Primul job in Canada
Mamici din Canda,
care a fost primul vostru job in Canada si cu cit ati fost platite pe ora? Noi o sa ajungem pe acolo prin Montreal sau Calgary , inca nu suntem decisi, dar sunt curioasa ce sanse au femeile. Eu sunt inginer electrotehnist, poate mai e cineva in situatia mea.
Cum au evoluat joburile de cind ati ajuns? Sunteti multumite profesional?
multumesc
Raspunsuri
crysa spune:
Chiar nici o mamica nu vrea sa povesteasca despre 1 job? de ce? va e rusine? suntem multe mamici din Ro care urmeaza sa aterizam in Ca. Baietii de pe montreal.ro au inceput sa povesteasca dar noi femeile vrem pareri... d'ale femeilor.
sper ca n-am suparat pe cineva
giani spune:
Primul job in Canada l-am obtinut relativ repede, tinind cont ca nu prea vorbeam engleza. Aveam experienta din Romania in programare, desi am terminat cu totul alt profil la politehnica. N-am fost la prea multe interviuri, vreo 4, am evoluat prost la toate , cel putin la primele doua am fost dezastru, de nu stiam cum sa o sterg mai repede de jena, prea stresata, prea timorata, nu prea intelegeam ce voiau aia de la mine. Dupa care am luat o carte de intrebari si raspunsuri la interviu si am mai conspectat de pe acolo, intrebarile tipice de human resource. La urmatoarele doua a fost ceva mai bine, dar nu cu mult, spre surprinderea mea de la amindoua am primit oferta, am ales-o pe prima. Uimirea mea cea mare a fost ca ceilalti de mi-au facut oferta, s-au aratat deceptionati , chipurile ca m-au pierdut. In rest ce sa zic, mi-am pregatit cit de cit interviul de acasa , ce sa intreb, ce sa raspund, doar ca sa nu stau ca muta, oricum, limba engleza a fost cea de care imi era cel mai frica la vremea respectiva.
Danutza spune:
quote:
Originally posted by giani
Primul job in Canada l-am obtinut relativ repede, tinind cont ca nu prea vorbeam engleza. Aveam experienta din Romania in programare, desi am terminat cu totul alt profil la politehnica. N-am fost la prea multe interviuri, vreo 4, am evoluat prost la toate , cel putin la primele doua am fost dezastru, de nu stiam cum sa o sterg mai repede de jena, prea stresata, prea timorata, nu prea intelegeam ce voiau aia de la mine. Dupa care am luat o carte de intrebari si raspunsuri la interviu si am mai conspectat de pe acolo, intrebarile tipice de human resource. La urmatoarele doua a fost ceva mai bine, dar nu cu mult, spre surprinderea mea de la amindoua am primit oferta, am ales-o pe prima. Uimirea mea cea mare a fost ca ceilalti de mi-au facut oferta, s-au aratat deceptionati , chipurile ca m-au pierdut. In rest ce sa zic, mi-am pregatit cit de cit interviul de acasa , ce sa intreb, ce sa raspund, doar ca sa nu stau ca muta, oricum, limba engleza a fost cea de care imi era cel mai frica la vremea respectiva.
De cat timp esti in Canada, giani? Ai copii?
Danutza & Raina
Podeanu spune:
Primul job l-am obtinut dupa aproape un an de la aterizarea in Ca.Dupa sute de cv trimise,nici macar un telefon.
Sunt economista,am terminat ASE in Ro si am lucrat de la 18 ani (deci experienta de Ro cit cuprinde)ultimii 2 ani intr-o companie internationala.(Pricewaterhouse Coopers)Aveam recomandari f bune de la partenerul teritorial.
Si nimic....
Am urmat si un curs de recherche d'emploi,si tot nimic.
Am reusit sa ma angajez cind o firma mica de contabili autorizati cautau pe cineva cu studii superioare dar sa accepte salariu mic.(10.75/ora din care ei primeau si o subventie de la guvern de 30% ).M-au placut si am fost si angajata.A insemnat f mult ptr mine ca eram f deceptionata.
Dupa 6 luni am plecat la o firma mai mare pe multi mai multi bani.Am ajuns la nivelul profesional din Ro,e drept ca intre timp am terminat si o diploma in ctb la Mcgill. Eu sunt multumita profesional.
E greu numai pina intri in "sistem".Acum depinde mult si de domeniu.
Mult succes.
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu
khristin spune:
Primul job eu l-am obtinut relativ repede dupa ce am aterizat in Canada, in mai putin de o luna la o companie nationala in Toronto ca bilingual administrative assistant. Eu am terminat limbi straine in RO si aveam si experienta in office, asa ca nu a fost o problema avand in vedere diversitatea de pe piata. Acum insa ma intereseaza sa fac un "career switch" spre ceva in care as putea sa-mi dau ceva mai mult interesul, si unde bineinteles sa fiu si mai bine platita. Mult succes in job hunting cryssa!
Cristina
http://community.webshots.com/user/khristin107