Mamici de sept-oct 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 13
ralucule spune:
Da iulyp, ii indulcesc ceaiul cu zahar de struguri, si adios mochacho, nu ii trebe.... e fitzos ca Ralu, adica eu, la bauturi macaruri si alea alea :)))))))) ei dar mai bea el cand ii e sete rau de tot
hahahah
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
iulyp spune:
Roandre iti doresc un botez reusit cu distractie maxima.
Din cate mai tin eu minte mai face cineva botezul in wk asta dar nu mai retin cine, oricum ii urez distractie maxima.
Roandre secretia aceea s-ar putea sa fie din cauza ca bebelina nu a eliminat toti hormonii mamei si am inteles ca e ceva normal. Oricum pt. siguranta intreaba dr.
In leg. cu puncticeklele galbene de pe fatuca si fetita mea le are dar nu imi fac pb. pt. ca am inteles ca se retrag de la sine, mai greut dar se retrag.
In leg. cu cervicita, ai facut-o inainte sau dupa sarcina si de la ce?
roandre spune:
Merci iulyp de raspuns. Puctele galbene am inteles ca se retrag, dar as vrea mai repede...hihihi (tot nemultumita).
Secretia mi s-a parut ciudata pt ca a aparut acum, la aproape 2 luni de la nastere. O sa intreb doctorita sa vedem ce spune.
Cervicita am avut si acum cativa ani si se pare ca nu a fost cauterizata bine. Cand am ramas insarcinata mi s-a spus ca dupa nastere va trebui sa fie cauterizata inca o data si se pare ca asa va fi. Cervicita este de fapt o rana pe uter si se poate sa se mai fi marit putin si de la nastere. Oricum, nu doare deloc cauterizarea si nici dupa, deci nu mi-e frica.
Botezul parca anne33 il avea si ea acum. Sper sa fie vremea frumoasa maine (la 10.30 mergem la biserica). Tati acum s-a dus sa comande tortul. Il vom face cu poza bebelinei pe el.
Legat de vaccinuri, noi in spital la 4 Zile am facut BCG iar miercuri il facem pe cel de 2 luni asa cum a scris iulyp. Noi am optat pt varianta platita a vaccinului si ne costa 1,2 mil.
Legat de problema cu cusatura si eu am avut. Am facut puroi, se umflase locul iar ata ramasese sub umflatura dar dupa ce am spart-o si am facut spalaturi cu ceai de galbenele in cateva zile s-a vindecat si acum e perfect.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
mcm spune:
Buna mamici,
Eu n-am mai scris pe forum de cand am venit de la maternitate dar v-am citit in permanenta. Bebelusa noastra a inceput sa aiba colici care nu prea cedeaza cu sab simplex asa ca de azi am trecut pe bonnisan iar eu am inceput sa iau nutrinatal niste capsule cu anason, marar si laptisor de matca. Ii mai dam si cateva lingurite de ceai pentru colici dar nu au nici un efect. noi nu indulcim ceaiul cu nici un fel de zahar, am inteles ca nu este indicat iar asta ar fi principalul motiv pentru care copilasii vor avea dintii negri mai tarziu.
Pentru eritem am folosit bepanten cu slabe rezultate si tot de azi vom incerca nidoflor. Pentru sughit luam cateva picaturi de lamaie, asistenta ne-a spus ca este bine sa-i dam lamaie in fiecare zi chiar daca nu sughite, pentru vit. C.
Va pup si va doresc bb-i sanatosi fara colici si alte problemutze.
Bye.
mcm spune:
Referitor la punctuletele galbene, bebelusha noastra a avut la nastere unul sub pleoapa care a disparut in doua saptamani. Acum i-au mai aparut doua pe barbie dar nu-mi fac probleme, cred ca vor dispare curand.
lorena_andreianu spune:
Cum am promis, lectura pentru week-end. Povestea nasterii lui Miron Radu:
Marti 05 oct. 2004 Zi bizara… bebe a apasat tot timpul jos de tot, stare de discomfort.
Ora 21:00 prima contractie. Culmea, nedureroasa. Eram la masa. Am mancat enorm de mult si am ras la TV de toate prostiile. Contractii la 15 minute. Tot nedureroase.
Ora 22:00, mergem la culcare cu contractii tot la 15 minute, tot nedureroase… Dupa o jumatate de ora incep sa panichez. Andrei ia initiativa : « Gata ! mergem la spital. » Asa am fost « instruiti »… contractii regulate 10-15 minute, e rost de plecat. Eu : » nuuu, ca nu sunt dureroase… » Pana la urma cedez si imi zic mai bine sa ne ducem degeaba decat sa nasc acasa.
Bagajul meu si al lui bebe era pregatit de vreo cateva zile (presimtisem oare ?). Ne-am urcat in masina ; spitalul e la 15 minute pe jos. Am ajuns la urgente, vine moasa de garda. Ii explic ce si cum cu contractiile ; ma duce in sala de consultatii, monitorizare. Nu-mi spunea nimic. Panica ! Zice : « fac tuseu ca nu inteleg…» Eu, probabil galbena de spaima, intreb daca e totul OK cu bebe. Daaa, spune ea. Tuseul vaginal a fost groaznic. M-a durut incat imi venea s-o pocnesc. « Pardon, scuzati ; stiu ca doare » si parca mai tare durea… Scoate degetele pline de sange. Am simtit ca mor. « Ce e ? » am intrebat. Foarte calma : « sunteti in travaliu. Dilatatie la 4 cm. Va transfer in sala de nasteri ». Am crezut ca innebunesc. « E posibil ? Dar nu ma doare ! Cand s-a dilatat atat ? Si dopul ? » Intrebari peste intrebari. Andrei este trimis sa faca formalitatile de internare, eu sunt dusa in sala de nasteri, instalata pe viitoarea masa de nasteri (mi se explica in permanenta), monitorizarea contractiilor si a ritmului cardiac al lui bebe. Intrebarea mea constanta era: « e totul bine cu bebe ? »
Simt nevoia sa ma duc la baie. De emotii, desigur. Cand colo, dopul ! Faimosul dop maroniu-orange si ceva sange. Uf, e clar, mi-am zis. Pana aici a fost cu burtica.
Contractii nedureroase in tot acest timp… monitorizarea mergea struna, bebe nu cobora, durerile nu apareau.
Mi s-a propus peridurala. Pentru ? am intrebat… dar nu ma doare ! nu intelegeti ?! Asteptam atunci.
Ora 24. Ora 1, 2. Doua tuseuri vaginale la fel de dureroase ; iar dorinta de a o lua la palme pe cucoana mai ales cand isi cerea atatea scuze… Dilatatie tot la 4.
Eu si Andrei ne amuzam teribil. Povesteam tot felul de aiureli, ne aminteam de tot toate prostiile si radeam. Cand intra moasa se minuna cat de veseli putem fi. Ce stia ea ? era de fapt stresul.
Ora 3. Se ia decizia sa-mi rupa apa ca bebe sa coboare si poate ma voi dilata. Ce cald e… « Va fi bine bebe ? » « Desigur, va putea iesi de acum » Tot fara dureri eram. « Vreti peridurala ? » « Inca nu ! » Mi se pune totusi un cateter la mana pentru o eventuala perfuzie ce va fi necesara pe durata administrarii periduralei.
