Jocuri cu carte(8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Saru'mina!

Dragostea dintre Ramses si Cleopatra, reinviata in secolul 20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

"Mumia" a lui Anne Rice?

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Da!
Titlul complet e Mumia sau Ramses cel Blestemat

Mergi la inceput

Un tinar liceean si cronica vietii de adolescent asa cum n-a mai fost scrisa niciodata.

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Aici s-ar potrivi mai multe, ca, nu-i asa, nici o adolescenta nu seamana cu alta (), dar incerc si eu: "Romanul adolescentului miop"?

Mergi la inceput

Da, iileana

pozulici

Mergi la inceput

Autorul cartii precedente e Mircea Eliade, am uitat sa zic.
Acum:
Despre momente importante ale istoriei secolului 20 (in SUA), in perspectiva "underground" a baietilor buni care lupta (pentru democratie?) cu mijloace mai putin bune.

si/sau
Viata si cariera unui agent secret, in umbra mentorului sau.

si/sau
Aflam despre criza Berlinului, invazia ratata din Golful Porcilor, asasinarea lui JFK (altfel decit in cartile de istorie)...despre Sinatra, Marilyn Monroe, J. Edgar Hoover, Fidel Castro...Dar si despre dragoste, sex, framintari interioare (cartea este scrisa la persoana intii, este "jurnalul" tinarului agent despre care vorbeam).

un ultim indiciu:
C.I.A. (si nu uitati de mentor!)

Mergi la inceput

iileana, cartea ta seamana cu un film "Spy Game" cu Robert Redford...si Brad Pitt (hehe, unde-i gindacelu??) Da' sintem la carti, nu??

pozulici

Mergi la inceput

Bag mina-n foc ccc ca-i carte!
E ditamai caramida, ba chiar dubla (ca la noi a aparut in doua volume).

Dar, daca ma gindesc bine , Brad Pitt ar fi bunut pentru rolul principal al unei eventuale ecranizari...sau Edward Norton...

M-am uitat la filmul de care spui, ca, cine stie, or fi facut astia filmul si eu habar n-am. Dar nu! Ce-i asta: Writing credits Michael Frost Beckner... Pai autorul cartii mele nu-i un neica nimeni! Ba chiar dimpotriva. Il stiti sigur, romancier american, "inovator al romanului nonfictional" (si nu-i Truman Capote! )...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

acia sunt, m-ati chemat?!

mei ileana, vezi ca noi nu citim d-astea cu dosarele istoriei... la noi acolo un brad pitt, ceva, sa pricepem si noi, deh

Mergi la inceput