CLUBUL NURORILOR
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
karmyna spune:
buna fetelor
in curand ma voi casatori si voi avea nu o soacra ci doua...
parintii prietenului meu sunt despartiti si recasatoriti si ne intelegem bine cu ambii si ii vizitam pe ambii...
mama prietenului meu deci cea mai importanta soacra si prima sta vizavi de noi si tot mereu ma cheama la cafea la ea
sau daca vreau cu ea sa merg la cumpararturi..
am facut sarmale cu mamaliga cu branza si cu smantana si ia placut la nebunie...
ma ajutat de multe ori si e foarte bukuroasa ca in curand voi devenii nora ei...
a 2-a soacra ma tuns si ma vopsit si mia zis ca de cate ori am nevoie de ceva sa apelez la ea ...ea e din thailanda si are 2 baietei foarte frumosi
cam atat sper sa nu ma injurati ca vam spus ca soacrele mele sunt bune...
sarbatori fericite tuturor..
carmenn
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alice54 spune:
salut,fetelor! citesc si ma minunez de cite sint pe lume!
dar daca nuva este cusuparare,v-as puneointrebare: voi cititi ce scrieti? va dati seama ca aproape fiecare care scrie ca soacra ei este buna o spune pentru ca vine si ii face de toate,ii cumpara de toate,si nu se baga in nimic.Deci da,face si nu cere nimic in schimb ,ba nici nu pretinde sa fie iubita. cum credeti voi ca gindeste mama baiatului?diferit decit mama fetei? eu vreau sa va spun ca la mine este invers: eu sint o soacra care intr-adevar m-am straduit sa fiu o soacra buna.Am dat, nu m-am bagat, amdat dreptate norei mele in tot ce a spus si facut si ....tot nimic.
cind mergem in vizita ,venim de departe si in afara de o cafea,rar primim ceva.daca aducem cu noi,da,se pune pe masa.
nu voi uita niciodata privirea norei mele cind fiul meu a vrut sa o laude si sa scoata o bucata de prajitura sau asa ceva din frigider.
Spun asa ceva pentru ca nici nu am apucat sa vad ce era acel ceva.
cit despre copii- ce sa spun-mai bine tac. Dar ma intreb eu cu ce e mama ei mai buna decit mine? ea nu da ca nu are de unde, nu ajuta la nimic ca lucreaza greu, stie tot doar este aproape si este bunica preferata. azi deja nu mai imi pasa ,dar nu mi-a fost usor.nu mai observ nimic si basta. Dar intrebarea ramine: de ce ?
asi vrea sa aud parerea voastra, a nurorilor, unde gresim ,noi, mamele baietilor? si de ce fiecare greseala a noastra se aseamana cu o catastrofa?
va pup si astept reactia voastra - sper eu- sincera.
Mia. spune:
Si eu ii vorbesc soacrei mele cu d-voastra desi arata de virsta mea si cine ne aude se uita ciudat.Eu am o super soacra mai ales in ceea ce priveste aspectul exterior(arata nu numai bine ci si cu vreo15 ani mai tinara)dar desi la inceput ne-a cam sabotat si nu m-a ajutat cu cresterea copilului am apreciat totusi ca m-a ajutat cum a stiut ea si cu cit a cconsiderat..A facut niste fapte mai mari bune si am sters cu buretele pe alea mai putin bune(avind in vedere ca nu l-a prea crescut pe sotul meu care a fost crescut de ambii bunici,m-am gindit ca poate nu-l simte la fel ca si pe copilul ei mai mic cu 20 de ani decit barbatul meu,pe care l-a crescut ea).
Fara sa ma lungesc,ca as scrie romane despre ea,este totusi o tipa draguta ,eu o simpatizez ca pe o prietena,si chiar ca mi-e dor de ea(acum ca am plecat din Romania)pt ca e o figura(aparea la mine la servici cu fusta f mini si cu parul lung si facea ravagii!)...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
alice54 spune:
Mia draga, povestea cu soacrele este ciudata. sigur ca avind o soacra care arata asa bine poti sa fii foarte confuza in sentimente. cred ca cel mai bine ar fii sa o iei cum este si sa nu astepti nimic deosebit de la ea. la urma urmei si soacra este om si oamenii sint cum sint, iar noi trebuie sa ne bazam doar pe noi insine si pe proprii parinti daca ii mai avem. cred ca viata si strainatatea deja te-au invatat in cine poti avea incredere si in cine nu.....
Mia. spune:
Avantajul la soacra mea e ca daca faceam o prajitura era f impresionata(chiar si una simpla),era mirata cum de era ordine si curatenie cu toate ca aveam copil mic si nu aveam menajera(cazul ei),si mi se parea sincera in mirarea ei.Pe urma mai mergeam impreuna la coafor,la manichiura,aici ea era cu recomandarile.
Am inceput sa-mi dau seama in timp cit de mult seamana fi'su cu ea nu numai fizic ci si la felul de a fi si m-am gindit ca daca-l iubesc pe el,e culmea sa n-o plac pe ea.E uimitor cum pot semana desi a fost o perioda lunga in care nici nu s-au vazut,asa ca "singele apa nu se face" e o zicala f adevarata.
Si n-a venit niciodata neanuntata in vizita desi casa era pe numele ei.
totul e relativ,depinde de soacre dar depinde si de nurori...
Eu chiar asa am facut,cum ziceai tu Alice,am luat-o asa cum e si am facut un efort sa-i vad partile bune si de aceea mi-a devenit simpatica.Daca as fi soacra cred ca cel mai mult m-ar interesa daca imi iubeste copilul si cum se poarta cu el,restul nu prea ar mai conta.
O prietena din Germania mi-a spus ca soacra-sa vine in vizita(de la 300 km) cu pachet de acasa,ea pune doar o masa,restul zileleor cit sta ,o intereseaza unde maninca(pe soacra-sa)si culmea e ca daca-i ramine isi ia inapoi mincarea pe care si-a adus-o.Si prietena mea zice ca asa e in Germania...Am auzit si povesti din Olanda in care esti servit doar cu o cafea,desi cind vin ei aici le pui mese peste mese...Fiecare popor cu obiceiurile lui...
Eu ce sa zic,Alice,eu nu m-am avut cu mama prea bine,asa ca daca vreau sa-mi placa de soacra-mea o compar cu mama si iese in avantaj,si atunci o vad minunata...Nu cred ca mamele baietilor sint diferite de cele ale fetelor..e doar folclor.
am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne multumim cu ce avem,nu sa ne plingem de ce n-avem...
Eu vreau la batrinete,adica dupa ce se casatoresc copii(sper sa mai fac unul)sa-mi traiesc adoua tinerete alaturi de sot(sper sa mai fim impreuna) si sa las copii cu ale lor vieti...si ale lor familii..
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
alice54 spune:
Bravo,Mia, cred ca esti un om fericit! crede-ma ca toleranta este un ceva care intotdeauna ajuta! daca stii ce si cit te poti astepta de la fiecare, nu vei fii singura niciodata!
ai un baietel de toata frumusetea, sa-ti traiasca! sigur esti mindra de el, si sint convinsa ca si soacra ta este!
te pup ,poze am si eu la webshots/comunity/ 54102
corneliaa spune:
Hop si eu !
Soacre acre? Stati sa va explic eu ce am cu ea:
1. are cheie si vine la noi oricand are chef, iar daca cumva vine dimineata si nu ne-am trezit, urla de la usa sa ne trezim ca a venit ea!
2. Sta cu hainele de la tara cu care se duce la porci in lenjeria mea spalata de pe patul din dormitorul meu, se uita exclusiv la postul Acasa,(desi mai are 3 tv-uri in casa) manaca seminte in varful patului si rade c-o sa ne intre cojile de la semnitele ei in fund la noapte.Si exclama fericita: Vai ce bine e la voi!!!!
3. Vine si manaca tot ce gaseste prin casa nelasand nimic si la altii,sau eventual ia la tara, iar culmea a fost cand mi-a luat intr-o punga oasele cu carne din ciorba abia facuta sa le duca la caini. Specific aveau carne destula pe ele.Intr-o vreme ne golea pur si simplu frigiderul, pana le-a pus sotul (cica in gluma) pe frigider o chestie pe care scria: "proprietate privata". A ranjit, dar s-a mai potolit.
4 O sa nasc. Bucuria ei se manifesta cam asa: " Ma mut la oras sa-mi cresc copilu', imi iau copilu la tara, ma duc cu copilu' meu in vizite, mamaie o sa-l spele, schimbe (alapteze eventual daca ar putea) iar eu? Parca nici nu exist. Parca sunt doar mama purtatoare pentru copilul ei. Sunt in crize de nervi pe tema asta.AAAAA, am uitat, nici macar nu m-a intrebat daca am bani sa le dau la doctori cand nasc....nu-i pasa nici daca am ce manca, ea vrea doar copilu'. Si-o sa-l aiba, IN POZA, ATAT!!!!!!!
5.Sotul meu desi are si facultate si master si 3 servicii, este prostul familiei care de 4 ani nu primeste absolut nimic de ziua lui sau de alte sarbatori, si e mereu certat. Fratele lui, 12 clase, carea vandut tot aurul din casa si aparatura electronica si a fugit in lume sa se distreze, dar acum s-a intors pentru ca tot sotul meu l-a adus acasa, este Printisorul pentru care fac orice si este cel mai bun si cel mai drag si de ziua caruia se cumpara cadouri costisitoare sau se fac rate la limita limitelor sa nu cumva sa-i lipseasca ceva.
6. Cumnata mea(sotia fratelui- cealalta nora a ei): 25 ani, 90 kg, ,12 clase- facultate inceputa si neterminata,fara servici(ca nu vrea sa munceasca 8 ore pe 4 mil. la birou)nu gateste, nu spala, nu face nimic in casa, are femeie de servici angajata: concluzia soacrei mele: E DESCURCAREATA!!!!! Eu: 3 servicii, gravida, 35 de ani, n-am femeie de servici, si am gunoiul nedus de 3 zile. Concluzia soacrei: sunt puturoasa!
etc....etc....etc....
Si-atunci de ce se intreaba socrele ce avem cu ele?
Am uitat sa va spun ca am explodat doar o singura data: inainte cu 3 zile de nunta cand am plecat si i-am lasat cu fundu in balta sa se casatoreasca ei cu cine vor. Au venit plangand inapoi ca rade lumea de noi, de-asta le pasa , nu de altceva. In rest am rabdat cu stoicism 3 ani. Acum pregatesc alta: daca va atenta macar cu gandul de a se baga in viata copilului meu, altfel decat ca bunica pe care o s-o vada cand vreau eu si cat vreau eu....imi iau copilu' si plec!!!! I-am spus sotului care e si el de-acord cu mine (m-a sustinut intotdeauna)ca o sa ne mutam in capatul celalalt de lume numai sa avem liniste!
Ei? Cat de acre sunt soacrele voastre pe langa a mea?
(39 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
alice54 spune:
draga cornelia, daca nu ai sa iei atitudine asa ai sa ramii ,terorizata toata voiata. si asta spun eu, o soacra!
primul pas este sa-i iei cheia! CE CAUTA CHEIA CASEI TALE LA EA?daca sotul te sustine atunci n-ai treaba ,trebuie doar curaj! si asta dupa nastere n-o sa ai, pentru ca n-o sa ai putere fizic!!!
acum si imediat! te pup si curaj si tarie! p.s. nu toate soacrele sint asa. de regula cele care au o problema cu fiul lor au probleme si cu nurorile.dovada ca si la voi cel mic este preferatul. apai, sa ramina cu el......
alice54 spune:
draga cornelia, daca nu ai sa iei atitudine asa ai sa ramii ,terorizata toata viata. si asta spun eu, o soacra!
primul pas este sa-i iei cheia! CE CAUTA CHEIA CASEI TALE LA EA?daca sotul te sustine atunci n-ai treaba ,trebuie doar curaj! si asta dupa nastere n-o sa ai, pentru ca n-o sa ai putere fizic!!!
acum si imediat! te pup si curaj si tarie! p.s. nu toate soacrele sint asa. de regula cele care au o problema cu fiul lor au probleme si cu nurorile.dovada ca si la voi cel mic este preferatul. apai, sa ramina cu el......
corneliaa spune:
Alice, merci pentru sfaturi mai ales ca vin de la o socra! Stiu ca nu sunt toate asa...si cat de mult mi-as fi dorit una cumsecade mai ales ca eu de la 2 ani am crescut fara mama, doar cu un tata martir, care m-a crescut si educat singur!!!!Chiar duceam lipsa unei mame chiar si prin adoptie.
Despre cheie ce sa-ti zic, apartamentul a fost al lor, s-au mutat la tara cand ne-am casatorit, dar vor cheie sa aiba unde sa vina cand au treaba in oras. problema e ca au "treaba" cel putin de 2-3 ori pe saptamana! Si apoi ne striga mereu ca e casa lor si ce sacrificiu mare au facut ei pentru noi mutandu-se la tara. M-as muta si maine cu chirie crede-ma!!!!
Despre pus piciorul in prag o sa-l pun clar.Altfel intru la balamuc mai ales ca vine bebele si vorba ta o sa fiu terminata fizic. Problema e ca acum sunt prea bine crescuta ca sa-i spun ceva. Atunci o sa ma lase nervii si probabil c-o sa izbucnesc. Si o sa am si scuze. Acum nu-mi vine. Fierb , imi astept sotul acasa si explodez pe el saracul, care nu stie cum sa ma mai opreasca din plans. Oricum si el e hotarat sa o expedieze inapoi la tara daca va veni incoace.
Despre cumnat? Nu se duce acolo ca nu are unde sa doarma!!!!!! Au apartament cu 4 camere ultramodern, dar n-au decat un pat! Buna idee, nu? Vorba sotului, poate aruncam si noi celelalte paturi din casa!!! Iar acolo nu se duce si nu face ce vrea ea pentru ca nu e casa ei ci a norasi!!!!! Plus ca acolo n-are ce manca, ca "vai saracutii, sunt saraci", el e muncitor si ea e casnica. lasa ca vine la prostii astilalti ca au fiecare cate 3 salarii, sunt bogati, au de unde!!!! vai de bogatia noastra!!!
Una peste alta....cred ca o sa ma vedeti la stirile de la ora 17,00. ori o bat, ori dorm in gara cu copilu' dar asa ceva nu mai tolerez. Doar curajul sau nebunia ma mai desparte de acest moment.
Mii de multumiri, e simgurul loc unde am curaj sa ma descarc!
(39 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100