Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (70)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Da, pai, eu nu am somn, dar-ar sa dea in cafeaua de seara...ce m-o fi apucat?
Fetelor sa nu cumva sa va treaca prin cap sa beti cafea seara ..
Mai e cineva???
Daca nu, somn usor...

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mai sunt io... dar la joc

asadar, rezultatele se dau numai vinerea si nu costa nimica, numai ca iti trebuie o trimitere de la dr ginecolog...

oricum, fii pe pace, te poti duce la control si fara rezultat, sigur e negativ, e practic o formalitate... daca o fi si-o fi, iti suni dr vineri, dar sigur e negativ!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bits, contractiile sunt dureroase? Da-ne de stire nu ne mai tine pe jar. Ai aruncat pastila si acu' ne lasasi cu ochii-n soare!?!?! Si eu am contractii, dar NEDUREROASE si de multe ori sunt dese. Am si cateva pe ora si dup-aia nu mai am nimic juma de zi. Am si zile cand ma tine contractie dupa contractie, dar eu nu-mi fac nici un fe lde probleme legat de ele, atat timp cat sunt nedureroase e totul ok, nu vine nici o nastere.

Gandacelu: Da’, mai pui, dar tu ai avut lapte de la inceput, n-a fost problema de productie, ci de sugaci.

Nu, bits, eu cred ca urechile clapauge sunt rezultatul unei chestii genetice. Desi multe mamici au impresia ca bebelusii lor sunt clapaugi de la caciulita sau obiceiul de a se culca pe urechea intoarsa, eu una nu cred in asta, eu sunt convinsa ca e o chestie genetica, o chestie ce tine de natura fiecarui bebelus. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atente cum ii punem caciulita pe cap. Eu cred ca nu e confortabil ncii pentru ei sa aiba urechiusa intoarsa.

« fetelor, voua vi s-au mai lasat burticile? E posibil sa nasti fara sa ai contractii inainte, care sa anunte oarecum momentul nasterii?”
Cum sa nu ai contractii inainte de nastere, simona? Sau ce ai vrut sa spui? Odata ce contractiile devin mai dese de 10 minute si continua sa se indeseasca si sa creasca in intensitate nasti. Dar contractiile astea nu apar asa dintr-o data, te trezesti cu ele ca sunt la 10 minute si par intri in labor. Exista o perioada de pre-travaliu care si aia constine contractii dureroase, dar mai rare. Nu vine nimic dintr-o data si pe nepusa masa. Totul e progresiv, in crescendo. Mai ales la prima nastere o sa avem mai mult timp de suferit si mai intens.

Linia neagra nu e obligatoriu sa fie pronuntata, la unele e mai groasa si mai neagra, la altele e mai subtila, la unele se accentueaza imediat dupa nastere etc. Iar pompele cele mai bune sunt cele duble (care se pun la ambii sani odata) si electrice, dar sunt si cele mai scumpe.

Andreap, scaunul de masina pt. nou-nascuti nu e un scaun obisnuit care-l pune pe bebe un pozitie de 90 de grade, ci e adaptat stilului lor de a sta, e mai mult ca un cosulet. Plus ca unele au spatarul reglabil in cateva unghiuri.

Fulguletz, Gandacelu a vrut sa spuna fructe si legume crude. Le poti manca preparate. Crude pot provoca colici la bebe (fermenteaza).

in a 38-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

mai TRY pusesem si eu intrebarea daca dor tare contractiile dar din pacate nu mi-a raspuns nimeni,asa ca m-am dat la fund.pai m-au tinut toata ziua contractiile ieri(peste 20),nu le-am cronometrat dar sa stii ca dor(nu tare),pe mine cel putin ma durea.in starea aceea de tensiune a burtii pe parti si jos spre pubis ma durea.sunt curioasa cum or fi in intensitate contractiile adevarate?acum stau cuminte si astept.

octy 38 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

TRY pe tine chiar nu te dor deloc contractiile alea?pe mine ma dureau si inainte dar acum sunt putin mai intense durerile.aaa si uitasem sa-ti spun de durerea de spate,jos in zona lombara,sunt nasoale rau,parca-s dureri de hernie,abia puteam sa merg.cand ma ridicam din pat era jaleee caci abia puteam sa pasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Try.Bits puteti sa imi explicati si mie cum sunt contractiile nedureroase.Am un fel de ameteli si mi se umflua burata uneori.Habar nu am daca astea pot fii caracterizate ca niste contractii.
Sunt curioasa cum o sa evoluezi Bits nastere usora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

