinat la nasuc nu a scapat.
Zentelul este foarte toxic si eu in locul tau nu i-as da daca dupa examene coproparazitologice repetate nu i-a iesit nimic. Poti incerca cu tratamente naturiste mai blande sunt la plafar anumite preparate speciale. Poate fetele care l-au incercat sa ti le recomande pe cele de care au fost multumite.
Tana

julia23 spune:
Eu i-am dat bebitei mele de 11 luni.La noi la analize nu au iesit viermisorii,dar i-am vazut eu in kk(oxiuri).Dc mi-a spus ca de obicei astia nu ies la analize.
Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003

Pusa spune:
Eu i-am facut tratament fetitei mele cu Zentel. Este un fel de laptic pe care l-a baut cu placere. Am facut toti membrii familiei tratament atunci cu Fasigyn. Fetitei i-au iesit paraziti la analize .
Incearca eventual analize la alt laborator (conteaza foarte mult profesionalismul celor care fac analize).
Reguli care trebuie respectate: sa fie kk "proaspat" si sa iei cu un betisor din mai multe locuri si din interior.
Acest gen de medicamente sunt toxice pentru organism de aceea nu trebuie abuzat de ele. Asta iti va spune oricum medicul. Practic o data pe an nu creeaza pb deosebite.
Uite si prospectul:
ZENTEL , suspensie
albendazolum
Formă de prezentare: Suspensie cu gust plăcut, cu aromă de fructe, fiecare 5 ml conținând 100 mg albendazol.
Indicații: Zentel este un antihelmintic cu spectru larg, folosit pentru tratarea parazitozelor cu unul sau mai mulți dintre următorii paraziți:
Enterobius vermicularis
oxiuri
Trichuris trichiura
tricocefal
Ascaris lumbricoides
limbrici
Ankylostoma duodenale
Necator americanus
Strongyloides stercoralis
Taenia spp.
tenie
Giardioza la copii
Posologie și mod de administrare: Cu prescripție medicală. Doza uzuală pentru adulți și copii în vârstă de peste 2 ani: 400 mg (două comprimate de Zentel 200 mg sau 20 ml Zentel suspensie) într-o priză unică în cazul parazitozelor cu: Enterobius vermicularis, Trichuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale și Necator americanus. În caz de strongiloidoză sau teniază, se administrează 400 mg Zentel în prize unice, 3 zile consecutiv. Dacă pacientul nu este vindecat la trei săptămâni după tratament, se indică o a doua cură. În giardioză (la copii cu vârsta între 2-12 ani), o doză zilnică de 400 mg în priză unică, timp de 5 zile. Comprimatele pot fi mestecate, înghițite sau zdrobite și amestecate cu alimentele. Nu este necesar să fie administrate jeun sau să se practice purgația.
Precauții: Folosirea în cursul sarcinii: Deoarece s-a demonstrat că albendazolul este embriotoxic și teratogen la șobolan și la iepure, folosirea sa la femeile gravide sau la cele cu suspiciunea de sarcină este contraindicată. Pentru femeile aflate la vârsta procreerii (15-40 de ani), Zentel trebuie administrat în primele 7 zile de la debutul menstruațiilor normale.
Reacții adverse: S-au raportat câteva cazuri de disconfort gastro-intestinal și cefalee, fără a se stabili o legătură clară cu medicamentul.
Informații suplimentare: Eficacitatea Zentelului a fost evaluată la copii sub vârsta de 2 ani, găsindu-se că o singură doză de 200 mg este eficace în infecțiile helmintice comune. În infecțiile cu Hymenolepis nana, o doză de 400 mg administrată 3 zile consecutiv s-a dovedit eficace. În plus față de proprietățile vermicide, s-a demonstrat că albendazolul are la om și proprietăți ovocide și larvicide.
Precauții farmaceutice: A se feri de lumină.
Condiționare: Suspensie monodoză cu 20 ml/flacon.
Si inca ceva: este destul de scump; pentru copii se da gratuit.
Sanatate,
Pusa

alexa spune:
Alex a avut oxiuri pe la 3 ani si la recomandarea pediatrei i-am dat Zentel. Rau am facut, mai tarziu am aflat ca este foarte toxic, mult timp a avut analizele modificate (probele hepatice) din cauza acestui medicament. Sunt tratamente naturiste impotriva giardiei, giardinoid sau giardinofug, (nu mai retin exact denumirea) tinctura de propolis se administreaza cu mare succes.
Multa sanatate.

