Adeverinta de salariat ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Mai fetelor daca renunt la contract cand sunt gravida(nu va fi prin demisie ci prin restructurare) nu va fi pentru somaj, ca oricum o sa beneficiez de concediu prenatal, platit de AJOFM, pentru ca in cazul gravidelor ramase fara servici se fac altfel socotelile, deci nu renunt in favoarea somajului, ci vreau sa mi se plateasca CIC direct de stat si am doua alternative: Ori prin somaj, adica inainte de a naste stau cateva luni in "somaj" (pun in ghilimele pentru ca nu e platit ca un somaj) si apoi iau CIC tot de la AJOFM, ori platesc doua luni trei luni la Casa de pensii ca sa ies de la ei cu CIC, dar nu e convenabil ca in loc sa iau bani dau.
Ideea e ca nu vreau sa stau la mana angajatorului sa primesc acea indemnizatie, pentru ca de pe acum imi face probleme si comenteaza, iar salariile se platesc cu o maaaaare intarziere, asa ca indemnizatia as primi-o la pastele cailor, sau mai pe inteles cu intarziere de trei, patru luni, ca asa sunt patronii si fac cum vor ei!!!
Acum ma intelegeti? Trebuie sa fac in asa fel incat acei doi ani cat stau acasa sa nu am alta grija decat al meu bb si nu sa ma duc la cersit bani prin firma, in fiecare luna, ori sa astept sa imi plateasca ei cand vor.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

A si inca ceva, am aflat intre timp ca pentru gravide aproape totul e gratuit. Adica de la o parte din analize, medicamente chiar si vitamine, pana la spitalizare. Eu pana acum o singura data am dat bani pe vitamine si altele ca nu am stiut, insa de atunci am luat nu mai gratuit retelele.

"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Infofun super ideea ta, sunt in aceeasi situatie ca tine,am inceput si eu sa-mi fac ganduri cum o sa ma rog 2 ani de patron sa-mi dea banii si cate drumuri o sa fac la servici si sa-mi spuna ca nu are acum bani sa-mi dea....
Daca as face si eu ca tine ar veni postasul acasa sa-mi aduca banii pentru CIC, exact cum se face cu somajul?

Mari10 saptamani

Mergi la inceput

Nu stiu daca vine postasul sau nu, insa daca ma voi duce la AJOFM stiu sigur ca am o data la care ma cheama sa-mi iau bani, si nu umblu de nebuna dupa bani degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Tare interesanta chesti asta cu asistenta medicala gratuita pentru gravide. Utrogestanul nu se compenseaza. Nici analizele la listeria, CMV, TOXO si rubeola nu sunt suportate de asigurari. Echo.. nu se mai pune , am platit 1,5 mil. Pe analize 2 mil. La amniocenteza 6 mil. La recoltarea lichidului amniotic mi-au cerut adeverinta + trimitere de la medicul de familie. Tot sa faci copii in conditiile astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Mai fetelor, eu cred ca voi incurcati putin borcanele.. Pai in primul rind ca ,cf legii patronii nu va pot restructura, in al doilea rind, CIC-ul nu vi-l da angajatoru,ci STATUL, ca doar d-aia a iesit taraboi cu indemnizatia de 6.200.000. Asa ca inainte de a face vreo prostie, interesati-va exact despre ceea ce aveti de gind...

Coca 25 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Deci eu m-am interesat si stiu despre ce vb.
Statul da inapoi angajatorului banii pe care ii plateste el intai.
Adica:
Firma plateste 20% la asigurari pentru salariile angajatilor, in fiecare luna.Din suma platita se scade 6.5mil pe care ii da gravidei. Daca suma nu acopera acele 6.5mil angajatorul achita suma, asteptand sa se deconteze de la stat.
Deci tot el plateste intai din buzunar.

Mergi la inceput

Si inca ceva, postul nu se poate restructura decat daca intri in concediu medical sau prenatal, dar pana atunci se poate! Si drepturile sunt preluate de AJOFM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Coca, Infofun are dreptate, restructurarea sau falimentul societatii sunt singurele metode prin care o gravida poate ramane fara servici, deci protectia la locul de munca nu este 100% cum se credea...

Oana si comoara 21+ sapt
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput