CLUBUL NURORILOR
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Danna spune:
Fetelor, am tot citit mesajele voastre si sincer va compatimesc pe cele care aveti necazuri cu soacrele.
Soacra mea este bunatatea intruchipata, si nu glumesc cand spun asta. Stam in aceeasi casa de 17 ani si in tot acest timp ne-am inteles de minune. O mana de ajutor din partea ei am primit ori de cate am avut nevoie. Nu a existat vreodata nici cea mai mica discutie intre noi, ma considera ca si copilul ei, iar eu o iubesc si o respect ca pe mama mea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Va dau eu model de soacra(a mea):
1. Soacra face de mancare pentru noi, o data la 2 zile. Tot ea o aduce la noi. (sta la vreo 10 minute de mers pe jos, dar noi nu ne deranjam desi suntem cu masina fiecare). Umbla sa cumpere cat mai ieftin, sa nu ne pagubeasca bugetul familiei alocat pentru hrana (desi la noi cu un milion in plus sau minus tot aia e).
2. Vine zilnic, luni-vineri, de la 15:00 la 19:00, - 4 ore sta cu copilul (alte 4 ore sta maica-mea, altele 4 ore o bona).
3. Numai ea calca toate rufele (eu le spal le pun la uscat, vine ea, le strange singurica, le aduce gata calcate...)
4. Bineinteles ca face si curat prin casa cat e la mine in "timpul liber"(in limita posibilitatilor, daca micuta mea e linistita): spala gresia, face ordine, aspira, etc.
5. De ziua ei sau cand am ocazia sa-i fac vreun cadou (Paste, Craciun, etc) - orice i-as da, tot timpul multumeste si se scuza ca ea nu are posibilitati sa intoarca pe masura darurile primite (bineinteles ca ne face daruri simbolice, cat poate!), si ne spune de fiecare data sa nu mai cheltuim atatia bani pe ea.
6. Niciodata n-am auzit vreun cuvant urat din gura ei la adresa mea. Vorbe de dojana - doar pentru fi-su. Eu sunt "steaua stelelor" familiei (n-ati vazut asa ceva).
7. Deseori vine cu cadouase pentru micuta mea, mici, e drept, pe masura posibilitatilor ei.
8. Niciodata nu a acceptat de la noi bani (adica s-o ajutam financiar pentru intretinere, etc, desi are pensie de cadru didactic).
Cum as putea sa n-o iubesc?
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
Intr-adevar, cand citesc ce patimesc alte nurori, eu ma consider norocoasa...de la inceput am zis : nici cu ai tai nu stam nici cu ai mei .Chirie la straini dar relatii amicale cu parintii !
Din fericire am reusit repede sa ne luam apartament de care eram f mandri, dar cand au venit prima oara socrii la noi, va dati seama ma asteptam sa fie incantati, mica, saracacioasa cum era dar era casuta noastra cumparata fara sa apelam la mila lor...numa critici, ca e mica , ca n-are balcon ( da ce eu dorm in balcon sau in camera de 4*5 m?), ca mama cate ne mai trebuie dar nici un cuvant de vreun ajutor financiar...numa critici.
Si in momentul ala mi-am dat seama cu cine am de-a face, ca n-o sa vad un capat de ata de la ei ci doar sugestii ( sa le pastreze sanatosi ).
Iar despre oamenii de la tara, socru meu e taran dezradacinat ( de 45 ani sta la oras )da gandeste tot ca badea Gheorghe ca daca barbatu aduce banu mult in casa femeia trebuie sa faca sluj in fata lui si sa-l slujeasca...va inchipuiti ce fericita sunt cand vine pe la noi ( bine ca e rar ) si-mi tranteste filozofii de astea ...da nici eu nu tac!!!
Cel mai bine : mai rarut ca-i mai dragut si puneti piciorul in prag daca vor sa se amestece in treburile voastre !
ralucah spune:
Mai fetelor daca am putea sa o clonam pe soacra Adinei...
Hai sa va povestesc si continuarea povestii, macar asa sa ma mai racoresc si eu putin.
Cand a iesit socrul meu la pensie a primit 300 milioane !!!! (de la armata) compensatie! Buuun. Nou nu ne-a dat nici macar o ciocolata sau vreun suc din banii aia, si si-a cumparat el masina.Asata in conditiile in care noi avem de platit rate la casa. Buuun. In schimb, la nici o luna ma ia draguta de soacra deoparte si ma intreaba "auzi da mama ta nu vinde casa, ca daca o vinde poate va da si voua niste bani sa mai dati din datoria la casa!!". Asta in conditiile in care cumnatii mei locuiesc cu ei in casa si nu le pretinde nimeni nici un banut, ca sa faca economii sa isi ia si ei casa!
Si acuma ultima proaspata: cand au plecat socrii la mare, cumnatii au luat masina si s-au dus la tara la niste prieteni. Nu le-a zis nimeni nimic. Si ieri seara imi povesteste sotul faza tare: sambata l-a rugat si el pe socru (adica tatal lui) sa ii imprumute masina o ora sa vina pana la restaurant unde aveam eu treaba sa ne ajute. Si ce credeti? Nu numai ca nu i-a dat-o, ba ia mai aratat si pumnul! Asta in conditiile in care pana sa ia masina ghiciti cine le cara cartofii iarna si muraturile si toate cele....EU...cu masina mea.
Cand am cumparat apartamentul am imprumutat bani si am luat si noi ce am considerat ca ne permitem in conditiile in care nu aveam nici mobila nimic nimic. Cand au auzit ca am luat un cf.II a inceput scandalul ca aruncam cu banii pe geam si ne batem joc de bani si mai bine ii schimbam in lei si ii punem la banca si asteptam. eu mi-am vazut de treaba, am cumparat casa si de restul am renovat, am luat mobila si culmea mi-au ajuns si de TV, frigider aragaz (stateam la panda la toate promotiile). Drept raspuns la revolta mea, cat a durat renovarea si circul cu mobilatul nu m-a intrebat nimeni nimic daca am nevoie de ajutor sau de vreun ban in plus. Noroc cu prietenii care veneau cu randul la apartament sa verifice daca isi fac treaba muncitorii si carau cu masinile gunoiul si toate cele. Iar ei...nici macar un telefon!
RELY27 spune:
Bineinteles ca voi intra si eu aici.Cu soacra mea la inceput nu prea m-am inteles, sau cel putin nu am stiut daca intradevar ma doreste.In timp insa cu cateva exceptii mi-am dat seama ca tot ceea ce avea impotriva mea ar fi avut impotriva oricarei sotii cu care s-ar fi casatorit baiatul ei.Deci nu era ceva legat de persoana mea ci pur si simplu baiatul ei s-a casatorit f repede.In fine de cand avem baietelul s-a mai schimbat fata de noi si acum pot sa spun cu mana pe suflet ca incep sa o inteleg si sa o indragesc.Nici acum nu imi place mie tot ce zice dar totusi mi-am dat seama ca nu imi vrea raul.Niciodata nu o sa poata fi ca si mama mea sau eu ca si baiatul ei dar totusi timpul ne va ajuta sa ne intelegem reciproc.Oricum in prezent pot spune doar ca sunt multumita de soacra mea si sunt fericita ca mi-a dat un sot.Oricum eu m-am mai calmat in privinta felului de a fi soacrele cu baieti pt ca si eu am tot baiat si nu stiu cum o sa ma comport cu nora mea.De aia incerc sa uit toate relele care s-au intimplat vreodata intre noi.
Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2
geut spune:
Adina, da-ne-o si noua cate-o juma' de ora pe soacra ta!
Hai sa va mai explic cum e cu a mea: cand ne-am casatorit, ea avea multi bani la SAFI, dar n-a scos nici 100 de lei sa ne dea si noua un cadou. Asa ca in ziua aceea (27 aprilie 1996) a cazut SAFI si-a pierdut jumatate din ei. Naspa, nu?
Am fost apoi la o cununie civila impreuna si sotul meu s-a dus la florarie sa cumpere flori. Ea a zis ca nu mai da banii si pe flori, oricum, in aglomeratia aceea, nu mai tine minte mireasa cine i-a dat flori si cine nu!
E necesar sa va spun ca am ramas tablou?
Ea tine foarte mult la protocol, atat de mult, incat sotul meu n-are curaj sa se uite la ea in frigider, asa cum fac eu cand merg la mama.
Nascusem a doua fetita cu doua saptamani in urma cand a fost ziua mea. A venit la mine, bine-nteles, si mi-a spus ca trebuia sa fac petrecere. Ce daca copilul e mic? Si ea a avut copii, dar petrecerile erau petreceri.
geut spune:
Cand avea copii mici (5 si 1 an), l-a lasat pe cel mare (sotul meu) sa aiba grija de frate-su si ea a plecat cu barbatul la Revelion. Si copiii au plans toata noaptea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
quote:
Originally posted by geut
Ea tine foarte mult la protocol, atat de mult, incat sotul meu n-are curaj sa se uite la ea in frigider, asa cum fac eu cand merg la mama.
Poate ca asa e mai bine. Cand ma uit in frigider la a mea, mi se taie pofta de mancare, de "curat" ce e !
Mik.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Ce m-a distrat modelul de soacra!!! Si eu as fi putut avea una la fel. Socrii ar fi fost de aur, īnsa nu prea mergea cu fiul lor. Deci am optat pt altul ...si acum am o soacra adevarata.
Voi reveni si eu cu detalii despre soacra mea. Din cāte vad e destul de greu sa le iubim, daca ne-au gresit cu ceva. Sau, mai bine zis, uitam destul de greu.
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8
Nadia1976 spune:
Ma inscriu si eu in top la soacre bune. Am cunoscut-o la doua luni dupa ce eu si sotul meu ne-am mutat impreuna (pe atunci doar prieteni). Eu sunt mica, ca si soacra-mea si prima data cand am fost sa-i vizitam, primul cuvant ce-a zis a fost: "heeeei, ce bine, esti mai mica decat mine..." Glumea, desigur si a inceput sa rada, ca de fapt suntem exact de aceeasi inaltime. Apoi socrul meu (Dumnezeu sa-l odihneasca) i-a spus sotului meu prima oara cand au venit la noi la masa "Ai grija de ea, ca se vede o femeie buna". Si acum, mai nou daca sotul face ceva ce nu-mi place, o sun pe soacra-mea... Ca, de ex. cand era racit si insista sa ia niste medicamente deja expirate, am sunat-o. Sau cand m-a criticat sau cand dupa ce am gatit el a comandat mancare de la restaurant, i-am spus la soacra-mea, de fata cu el, normal si l-a certat. Am fost in primavara sa-si cumpere soacra-mea o scurta de piele si mi-a cumparat si mie una, da nu si la fi-su' (Apropo de "mi-ai furat mama"). Merge prin magazine si-mi tot cumpara cate ceva (o bluzita, un tricou, ce-o fi) dar lui mai putin. Cand ne intalnim ma pupa pe mine, dar mai putin pe sotul meu (poate ptr. ca, de! el e baiat mare...) Am fost la un turnament de golf pentru societatea de Lupus si ea m-a inscris si pe mine volutara, cu ea si i-a platit sotului meu sa joace golf (actiune de caritate pentru cei suferinzi de lupus) si cum eu eram pe terenul de golf, a trimis pe cineva la mine sa-mi aduca biscuiti, mere si apa, nu cumva sa-mi fie foame... ceea ce mi s-a parut foarte dragut din partea ei. Imi iubesc soacra. E o femeie tare buna si mai e si generoasa pe deasupra. Cat despre "ea tine la protocol...", daca vreau ceva de baut, mi-a spus inca de la inceput: "draga, aici e frigiderul, aici e camara, daca ti-e foame sau sete, simte-te ca acasa. Ia-ti ce vrei sa mananci sau sa bei. si in cutia aia mare de pe frigider sunt biscuiti." Si cum stie ca-mi place ciocolata, de cate ori mergem la ea, are ceva ciocolata pusa deoparte pentru mine...