mar_gia spune:
Chiar ma pregateam sa deschid acelasi subiect.
Sunt intr-o mare dilema. Lui Alex (16 luni) i s-au depistat la ultimele analize oxiuri si hymenolepis nana (tenie). Cei doi pediatri la care am fost s-au arata rezervati in ceea ce priveste tratamentul - pediatra lui Alex chiar a mentionat : Zentel nu-i pot da! si au zis sa le dau timp de gindire...
Am facut rost de un tratament naturist: Garlic-Aloe Vera recomandat de un pediatru din Timisoara.
Am mers la medicul meu de familie sa cer tratament pentru mine. Am discutat si cu era, si s-a aratat sceptica in ceea ce priveste tratamentul naturist pentru Alex. A zis ca Zentel e totusi blind si ii pot da lui Alex.
Am tot citit pe net, unii recomanda, altii nu....
Ce sa fac?

laurajr spune:
Din citirea prospectului nu deduc ca ar fi toxic pt fetita acest medicament dar toti zic " ca e toxic " .DE CE ?
Si pana la urma fac si altii tratament chiar daca la analize nu ne-a iesit nimic ? Eu nu resping ideea ca ar avea viermi fata mea ca umbla peste tot cu manutele, apoi le baga in gura ...metehne de astea ...
O colega mi-a indicat sa-i dau Helmiflores ( naturist ) dar dr mi-a zis ca H. ii elimina pe viermi dar mai intai ar trebui ceva care sa-i omoare : Zentel .

alexa spune:
quote:
Originally posted by laurajr
Din citirea prospectului nu deduc ca ar fi toxic pt fetita acest medicament dar toti zic " ca e toxic " .DE CE ?
Si pana la urma fac si altii tratament chiar daca la analize nu ne-a iesit nimic ? Eu nu resping ideea ca ar avea viermi fata mea ca umbla peste tot cu manutele, apoi le baga in gura ...metehne de astea ...
O colega mi-a indicat sa-i dau Helmiflores ( naturist ) dar dr mi-a zis ca H. ii elimina pe viermi dar mai intai ar trebui ceva care sa-i omoare : Zentel .
Zentel sau Flagil,aceste medicamente sunt toxice hepatice.
Atentie,noaptea se va scarpina sau va incerca sa se scarpine la anus, astfel se produce reinfectarea ,ouale luate sub unghii ajung in gura.
Sa fierbi lenjeria intima si sa o calci cu fierul.

alibaba spune:
... si eu sunt de parere sa nu-i dai Zentel ... poti sa incerci sa ii dai pe stomacul gol seminte de dovleac decojite , crude si amestecate cu miere ( sau ulei presat la rece de dovleac dar e rau la gust ) ...
rau nu ii face ... daca nu se rezolva incerci si cu alte chestii mai toxice

elena_ltd spune:
Si eu pledez pentru alte tratamente, homeopate sau naturiste, decat Zentel. A facut si fiica-mea tratament cu Zentel, sigur ca rezolva problema parazitilor pe o perioada de timp, dar e foarte posibil ca aceasta sa revina. Nu poti face mai mult de doua cure pe an cu zentel la varsta copilului si e toxic, asa cum ai citit in majoritatea mesajelor.
Noi am optat acum pentru un tratament homeopat si il facem toata familia. Asa cum au zis si fetele mai sus, exista tot felul de remedii naturiste, gen Helmiflores sau Giardinocin (parca).
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici