Mamici de ianuarie-februarie 2005(42)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Shobo si eu am fost la dentist cu problema cu gingiile. Din pacate nu are ce sa-ti faca. Mi-a zis ca nu e foarte rau ca se poate si mai rau in sarcina si sa stau linistita, ca dupa nastere imi revin. Mi-a mai zis ca daca incep sa sangereze sa iau un supliment de fier. Poti merge la dentist sa vada ce este ca nu-ti face nimic, doar se uita si poate sa iti dea ceva sa te ajute.

Simona mi se pare o idee buna daca doctorul tau citeste forumul. Cred ca e chiar util.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Buna dimineata, fetelor!
Vroiam sa va intreb cat va tin pe voi in spital la nastere, ca aici pentru nastere normala e 3 zile + 1 (nasterea), adica 4 zile si pentru cezariana 8-9 zile.
E enervant sa ma scol cu noaptea in pat sa-mi fac glicemia si sa mananc, caci dupa aia nu mai am somn. Si ma enerveaza ca niciodata nu-i buna glicemia, in general e mica si dupa ce mananc (nu prea nimeresc cantitatile) creste un pic peste. E greu...
Va pup!

oana si bebitza din burtica (28s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Oana, inafara de regim alimentar ti-a dat si alt tratament pt. diabet?

Coraly, 28+

Mergi la inceput

Nu, coraly, din fericire. Dar a zis ca daca iau vreun kg luna asta ma baga pe insulina. Si eu am intrebat-o daca nu e normal sa iau ca sunt gravida, si a zis ca, cu acest regim (destul de drastic) normal ar fi sa slabesc sau cel mult sa ma mentin, si bebeul sa ia. Dar din fericire am slabit 3 kg intr-o saptamana, dar nu prea nimeresc cantitatile de cand sunt acasa, si ma enervez, ca nu vreau sa ma ingras, sa ma bage pe insulina.

oana si bebitza din burtica (28s+)

Mergi la inceput

Si regimul alimentar in ce consta? Cat e de drastic? Ai numar zilnic de calorii?

Coraly

Mergi la inceput

Da, am 1700-1800 cal pe zi.
Hai sa va zic ce inseamna asta, pe o zi.
Lactate - Lapte - 250 ml (semigras) + iaurt sau branza la cutie, ca iaurtul de max 20% grasime - 2 pe zi + 30 g branza
Carne, peste, oua- 160 g / zi de carne, dar slaba, sau in loc de 100 g de carne, se poate 100 g de peste sau doua oua sau 80 de g de sunca sau o pulpa de pui.
Fructe si legume - legume fara limita, iar fructe doar doua pe zi - 300 g, sau echivalentul la 80 g banane sau 100 g cirese sau 250 g pepene galben sau rosu
Cereale, cartofi, fructe uscate - cartofi - 100 g pe zi (cam doi cartofi), paste, orez, couscous, faina sau legume uscate - 40 g pe zi crude, deci nefierte, paine sau paine uscata sau cereale fara zahar - 120 g pe zi, iar paine in jur de jumatate de bagheta pe zi.
Material gras - unt sau margarina - 15 g pe zi + ulei (de oricare) 25 g pe zi (2 liungurite), iar in loc de 10 g de unt pot folosi 20 g de smanatana, dar nu foarte grasa.
Zahar si produse cu zahar -interzis.
Condimente - fara limite
Asta este ceea ce am voie sa mananc.
Va pup!

oana si bebitza din burtica (29s+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Oana la noi depinde si de politica spitalului si de tipul nasterii dar si de cat de repede te refaci tu si bebi dupa nastere. La o nastere normala la care bebe este ok te tin 2 zile sau max 3 zile. Deci, daca nasti luni miercuri la pranz iti dau drumul. Iar la cezariana mai mult de 5 zile nu te tin. Adevarul este ca nici medicii nu au vreun interes sa te tina mult sub observatie, asa scapa si ei mai repede.
Eu una cred ca orice mamica ar vrea chiar si dupa o zi sa plece acasa cu bebelusul si sa nu mai stea in spital. Verisoara mea care a nascut acum o luna la Municipal a plecat a 2a zi, duminica a nascut si luni a si plecat, dar pe semnatura si pe propria raspundere. Si bebelusul si ea au fost ok si atunci si docotrul si-a dat acordul.

"ingerasele" 29+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna dimineata!
Ce mai faceti ? Oana e destul de greu sa ti un asa regim, noroc ca esti acasa si te mai poti odihni peste zi.
In Austria moasele au scoala de 3 ani si asista la nastere. De asemenea mai este un medic care intervine numai in caz de urgenta, o asistenta de copii care il preia pe micut si doctorul pediatru care sta afara si intervine tot asa doar in caz ca e nevoie de el. Si in austria ai posibilitatea de a naste acasa, in spital unde te tine asa cum spuneai tu Oana. Sau nasti ambulant in spital si dupa citeva ore mergi acasa. Eu ma gindeam la a doua varianta si la nasterea in apa. Insa datorita faptului ca este iarna si in spital in aceste 4 zile aiceea se uita pediatrul daca au luxatie la picior, daca au mostenit ceva boala genetica(analize de singe), testul de auz . Primesti certificatul de nastere si nu mai trebuie sa bati drumul pe la primarie decit pt. a-ti lua pachetul cu hainite, biberoane, paturica care ti-l face cadou statul, m-am hotarit sa ramin cele 4 zile in spital.Oricum sotul va veni cu mine la nastere, caci fara el nu stiu ce m-as face. le-ar da voie si la copii insa nu vreau sa o sperii pe mititca mea. asa ca va veni dupa ce nasc si le da voie la tatici sau surioara sa-i faca baita celui mic. Ai un salon unde sint 2- 3 mamici cu care sta tot timpul la tine in camera.Bineinteles ca daca esti foarte obosita ti-l ia asistenta si se joaca cu el. Exista si niste saloane unde poti alapta linistita, unde ai intotdeauna suc proaspat presat, fructe, iaurt.Nu trebuie sa-ti duci nimic cu tine in spital, decit daca doresti sa folosesti camasa ta de noapte ceea ce bineinteles eu voi face.

Mergi la inceput

Alta viata... nu stiu cand o sa ajungem si noi la standardul asta...

Coraly, 28+

Mergi la inceput

Si aici e la fel cum ai descris tu viktoria, aici ai tot la dispozitie, pana si 7 pempersi pe zi si produse de spalat, absorbante pentru mamici, tot. Si ca si acolo, sunt camere cu 2 paturi, separate de o perdea, mancarea toata ti-o dau ei si e buna, iar cand nasti iti aduc si o sampanie si cateva cadouri. Controale pentru bebe in fiecare zi, de aia vreau si eu sa stau cate zile zic ei. Daca esti obosita, vin si iau bebeul din camera asistentele, il spala ele, il tin cu ele...e foarte bine. Tati nu va asista la nastere, ca e foarte sensibil, doar cand m-a vazut cum urlam de durere s-a ingalbenit la fata si s-a dus sa , ii era rau, iti dai seama sa vada cum nasc? Dar va veni mami din Romania si va sta ea cu mine. A! Si aici e programul de vizite foarte bun practic tati poate sa stea toata ziua cu noi si altii, caci e de la ora 13 la ora 20, desi ii lasa si mai innainte si un pic dupa.

oana si bebitza din burtica (29s+)

Mergi la inceput