Telenovele...

Telenovele... | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Nu dati cu pietre, si ele sunt o forma de arta. Si unele dintre noi le mai si urmarim... chiar daca ne mai si rusinam cateodata.
Oare o fi cazul? Sunt oare telenovelele un corespondent al manelelor in arta filmului? Ce fel de oameni urmaresc asiduu telenovele? Voi ce telenovele urmariti, daca nu va rusinati sa recunoasteti?
Eu recunosc, urmaresc cateva pe postul Acasa. "Juramantul","Femei indragostite", ocazional "Prizoniera", mai nou "Numai iubirea"
Chiar, ce parere aveti despre prima telenovela romaneasca?

http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta
http://community.webshots.com/user/danaf123

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

dana...ce sa zic,dupa parerea mea,telenovela e asociata de ceva timp(ani) cu "manela"..
Daca faci o paralela intre evolutia sociala a celor doua..cam asa e.
faza e cam urmatoarea...la inceput erau super ambele ..lumea le canta,le diseca,le urmarea..apoi s.a ridicat cineva si a zis ca sunt elemente de subcultura,nu mai e trendy,asa ca masele incep sa se rusineze,sa nu mai recunoasca ca asculta/vad si chiar sa le blameze piblic..asa ca dati cu pietre fratilor.!! pe de alta parte,aceleasi persoane(vazut cu ochii mei si a celor mai de incredere prieteni) danseaza pe rupte la manele si stau cu sufletul pe telenovele(persoane diferite)
Mi se pare efectiv SNOBISM!
EU ce zic..daca e cu masura,e ..in regula..sunt momente in care ascult cu placere o manea,la fel cum ascult muzica clasica sau tehno,in care m-as uita la o telenovela,insa nu am cum.Vad pe dvd o gramada de filme cool,made in hollywood sau aiurea,sau deja clasice dar sincer,cand ma duc la ai mei in ro,ma uit si pe acasa.Prima telenovela romaneasca...nu am auzit inca de ea...astept detalii.
eu am vazut in viata mea cap-coada marimar si amor latino.Atat....aa..si ceva din clona.Si asta vara..ceva cu capsuna in titlu,cateva episoade,dar chiar era draguta.
Bine ca am vazut si femei obsedate pur si simplu,care traiesc prin prisma personajelor..asta e o cu totul alta poveste.Dar nu cred ca e cazul la noi.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Sa stii,Dana,ca atunci cand locuiam in Romania imi placeau la nebunie telenovelele.Nu aruncati cu rosii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

eu am urmarit (cand puteam) CLONA. super femei, super melodii, super peisaje. si mi-a mai ramas in minte TERRA NOSTRA.

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu cred ca fiecare are dreptul sa urmareasca ce vrea.

Pana la un punct. Ala in care se exagereaza.

Ma chemase intr-o zi o vecina sa-i programez posturile tv. Ma duc intr-o zi, incep sa-i studiez tv-ul sa vad cum si ce cum. Ma tot batea la cap ca are nevoie de postul acasa. Oki doki, gsaesc eu acasa la care-mi zice: nu vii tu draga in alta zi sa fixezi restul posturilor ca uite incepe "..."(cum s-o fi numit). Am ramas proasta. Dupa ce ca-i faceam un serviciu, m-a si dat afara ca pierdea ceva din telenovela aia(care oricum ar fi avut reluare). Eu asta blamez, momentul in care nu te mai poti desprinde de tv, in care viata imaginara a altora ia locul vietii tale. Mometul in care daca pierzi un episod intri in sevraj( de ce credeti ca majoritatea gospodariilor au investit in al doilea tv)?

Recunosc am urmarit si eu Salome si Clona si Femei indragostite si multe altele cand de-abia aparusera. Da la un moment dat te prizi, care-s bune, care-s mai putin bune, care aduc ceva nou( de exemplu capsunele astea nu le urmaresc dar sunt cu profi, cu adolescenti semn ca s-au orientat si ei bine) Mai trateaza droguri, sida, sarcina, deja au plus de educatie.

Eu am ramas cu Y&R, ca l-am vazut de cand eram mic copil si dadeau italienii, dar incerc sa ma dezvat(nu din snobism, ci pentru ca am multe altele de facut). Initial ma uitam ca sa invat italiana, pe romani engleza ca aia vorbesc rar si bine(din pacate vocabularul lor e destul de redus), iar acuma urmaresc ca sa nu ma simt singura in casa. Pe bune, las tv-ul pe fundal si eu imi vad de treaba. Mai un DC, mai un gatit, merge...

In concluzie, eu recunosc, dar recomand precautie in administrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

faza dura: cand rula Sclava Isaura, mai tineti minte? lasa ca tot romanul era la teveu la ora difuzarii no matter what, dar ce credeti ca au facut ungurii? puah, au facut cheta nationala sa o rascumpere pe Isaura din sclavie!

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by conchita

faza dura: cand rula Sclava Isaura, mai tineti minte? lasa ca tot romanul era la teveu la ora difuzarii no matter what, dar ce credeti ca au facut ungurii? puah, au facut cheta nationala sa o rascumpere pe Isaura din sclavie!

--------------
been there, seen that, so what?

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Si eu urmaream telenovele cind locuiam in Ro. si favoritele mele au fost Inger salbatic si Por tu amor.Cind ma duc acasa ma mai uit la ele dar nu are nici un sens sa ma uit 2 saptamini si dupa aia sa o sun pe mami tot la 2 zile sa o intreb ce s-a mai intimplat.Daca as fi in Ro. probabil ca m-as uita mai departe.
Si multumesc postului acasa ca asa am reusit sa invat spaniola si pot purta o conversatie.

LindaG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianna_r spune:

Si eu când eram în Ro ma uitam si sincer...acum sufar ca nu le mai vad! Îmi clateam si eu oki, vorba tatalui meu:"Mai sa fie, dar aici toate sunt frumoase, pana si baietii- bata-i vina!" Acolo totul este perfect: ca în filme- în loc sa zicem ca filmele sunt ca-n realitate, spunem ca realitatea este ca in filme! Au un subiect usor- stii ca cutare si cutare este ruda cu X care de fapt ... bla-bla-bla, dar tocmai aceasta simplitate imi placea mie, ca si asa, viata de zi cu zi era mai grea si mai dura decat gandeam eu odata- cand eram si eu copil si doream sa ajung mare sa fac cutare si cutare lucru.
Va spun sincer: telenovelele m-au impulsionat in viata de zi cu zi! parca nu mai simteam nici o greutate in a face cutare si cutare lucru, ci totul faceam mai usor, gandindu-ma la cum fac cei din telenovele si nu se plâng!
Bineînteles ca italiana învatata la scoala a fost inlocuitata de spaniola- frumoasa si dulce limba- acum urmez un curs de germana si am in grupa o argentinianca si un peruan si ii pun sa vb in limba materna, ca tare mult imi place. Macar sa recuperez si eu: tot nu ma uit la telenovele, macar sa aud vorbindu-se ca in telenovele!

Visez sa ajung sa vizitez lumea telenovelelor, desi cuprinde cam multicele tari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

O singura telenovela am urmarit la viatza mea, si nici aia de la inceput - "Clona" . A reusit oarecum sa-mi capteze atentia. Insa thats all, ever...

_
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
---------------------------------
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura 1974 spune:

Fetelor ,eu primele capitole de o telenovela le-am vazut in Romania , "acasa la tata".

Cum?
Dupa multi ani fara sa-mi vad tatal ii fac o surpriza si il vizitez insa cind incep sa-i povestesc cum o duc imi sare cu "Asteapta, vorbim putin mai tirziu ca incepe telenovela...", nu stiu daca era Alexandra sau ceva de genul asta.
A trebuit tata sa vada telenovela ...era mai importanta decit eu.
Inteleg ca o femeie ce nu stie cu ce sa omoare timpul sa vada asa ceva insa un barbat?
Si unde mai puneti ca l-am prins dind apa la soricei tot din cauza telenovelei?
Nu am nimic contra insa toate sint la fel aceeasi istorie cu alti artisti.
Parerea mea ,povesti pentru femei neinplinite in terenul sentimental.
Scuzati daca deranjez.

Mergi la inceput