Jocuri cu carte(8)

Jocuri cu carte(8) | Autor: Lia

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32891" target="_blank">Jocuri cu carte(7)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27523" target="_blank">Jocuri cu carte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29314" target="_blank">Jocuri cu carte (partea a 2-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29993" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 3-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30824" target="_blank">Jocul cu Cartea (partea a 4-a)
Jocul cu Cartea (partea a 5-a)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32457" target="_blank">Jocul cu cartea (6)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31238" target="_blank">Jocul cu cartea - rezumat partial

quote:
Originally posted by lilanda

Scuze ca n-am vazut si al doilea mesaj al lui gindacelu si m-am dus sa ma racoresc; ca mai ghicitoare decit cartea in sine, e enuntul lui gindacelu. Nu-ntelegeam nici sa ma bati ce vroia sa-ntrebe!!! Si mai ales, cum se joaca ea, ma gindeam ca facea un test de perspicacitate pe noi!!!

Hai acu', o carte simpla....jurnalul unui condamnat la moarte pentru o crima imaginara!

pozulici

quote:

Condamntul la moarte, prin spinzuratoare, este un profesor tinar dintr-un oras imaginar ...inaintea executiei, isi pune pe hirtie ginduri despre sine si despre lumea ideala in care ar vrea sa traiasca. Este vizitat in celula de himere ale calaului. Toata aceasta lume dispare, insa, cu putin timp inainte de momentul executiei, printr-un simplu gind al condamnatului!!!

pozulici

quote:

mai loc de-o pagina pentru zbenguiala!!!
Nu, nu-i Borges...insa seamana cu Kafka!!!

pozulici

quote:

Autorul e ala de care unii zic c-a scris cel mai bun roman al vremurilor!!! (Desi io nu sint de acord.)

pozulici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mie imi aduce cu Dostoievski " Amintiri din casa mortilor"

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Nu, era vorba de "Invitatie la esafod" a lui Vladimir Nabokov.

O carte despre un doctor poet si dragostea lui, poveste care incepe inaintea revolutiei bolsevicie si care se incheie, la "5 sau 10 ani" dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Rommanul a fost interzis vreo trei decenii in tara autorului, dar a vut un enorm succes in Occident.

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misty spune:

e dr jivago? ce tare era daca puneai si ecranizarea la filme in acelasi timp, cu alte hinturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:

Autorul e ala de care unii zic c-a scris cel mai bun roman al vremurilor!!! (Desi io nu sint de acord.)

ahaaaaaaaaaaaaaaaaam nabokov! pey asta e joc asa, in joc in joc?!

si io care m-am abtinut (cu greu) sa nu-ti zic fro doua: auzi la ea, cel mai mare si mai tare

dar daca-i nabokov, tre sa recunosc ca corect!

asta da revansa!

Mergi la inceput

Da misty...dr. Jivago!!! :-))
gindacel, sa stii ca la tine m-am gindit cind am dat hintul cu "cel mai cel roman".

pozulici

Mergi la inceput

uitam: boris pasternak

LUn roman cu "savoare ciudata"de la portile orientului: o frantura din atmosfera semibalcanica, semioccidentala a Bucurestiului de altadata, in care "finetea cea mai inalta se amesteca cu injuratura si pofta grosolana".

Mergi la inceput

Parca ar fi prea usor sa fie chiar "Bucurestiul de altadata" cartea lui Nicolae Ionescu!!! :-)

pozulici

Mergi la inceput

craii de curtea-veche!

Mergi la inceput

yess...gandacelu stie!

Mergi la inceput

iar am jucat ptiu! patima!

raspunsul la o ghicitoare ii schimba radical viata... mai precis, ii implineste destinul, distrugandu-l

Mergi la inceput