Am fost angajata o luna in invatamant- profesor titular- si acum sunt in concediu fara plata pentru continuarea studiilor. Ma mai pot angaja undeva? Cartea mea de munca este la Ministerul Invatamantului? (Nu stiu cum se procedeaza acum...mai sunt carti de munca?) Acum ma pot angaja in alt loc cu contract de prestari servicii? Sau cum? Si as putea intra in concediu de maternitate daca lucrez altundeva decat in invatamant in timpul anului acestuia, 10 luni? Va multumesc.
Poti sa te angak\jezi unde doresti (si unde geasesti desigur). Poti sa ai cate locuri de munca poti duce. Eu zic ca macar unul ar fi bine sa ai. Prestari servicii nu mai exista numai contracte de munca. Cartea ta de munca este la institutia de invatamant unde te-ai angajat si unde acum esti in concediu fara plata nu la Ministerul Invatamantului. Ca sa ai dreptul la maternitate iti vor trebuyi minim 6 luni lucrate anterior prenatalului iar dac vei dori si CIC va trebui sa lucrei cu cel putin 1 luna anterior momentului din care vei fi insarcinata si sa lucrezi dupa aceea pana in prenatal. Altfel nu ai cum mai putin situatia data in intrebarea pusa in topicul tau de mai jos.
[quote]Initial creeata de tatatushi
Am fost angajata o luna in invatamant- profesor titular- si acum sunt in concediu fara plata pentru continuarea studiilor. Ma mai pot angaja undeva? Cartea mea de munca este la Ministerul Invatamantului? (Nu stiu cum se procedeaza acum...mai sunt carti de munca?)
R: da, s-au tiparit din nou carti de munca ; sunt valabile pana in 2007
Dar nu inteleg ceva :ai carte de munca sau doar banuiesti ca ai ?
Ar fi bine sa verifici daca ti-au facut-o .
Acum ma pot angaja in alt loc cu contract de prestari servicii? Sau cum?
R: Te poti angaja cu contract de munca cu timp partial: 2, 4,6 ore / zi sau contract civil .