Amortisem in pat si intreb daca se poate sa ma dau jos. Desprinsa de toate firele acelea ma invarteam prin sala. Hop ! o contractie ! dureroasa ! Acceptabil, totusi. Uite ca au avut dreptate. E ca durerea de ciclu. Alta… Regulata ! Si alta, mai dureroasa. Se ingroasa gluma. Moasa aparea din ce in ce mai des. Ii da instructiuni lui Andrei ca sa ma maseze in zona rinichilor atunci cand e contractia. La inceput a mers, apoi nu mai suportam nici masajul. Tuseu iar, chinuri iar. Dilataie la 5. Ultima strigare la peridurala. Facem sedinta cu parinti. Ce facem ? Punem sau nu ?! « Crezi ca poti suporta ? » « Daca abia e la 5 si nu support, iti dai seama pana la 10… Mi-e tare frica sa nu am complicatii (obsesia mea) dar totusi tind sa o fac ». Vine anestezistul. Incep sa tremur de durere… nu stiu cum a reusit sa-mi faca intepatura ca tremuram ca varga… Gata ! Anestezicul incepe sa-si faca efectul. Amorteala… somnolenta… ce bine e fara dureri… Am atipit cred catva timp. Eram atat de obosita… Era ora 4…
Monitorizare iar. Apa se scurgea ; contractii erau, bebe OK, fara durere insa ! Bine a zis cine a zis ca e binecuvantare ! Tuseul nici nu se mai simte, e perfect ! A scapat tanti de palme…
Ora 5. Bebe tot nu a coborat si mai ales nu s-a intors cu capul bine. « Pai nu e cu capul in jos ? » « Ba da, dar e cu corpul in stanga si picioarele in dreapta » ; adica aceeasi pozitie de vreo luna incoace… Vine medicul de garda. Tuseu iar. Mi se explica ca bebe nu sta bine si daca in urmatoarele ore nu se intoarce mi se face cezariana. Am inghetat ! Nu, in nici un caz ! Pentru a evita ma pune sa stau pe partea stanga, cu piciorul drept in sus (pe suporturile pentru picioare, desigur). Stau vreo 2 ore. « Nu a amortit, intreaba Andrei ». Ce sa amortesc, ca nu simt nimic de la brau in jos. Parca picioarele nu sunt ale mele… Vine medicul din nou. Tuseu. E OK ! Bebe s-a intors in pozitia care trebuie si pare a se angaja. Scap de pozitiile de circar !
Cu greu se face ora 8. Simt pe bebe ca vrea sa iasa. Ii spun lui Andrei sa cheme moasa ca e gata. De unde ?! Toti sunt calmi in jur. Mi se explica ca nu mai e mult, ca i se vede caputul. « Serios ? » « E blond, zice moasa, sunteti siguri ca e baiat ? ca asta e cap de fata ». Mai stam de determinari de sex acum ? Sanatos sa fie !
Gata, incepem ! Impinge ! Respira ! Respect « instructiunile ». Nu merge. Panichez. Nu pot… am probleme cu muschii abdominali, nici la toaleta nu pot sa imping… Vine o a doua moasa care ma apasa sub coaste. Andrei ma tinea de cap. Respira, inspira, impinge. Numai asta stiam in acel moment. A durat aproximativ 40 de minute numai ca sa iasa capul. M-am oprit din impins. Credeam ca nu o sa reusesc niciodata. Eram epuizata ! Ce m-as fi facut fara peridurala ? Nu as putea spune… Nu as fi murit, e cert, ca sunt atatea care au nascut fara… Pana sa mi-l arate pe cel mic acestea au fost gandurile mele.
Andrei era consternat de ceea ce vedea. Ma tinea de mana si il vedeam cum nu-si ia ochii de la ce « mestereste » moasa acolo. « Cum e ? » am avut putere sa intreb. « Nu am cuvinte. E miraculos » mi-a raspuns.
Ora 9:06. Uite-l ! e mic, alb, plin de vernix, cald, lunecos. E pus pe mine… ce frumos e ! Cea mai mare minune ! Plange. De ce plangi, iubire ?! Ne poti vedea de acum. Gata mangaielile pe burtica, de acum ne putem tine de mana, numara degetele si mangaia parul ! Am inceput sa plang, Andrei la fel. Poze, repede, ca am uitat !
Mangai mogaldeata mica de pe burta mea. Nu-mi vine sa cred ca e atat de mare… cum ai stat mama acolo ? te-ai chinuit rau ? gata de acum…o sa te intinzi in voie.
Bebe e luat si dus la spalat, apoi cantarit, masurat, imbracat si adus din nou la mami a lui. Primul alaptat. Uraaa, a prins sanul din prima. Moasa este foarte multumita ! Doamne, ce senzatie… « Vezi, puiule, nu ne-au despartit de tot ! Gata cu cordonul, acum avem tzitzi »
Ramanem in sala de nasteri pana la ora 12. Gata ! De acum suntem pe picioarele noastre…
Au trecut 2 saptamani si ceva de atunci. Nu mai conteaza nici chinul de 12 ore, nici episiotomia, nici faptul ca inca nu m-am recuperat definitiv ci doar mana de om pe care o avem acum alaturi si de care ne bucuram. Ne lumineaza zilele cu grimasele lui, cu zambetul in coltul gurii… Ce daca nu dormim nopti, e al nostru, il iubim inca de pe vremea cand era in burtica si daca ar fi sa retraiesc aceste momente pentru o da viata unei minuni asemanatoare, nu as da inapoi o secunda.
Va pupam pe toate.
si
Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian
anne-marry spune:
loredana atat de frumos ai povestitttttt. sa fiti fericiti cu totii si sanatosi. sa va traica ingerasul in bucurie si sanatate si sa aiba aprte de tot ce este mai bun.

anne-marry
32 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
cybip spune:
Lorena, felicitari pentru nasterea lui Miron Radu,ai povestit minunat.Va doresc sanatate si sa fiti fericiti cu totii.
Eu mai am pana nasc. Cred ca mai stau pana implinesc cele 42 de saptamani obligatorii caci
mea nu prea da semne ca ar vrea sa ne vedem. Dar eu am rabdare si ma incurajez singura ca va fi ok.
Va sarut si va doresc numai bine.
Monica
40 sapt.
ana_a spune:
salut mamici!
am sa incer sa intru si eu macar o data la 3-4 zile....sunt pe dial up si mi cam groaza de factura de telefon...
Vreau sa va spun ca puiul meu doarme de la 22-23 pana la 3-4 dimineatza, in scimb avem o mica problema pe la ora 6 dimineatza, se trezeste, uneori are crampe si mananca putin, mai mult de dragul de a sta la san... si mai apoi nu mai vrea sa doarma decat dupa ce mananca la ora 9.... dar am zis ca de acuma incerc sa ii dau ceai la ora 6 dimineazta de colici, poate se linisteste si cu crampele astea...noi mai avem o problemica tare urata...suntem cam constipat...saracutzu face kaki la 3 si chiar 4 zile...cu chinuri mari... eu pana acum nu i-am dat ceai deloc, mi-a fost frica sa nu cumva sa renuntze la san....si doctoritza mi-a zis ca am laptele foarte gras...imi pleznesc sanii... si de aceea e micutul asa constipat, de acuma, are deja 2 luni incepem sa bem si ceai sa mai diluam un pic lapticul...care, spre bucuria mea sper din tot sufletul sa ramana asa gras, mi-a crescut in greutate 1kg si 300 in prima luna si acuma un kg in a doua.
va pup si mai revin duminica!!!
Sanatate si voie buna!
Ana si BAIETELUL scumpic din burtica!DNP 30 august
ana_a spune:
fetelor...am uitat sa va spun ca si noi am facut botezul...si am niste pozici tare dragute, a fost foarte frumos puiul nostru, dar nu stiu cum sa fac sa le vedeti si voi... si am avut si o slujba de botez tare frumoasa, preotul catolic e tare simpatic, s-a asezat jos in fatza altarului unde noi stateam pe niste bancutze si ne-a povestit despre taina botezului ca si cum am sta la povesti, a inceput cu cuvintele : "ca si Isus in fatza discipolilor" tare mi-a placut
A, si sa va zic, noi nu am avut slava domnului inca funduletz rosu, ma bucur ca tolereaza bine scutecele pampers, acele puncte galbene de pe nasuc ne-au trecut de mult, de acu o luna, mai avem ici colo cate un punct dar trece, eu il mai dau cu un pic de spirt si apoi cu pudra si trece, si il spal pe mutritza cu apa fiarta si racita dimineazta si e tare curatel la fatza.
marti a implinit 2 luni si ne-a facut o mare bucurie!a chicotit pentru prima data! Nu stiu daca stiti cum este ...dar am avut un sentiment minunat! nu gangurelile care le are de obicei cu "ma" "a" "i" ci pur si simplu ras in hohot, ca un chicotit! am crezut ca il mananc!
am plecat ca e tarziu, e 1 noaptea.....
Ana si Stefan, minunea lu mami si tati!