ce-au ales copiii vostri la mot?
Raspunsuri - Pagina 6
blanca000 spune:
Noi am rupt turta finutei noastreAlexandra sambata trecuta si ea a ales : cheile de la masina, ruj si moneda ...erau si bani hartii si euro dar nu au tentat-o, sa intins si chiar a luat in mana lantisorul de aur dar lumea din jur a chiuit de bucurie si ea saracuta l-a scapat.
Oricum bani, masina si cochetarie zic eu...
Nunta noastra
Nasi de cununie
greierash78 spune:
Bblusha Sara a ales dupa tava:paine, pix shi papiota cu ac!Dupa pix shi papiota a trebuit sa dea la o parte cheile de la mashina !
ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78
mammy2706 spune:
Andrei a ales pieptanele lui (si a inceput sa se pieptane, cica), bratara de argint (probabil pt ca avea multe pietricele) si bineinteles cheile de la casa si masina (erau impreuna). Dupa care bani, cheia rotunda si mouse-ul.
Eu am ales bani, aur si carte. Ce sa zic...bani nu prea am avut, imi place argintul, iar carti citeam cand eram mica - pana la facultate.
Cristina, mamica lui Andrei
Andrei<1an ,>1an
poze noi
motz
helbi spune:
Bianca a ales: rujul, banii si ...a oscilat f. mult intre un pahar cu sampanie si o carte. Ce credeti ca a ales. Sampania, evident
MoNickA spune:
Dragele mele,
Citind cele de mai sus am aflat ce se pune pe tava, poate cineva sa-mi dea mai multe detalii despre acest obicei? Cind se face (am inteles ca la 1 an), cum se face, cine participa, care-s rolurile, ce e cu piinea (am vazut citeva referiri la ea), de cite ori este lasat bebe sa aleaga, etc.
Baietelul meu mai are putin si face 1 an, si as vrea sa-i "iau motul", dar eu n-am participat la nici o petrecere de genul asta, si nasii copilului sint la fel de "priceputi" ca si noi .
Multumesc mult.
badjoke spune:
Pe noi ne asteapta timpuri grele. Fata noastra a ales brelocul cu cheile de la masina si apartament; al doilea lucru a fost pixul si al treilea lucru a fost pieptenele de care s-au lipit banii!!
Noi sa fim sanatosi ca in rest se rezolva!
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho
claujro spune:
Matei a ales surubelnitza, verigheta si cheile de la masina....
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
MoNickA spune:
Hello, spuneti-mi si mie ce se face la "luarea motzului"!
"Nick cel mic" va implini 1 an in curind si am vrea sa facem si obiceiul asta la petrecerea de ziua lui. S-ar putea sa li se para ciudat prietenilor nostrii de aici, dar mai mult ca sigur o sa le placa si o sa vrea si ei .
Multumesc
Darria spune:
Monica: cele 5 obiecte(stiu eu dar pot fi mai multe in f-tie de obicei) se pun pe tavita la sarbatorirea unui anisor. Copilul alege de 3 ori. Aceste obiecte, de obicei sunt puse de catre parinti dar poti lasa nasii sa-i puna ce doresc. Se pun dupa taierea motului si inainte de a sufla in lumanarile tortului sau cand vreti voi.
Ce e cu painea? Nu stiu, la noi obiceiul e cu un colacel(facut mai frumusel, cu model: frunzulite, porumbei). Se pune colacelul pe capul copilului si se taie motul.
Cine participa? Fiind aniversarea unui anisor, inviti pe cine vrei.
Rolurile: nasii(ei aduc colacelul) taie motul si unghiutele iar de restul se ocupa parintii.
noi
badjoke spune:
quote:
Originally posted by MoNickA
Hello, spuneti-mi si mie ce se face la "luarea motzului"!
"Nick cel mic" va implini 1 an in curind si am vrea sa facem si obiceiul asta la petrecerea de ziua lui. S-ar putea sa li se para ciudat prietenilor nostrii de aici, dar mai mult ca sigur o sa le placa si o sa vrea si ei .
Multumesc
Next time you think you're perfect, try walking on water.
La baietei stiu ca se taie motul intre 1 an si 3 ani. Nu mai devreme. Nu cred ca la baietei se rupe turta. La ei se taie motul.
La fetite se rupe turta la 1 an si nu mai tarziu si se taie cateva fire din par. Nu stiu nici eu exact semnificatia ruperii turtei. Este un obicei.
Se mai zice ca nu e bine sa-ti tunzi bebelul inainte de taierea motului sau ruperea turtei pentru ca ii iei norocul.
Dar cred ca sunt numai "babisme"....si cu toate astea le respectam si ducem obiceiul mai departe.
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho