Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (42)
Raspunsuri - Pagina 11
Helen spune:
La multi ani Rares! Sa cresti mare si sa fi un copil tot asa de bun! Si lasa ca ies si dintisori si te linistesti!
Emily, incercasem si varianta spusa de tine dar trebuia sa o repet mereu. Oricum am reusit ieri sa-i dau de cap si acum e Ok daca folosesc Explorerul. Am umblat prin meniuri pana am gasit ce era... adica am schimbat setarile in Privacy Report, am mai deblocat pe acolo!
Andra, mamica lui Robert, eu ii mai dau si Danone Delicios, Danonino si uneori Campina (deci cu fructe) dar nu f des desi ii place. Dar ii place si cel natural asa ca i-l dau simplu si uneori cu banana ( e f bun, imi fac si ptr. mine cateodata) sau cu piersica ori nectarina.
Roxana, eu am avut doar presupuse probleme cu Vigantolul in sensul ca atunci la 3 luni si jum cand nu manca nimic si de fapt avea otita si stiu si eu ce pata i se pusese pe lapte ca nici nu mai pus gura, ... pediatrul zicea ca e din cauza Vigantolului; ca e posibil sa fi facut hipervitaminoza D ca ii dadusem un timp 4 pic/zi in loc de 2 la sfatul med. de fam caruia i se parea ca e cam carcanat si ar fi semn de rahitism. Nu i-am dat apoi vre-o luna deloc dar oricum nu asta era cauza iar fonatnela era destul de mare dar bine. Apoi mi s-a spus sa ii dau 1 pic/zi ca e suficient fiind si vara dar si avand in vedere ca nu prea are pofta de mancare, Vigantolul ar da se pare si reactia asta. Chiar am fost f mirata cand spunea cineva aici (scuze dar nu retin cine) ca ii da 9 pic/zi... sau paote scrisese gresit.... Dar daca e asa si un dr a spus asta eu zic ca ar mai trebui sa ceara o alta opinie....
Atunci am fost la 5 medici si toti erau orecum importriva faptului ca se da Vigantol generalizat la toti copii si spuneau ca ar trebui urmariti micutii mai ales ca unii au fontanela prea mica si e periculos sa se inchida prea timpuriu iar altii datorita faptului ca au luat mamele prenatale, au depozitat in organism ptr. o perioada... Hipervitaminoza D e periculoasa,Vit D nefiind solubila, sta in organism si peste 8 luni... Eu am redat aici ce mi s-a spus atunci. Deci se pare ca si cu Vigantolul (vit D3) trebuie ceva precautie... probabil de aia in alte tari nu se da din start!
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
A_Iulia spune:
Adriana si Diana_b, pana la urma ati aflat de unde putem cumpara degetare pentru dintucii bebeului?
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
Andruska spune:
Ioana si Adriana imi pare rau ca sunteti maraiti si va doresc sa se rezolve cat mai repede .
Adina ce preturi super NASPHA. Pai nici ptr mine nu dau 2.800.000 pe un pulover . Exista cineva care cumpara de la ei?
Eu sunt super agitata cu diverse chestii de rezolvat, mai ales ca la 14.30 plec acasa .
Ioana bafta cu cautatul de bona :-)
gazi felicitari si abia asteptam sa o vedem pe gaza....
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
Andruska spune:
Mickyyy cum te mai simti?
NIHIL SINE DEO !!!
Roxana_G spune:
Gazi, felicitari ptr Amalia. Te inteleg cat esti de ocupata, si eu la fel alerg mereu si ma simt frustrata. Weekendul este insa o placere.
Ioana, sa se faca Arturicii repede bine si sa ne mai vedem si noi. Tare imi pare rau pentru ei. Of, si ce ghinion cu bona! Slava cerului ca dna Iova e la locul ei.
Helen, ai dreptate cu Vigantolul. Nici pe vremea noastra nu se dadea. Si in multe alte tari nu se da. Evident ca si excesele sunt daunatoare.
Fetelor, nu mi-ati raspuns daca voi ati scos bebelusii afara pe vremea asta. Mie mi-a fost frica data fiind raceala Alexandrei, insa acum as vrea sa revenim la programul obisnuit.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
Mickyyy spune:
Adina, eu am vazut degetare pentru bebelusi la Help Net (cel din zona mea, de la Dristor). Dar presupun ca se mai gasesc si prin alte farmacii. Pot sa trec diseara cand plec de la munca pe-acolo sa vad daca mai au si cat costa.
Andra, fizic, nesperat de bine. Desi mai am din cand in cand ceva greturi matinale, in rest zici ca nici nu's . Mai prost stau cu moralul, da' sper sa ies din pasa asta cat mai repede.
Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)
Andruska spune:
Roxana eu l-am scos pe Matei afara si ieri si alaltaieri. Ieri a dormit si a fost OK numai ca eu inghetasem bocna .
Mickyyy ma bucur mult ca esti bine si asa sa fii toate cele 40 de saptamani .
Am fugit acasa
NIHIL SINE DEO !!!
Lavv spune:
Helen,
despre noi era vorba in propozitie. Eu ii dau 9 pic/zi de Vigantol lui Alex. Dar la noie alta poveste: stern infundat, calciul sub limita limitei. De la 3 luni i-am dat Vigantol cate 2 pic/zi si au fost insuficiente cica, era si primavara, afara nu era soare . Iar apropo de noi, am facut (fii sigura) D3 injectabila si cred ca se mai uziteaza (dr. mai in varsta) si poate ca e mai eficienta ca picaturile - pe care ti-e frica uneori ca uiti sa le dai.
E drept, ca orice mama si mie mi-a fost teama, iar fontanela e destul de mica..de acum incolo o sa se inchida. Am intalnit o mama disperata ca fiului de 1 an jumate nu i se inchide fontanela. Era in farmacie si ii lua fiole de Ca...
Iar apropo de greutate Alex al meu are la 9 luni doar 7,700 kg si e destul de bine, zic eu. Poate te uiti la pozele noastre - daca vrei...
Pareri si pareri si copii si copii...
Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun
A_Iulia spune:
Miky, multumesc, am sa caut la Help Neturi.
Roxana, pai tu ce crezi c-am facut eu ieri cand am ajuns acasa seara la 7? Am iesit afara cu Moti. N-am chip cu ea, vrea afara si gata. si afara vrea numai in brate, mi-a rupt ieri mainile cat am carat-o, si eram si pe tocuri, bineinteles.
Andra, nu stiu daca cumpara cineva de acolo. Bine ca stim sa nu mergem, sa pierdem timpul aiurea.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
Helen spune:
Lavv, sper ca nu te-ai suparat pe mine... venise vorba de Vigantol si de aia mi-am amintit ceea ce am scris acolo. Nu retinusem ca tu ai spus de cele 9 pic /zi ptr. ca in perioada aia eram cu moralul scazut rau de tot; mai citeam pe forum dar efectiv nu am fost in stare sa scriu atunci! Pozele sa sti ca le-am vazut chiar de mai multe ori... dar bine ca am mai facut-o o data ca pe ultimele nu le vazusem. Am mai spus si alta data, Alex arata super bine si e frumos foc. Chiar nu stiu cum de are numai 7.700 kg ca al meu Cosmin are cu 2 kg in plus si nu se vede deloc, in cel mai fericit caz par cam la fel, ca si al meu are falcutze. Vorba ta, copii si copii!
Si Cosmin la nastere a avut pe fisa scris ,,stern infundat'' dar apoi au zis ca e ok, insa avea picioarelele cam cracanate jos; am tras si cu asta o sperietura ca pe la 2 luni m-am trimis cu el la ortoperd care a zis ca e irelevant in momentul acela... Acum le are aproape drepte. Asta era faza, med. meu de familie zicea ca sunt semne de rahitism si marea Vigantolul iar pediatrul imi scotea Vigantolul ca nu manca copilul; dar zicea ca vom face apoi D2 injectabil... Analize i-am facut doar cand avea 4 luni si Ca a iesit un pic mic dar aproape de limita. Ma tot gandesc sa le repet dar tot nu am reusit sa o si fac...
Cand o sa pun din nou poze, o sa pun si una, doua in care Cosmin e la bustul gol si daca vrei as dori parerea ta legata de stern... Asta ptr. ca spuneai ca si Alex a avut problema asta si poate sti mai bine.
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004