robot de bucatarie
![](images/user_woman.png)
Buna,
Ma bate gandul sa-mi cumpar un robot de bucatarie.
Eu as vrea sa faca urmatoarele:
- maioneza, spuma de albusuri
- sa paseze (fac supa pasata destul de des)
- sa stoarca citrice, fructe si legume
- sa rada legume
- optional si cartofi pai
Voi, daca aveti, ce model aveti si ce probleme v-a facut? Ce alte
functii le mai gasiti utile?
La ce anume ar trebui sa ma uit cu atentie cand il cumpar?
In ce fel conteaza ce putere are (singura chestie la care ma pot gandi e ca stoarce mai bine fructele daca are o putere mai mare) ?
Cat despre zgomotul pe care il face, 78 dB cam cat de zgomotos e?
Am inteles ca pe langa toate functiile pe care le are, ar trebui sa aiba discuri/cutite din otel inoxidabil si sa se curete usor.
De fapt ce inseamna curatat usor: ca toate piesele sa fie detasabile
(ma gandesc ca daca sunt, le speli imediat, deci se curata usor).
Eu deja am pus ochii pe un SIEMENS MK 52000 la 5.000.000, dar mi-ar placea sa aflu si din experienta voastra la ce sa ma astept.
Multumesc,
Alina
Raspunsuri
chiti spune:
Alina ! Sa sti ca te ajuta ff mult in bucatarie un robot ! Eu am un Moulinex de anul trecut, dar imi pare tare rau ca nu stiu ce model, ce putere are, dar iti pot spune ca e super meserias. Am dat pe el 4.500.000 lei acu 1 an. Conteaza mult sa aiba piesele detasabile si din inox ca se intretin mai bine!Am vazut si diferenta intre al meu si unul de 2.000.000, diferenta care conteaza, sti zicala:,,Dai un ban dar sti ca face ", piesele sunt fragile si se fac urate in timp!
La inceput a fost un moft mai ales ca nu avem , te va ajuta enorm,totul se raporteaza la 30 sec - 1 min in preparare, taiere. Eu il folosesc si sa tai varza pt salata, pt ca se curata usor, la sucuri de fructe, maioneza, creme pretentioase!
Pretul este marisor dar se merita, isi face toti banii!
Nu mai sta pe ganduri si dute la magazin !
Pupici!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Karina spune:
Si eu am un robot Moulinex, probabil ca al allexiei, ca a fost cam 4 mil. Dar sincer, mie nu mi se pare o investitie nemaipomenita. Eu pt. bebe am avut un mixer vertical Braun, cu care am tocat tot ce a avut nevoie (deci si pt. supa pasata), cu el fac maioneza (cu ou intreg)- ceea ce cu asta nu stiu daca as putea. Mai am un mixer vechi, Argimix, cu care fac creme, etc - robotul meu nu are palete. Am si un storcator de fructe tot Moulinex, f.f.f. bun, care stoarce f. bine si separa si cojile si se curata f. usor.
Singurele ocazii in care folosesc robotul este pt. tocat varza, ras morcovi si pt. stors citrice (are posibilitatea de a stoarce citricele ca si manual, nu curatate citricele de coaja).
Eu l-am primit cadou si m-am bucurat ca imi doream un aparat care sa rada legumele - noua ne plac mult salatele de telina cu marcov si mar - si sa toace varza. Dar daca nu-l primeam cadou, nu dadeam banii pe el.
Are piesele detasabile, de inox in plastic si se curata usor, dar are multe piese in plus, care-mi ocupa locul degeaba (de ex. blender - nu stiu daca voi folosi vreodata).
Acum as avea si eu o rugaminte pt. fetele care au robot, sa-mi spuna si mie ce mai fac cu el, poate nu ma pricep eu...
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
aissa spune:
Eu nu am robot de bucatarie dar imi doresc unul. Si stiu deja ce accesoriu NU VREAU sa ii lipseasca: masina de tocat carne. Sunt obsedata de asta si la toate la care ma uit asta intreb prima data. Am vazut saptamana trecuta in Cora (incalc ceva daca spun nume de magazine? Daca da,rog moderatorii sa il stearga) un Philips cu vreo 6500000 care avea si masina de tocat. Foarte util mi se pare si mixerul vertical (nici din ala nu am, offf).
Succes la cumparaturi
alina_v spune:
Am aflat astazi la un magazin de electrocasnice ca nu toti robotii de bucatarie storc radacinoase (morcovi de exemplu). Singurul pe care l-am vazut sa faca asta era unul Braun care costa cam 7 milioane jumate.
