Buna
Va deranjez si eu cu o problema... Sotia mea a nascut in august. Nu poate beneficia de CIC deoarece in ultimii trei ani a lucrat cu 1/2 norma. Acum suntem la terminarea concediului post natal. Poate ea sa beneficieze de concediu de risc maternal ? Daca da, ce trebuie facut pt a putea beneficia de acest concediu ? E vorba totusi de 120 de zile, si nu se stie ce poate apare dupa alegeri. Rog mult un raspuns la acesta problema.
P.S. Se stie ceva despre concediu de ingrijire copil bolnav ? e adevarat ca se dau numai 14 zile calendaristice ???
Va multumesc !
Poate beneficia de CIC pt ca 10 luni sunt pt norma intreaga pt fractiuni de norma este necesar un interval marit corespunzator in cazul dvs 20 de luni dar aveti 36 deci e Ok. Va rog sa va adresati serviciului metodologie din cadrul Casei de asigurari sociale pt calrificari. Va vor pune piedici insa legea nu interzice ci precizeaza 10 luni pt norma intreaga fara restrictionarea la fractiuni de norma care sunt insa admise de lege.
Despre riscul maternal va rog sa consultati acest subiect in cadrul acestei sectiuni deoarece este bine dezvoltat. In cazul in care nu va descurcati reveniti cu intrebarea(rile).
quote:
Initial creeata de florin71
P.S. Se stie ceva despre concediu de ingrijire copil bolnav ? e adevarat ca se dau numai 14 zile calendaristice ???
Buna
din pacate la atat la Casa de asigurari cat si la MMSSF ( unde am telefonat ) am primit acelasi raspuns : nu pot beneficia de cic deoarece se considera numai ultimele 12 luni, dar nu si proportia ( de ex 20 din 24) cum ar fi in cazul meu. Ar exista ceva proiecte in acest sens, dar nu se stie...
Mai pot face ceva ?