Jocuri cu carte(8)
Raspunsuri - Pagina 2
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Atunci o fi "Gradina potecilor ce se bifurca" de Borges??
pozulici
dac-ai sti... de cand vreau s-o postez da nu mai retin decat fragmente din ea cu labirintul, cu unu care impusca pe altul (dar nu mai stiu "spilul" - poate-mi aduci tu aminte btw, borges e in top 5 la mine! pacat ca l-am citit de 200 x degeaba! ca de cand vreau sa postez aici ceva din el si... nimic! blanc!)
ei bine, nu e borges, e mult mai simplu... e atat de simplu ca mi-a fost si rusine sa pun ghicitoarea ca ma fac de ras cu asemenea banalitati
gandacelu spune:
adica mai tin minte de cartea-labirint, dar cum il impusca pe politist fara frica de a fi prins? asta am uitat!
si "gradina" asta e preferata mea, pe langa "aleph" si toata seria cu "oglizi"
gandacelu spune:
nu e, frate, nici eliade!
mai e SIMPLU DE TOT ca eu nu mai retin decat marile carti, repovestite de 1000 de ori...
lilanda spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
ei bine, nu e borges, e mult mai simplu... e atat de simplu ca mi-a fost si rusine sa pun ghicitoarea ca ma fac de ras cu asemenea banalitati
Lasa-lasa, ca la tine alea simple sint complicatee!!!
Cit despre aia cu potecile tin minte ca era vorba de un manuscris ghicitoare despre timp si univers, univers care era vazut bifurcat, neuniform, cu mai multe timpuri...tot manuscrisul e o ghicitoare despre timp. Cel care l-a studiat a pronuntat cuvintul timp, iar ala de l-a impuscat era un spion prusac care a comunicat, prin uciderea primului orasul ce urma sa fie atact de nemti (orasul avea acelasi nume cu cel ucis)...si spionul moare (ca si el a dat raspuns la o ghicitoare si tot asa
pozulici
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Cit despre aia cu potecile tin minte ca era vorba de un manuscris ghicitoare despre timp si univers, univers care era vazut bifurcat, neuniform, cu mai multe timpuri...tot manuscrisul e o ghicitoare despre timp. Cel care l-a studiat a pronuntat cuvintul timp, iar ala de l-a impuscat era un spion prusac care a comunicat, prin uciderea primului orasul ce urma sa fie atact de nemti (orasul avea acelasi nume cu cel ucis)...si spionul moare (ca si el a dat raspuns la o ghicitoare si tot asa
nu era asa!
spionul fuge si se ascunde in casa unui unchi care murise lasand un manuscris-ghicitoare - care este asa cum ai spus tu, labirintic...
si da, prin moartea politistului el da un raspuns "undeva"... dar parca spilul era altul... cum ca el, datorita faptului ca timpul e "fragmentar", oricum scapa de politie... ca intra pe una din "potecile" alea si nu mai era de gasit!...