Hmm, asta m-a pus pe ganduri.
Apropos, care e diferenta dintre un mixer si un blender si ce e asa deosebit la un mixer vertical?
Hai ca azi v-am zapacit de tot cu intrebarile
Alina
cybip spune:
Salutare,
Eu am cumparat un robot de bucatarie "philips essence" care m-a costat aprox. 200 euro. Eu sunt super multumita si crede-ma ca-l folosesc la maxim.Include tot ce ai cerut in lista (inclusiv cartofi pai)si multe altele.Incearca la adresa http://www.beststuff.co.uk/philips_hr7756_food_processor.htm, te poti lamuri mai bine ce poate si ce nu.
adriana_mihnea spune:
Eu am Philips Essence Control Smart HR 7754; l-am cumparat anul trecut, inainte sa vina bebe, si am dat pe el 6 milioane.
L-am folosit la:
- faceam suc de morcov pentru bebe
- toc varza, legume pentru salate de cruditati
- blenderul pentru amestecuri de fructe zemoase, dar si pentru piureurile lui bebenac
- am facut si o crema de unt, dar nu mi-a placut cum a iesit (prea moale)
- am tocat nuci
- am stors si ceva citrice
- am tocat si carne, dar iese mai pastoasa. Are un buton PULSE prin care poti controla cat anume sa-ti toace carnea sau ce ai tu in robot.
- am incercat pentru albusuri, dar nu mi-ai iesit
- am facut salata de vinete
- nu l-am folosit la feliat legume
Nu v-am ametit, nu??
Adriana si
Mihnea (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2
anacami spune:
Buna,
si eu am Philips Essence Control Smart HR 7754. De curand am vazut ca a aparut o varianta imbunatatita a acestuia care are si tocator de carne.Cu aceasta optiune cred ca are tot ce-ti trebuie
http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=10238
(varianta mai ieftina http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=1153).
Robotul pe care il am este http://www.flanco.ro/?action=viewProduct&id=5297 (pe atunci era varianta cea mai buna).Are mult mai multe functii decat cele din prezentare (nu are tocator de carne).
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
tuchi spune:
Sa-ti spuna si o patita acum!
Anul trecut am luat si eu un moulinex duo .... Arata pe el ca stoarce si legume fructe.Buuuun!
Iau cutia de la magazin intacta si merg acasa unde vad ca nu are o parte din accesorii. Repede telefon la firma unde surpriza: poate stoarce dar tb sa cumparati accesoriul respectiv separat!!!!!!! Inca pina in 2 mil. Ce tare m-am suparat, nu-ti pot spune.
Asa ca ai grija ce cumperi!
Si mai am o nemultumire la el, poate ma lamuresc fetele care au ceva asemanator: taie si feliaza f frumos dar ramine intre capac si piesa cu cutitul o fanta de 1 cm in care imi ramin bucati netaiate din legume. Voi patiti la fel sau nu stiu eu sa-l folosesc?
In rest toate bune, face aluaturi (clatite, cozona,chec, chiftele), maioneza dintr-un galbenus gol, spuma, paseaza, rade, taie... toate incercate de mine.
Al meu nu taie pt cartofi pai insa!
Bafta si alegere inspirata!
Sa aleg a doua oara as lua Philips.
mephala30 spune:
Eu mi-am cumparat luna trecuta un Braun K 700 si sunt ft. multumita de el. A costat 7 mil si vreo 200 mii, are si storcator de fructe, de citrice, feliator de cartofi si alte cele( pt. aluat, maioneza, pasat, blender), pacat ca nu are si masina de tocat carnea. Dar cred ca vreau eu cam multe.
Tuchi, nu stiu cum ai luat tu cutia intacta de la magazin, ca noua ni l-a scos si l-a probat( daca se poate spune), adica ne- aratat ca are de toate si ne-a aratat ca functioneaza.
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
POZE IUSTIN
nicoled spune:
Eu mi-am cumparat anul trecut un PLATINIUM de 700w pe care am dat 2700000(in Billa si Carrefour costa acum 2100000)si de care sunt super multumita.Are blender,pe care-l folosesc pentru supita fetitei mele,feliaza,toaca,mixeaza,bate frisca,marunteste,are si dispozitiv pt cartofi prajiti,storcator de citrice,storcator de legume si fructe(stoarce inclusiv radacinoasele),are partile din inox si detasabile...e tare,ce mai...Fetelor,nu tot ce e ieftin e prost,dovada sta robotul meu de bucatarie.