bits, pe mine nu ma dor deloc, deloc. N-am avut nici macar o contractie care sa ma doara, insa le simt cand vin. Muschii burtii m ise strang, toata burta mi se strange ca-ntr-o menghina, uneori e ca si cand te tine ceva, dar nu pot spune ca aia e durere, nu ma doare, doar ma tine. In timpul unei contractii nu ma simt confortabil sa ma misc (de ex. daca sunt in pat), iar daca sunt in picioare, doar simt burta ca se intareste, dar parca o suport mai bine. Uneori imi creste pulsul. Si asta e uneori un semn care ma atentioneaza ca am o contractie. De u ntimp incoace, pe contractiile mai intense fac exercitii de respiratie, respir ca in travaliu ca sa ma obisnuiesc pana atunci (in caz ca o sa mai apuc sa nasc vaginal) si sa imi para oarecum natural sa respir asa, sa nu ma concentrez atunci daca respir sau nu bine. Nu toate contractiile pe care le am au aceeasi intensitate, unele sunt usoare si swunt mai mult ca o parere de contractie, altele sunt intense.
Am explicat mai mult iaci pentru IrinaA, la o contractie nedureroasa, irinaA trebuie sa se intareasca toata burta (nu numai portiuni), sa simti cum muschii sunt inclestati, poti simti ca te tine burta, nu stiu cum sa explic mai bine. Dureaza cam 30-60 de secunde toata chestia. Ca sa te dumiresti mai bine, in timpul contractiei pipaie burta in diverse locuri si vezi daca e tare. Dupa ce contractia trece, in acele locuri ai sa observi ca toate tesuturile se inmoaie. Poti sa afunzi usor degetele. La mine bebe nu poate misca deloc in timpul unei contractii. Daca e in timpul unei reprize de jaoca si vine o contractie, pe timpul contractiei ramane nemiscat, cum il surprinde inclestarea, apoi dupa ce contractia trece il vezi si pe bebe ca reincepe sa miste.
In mod normal daca ai aceste contractii false ar trebui sa fii capabila sa le identifici. Banuiesc ca daca nu stii pana acum cum sunt inseamna ca nu le-ai experimentat pana acum. Nu cred ca e obligatoriu sa experimentezi contractii false pana la aparitia celor dureroase. Sau poate la tine sunt atat de slabe in intensitate ca iti scapa spiritulu ide observare.
Nu stiu cum sa-ti mai explic ca sunt: cand am o contractie spre ex. daca incerc ca strang burta intre degete, sa o apuc, observ ca pielea imi aluneca ca pe un pietroi, deci nu pot apuca intre degete decat pielea de la suprafata. Cand nu am o contractie, imi pot apuca burta intre degete, ca o ciupitura mare, simt ca burta se muleaza pe miscarea pe care o fac, ca n use impotriveste.

Bits, cum sunt contractiile dureroase? Eu una banuiesc ca sunt greu de pus shabloane. Durerile sunt mai suportabile sau mai intense in functie de stadiul travaliului in care esti. Apoi, intensitatea durerii poate diferi de la o femeie la alta: uenle femei experimenteaza dureri mai mari, altele mai slabe. Plus ca pragul de sensibilitate la durere e diferit de la o femeie la alta. Eu sunt destu lde rezistenta la durere, spre ex. O durere de intensitate x mie m ise poate parea suportabila, chiar OK, iar unei fete care nu suporta nici o intepatura de ac sa i se para ca nu a mai experimentat in viata ei asa durere. Deci eu cred ca e greu sa-ti zica cineva cum va fi la tine. ramane sa vezi efectiv cum va fi la tine. Dupa cate am vazut, mmajoritatea femeilor considera durerile de pana la dilatiatie 4 ca fiind suportabile, adica nu foarte, foarte dure. Insa de la dilatatie 6 incolo incep adevaratele dureri, adica durerile cele mai mari, iar pentru cele care nu fac epidurala sau nu iau alta medicamentatie contra durerilor, se pare ca cea mai sfdasietoare durere e cea in care iese capul copilului: durere+ arsura toate la un loc.
Vrei sa-ti spun ce mi-a zis soacra-mea? Ca ea n-a avut dureri la nastere, cand l-a nascut pe sotul meu. M-a surprins pana la neincredere. Mi se pare exagerare sa spui ca nu ai avut dureri (mai ales ca acum 30 si de ani nu existau calmante pentru dureri). Nu stiu daca nu cumva aminitirile ei s-au sters in timp sau daca exagereaza sau daca intr-adevar chiar n-a avut dureri. Dar ea mi-a zis altadata si ca nici la ciclu ea nu avea dureri. Daca teoria unei dintre voi (nu mai stiu cine a spus-o acu mcateva sapt.) e adevarata (cum ca durerile care le ai la ciclu pot sa-ti dea idee de cat de mari iti vor fi durerile la nastere), atunci o fi posibil sa nu fi trecut prin dureri mari, ci prin niste chestii usoare.

in a 38-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

TRY si eu sunt o pers rezistenta la dureri,dar nu stiu ce inseamna durerile menstruale pt ca am avut,de aceea mi-e greu sa-mi dau seama.singura durere pe care mi-o amintesc cu exactitate ,cand am crezut ca ma urc pe pereti a fost dupa ce am pierdut sarcina anul trecut si m-au chiuretat(fara anestezie)pt indepartarea ramasitelor de la placenta.oare la nastere e mai dureros? mie mama mi-a spus(ca de altfel si gandacica) ca durerile de la nastere sunt mai suportabile decat cele de dinti,deci trage concluzii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanel spune:

mai e cineva pe acolo?apropo ,nici ciocolata calda nu e buna seara-proprie experienta.Cat despre contractii am avut si eu catevadar nedureroase si chiar mi-au placut,ma gandeam :o,Doamne poate maine pe vremea asta o sa o vad pe bb mica...da'de unde!e o.k...ca doar mai am timp pana in 12 dec..nu?!....

aveti grija de voi si de ceilalti

Mergi la inceput

vroiam sa spun ca nu am avut dureri menstruale.

fetelor mie imi intra pielea din jurul buricului in interior,se formeaza o gropita.vi s-a intamplat?

Mergi la inceput