concediu de maternitate

concediu de maternitate | Autor: tatatushi

Link direct la acest mesaj

Problema mea e urmatoarea. am terminat facultatea anul trecut si m-am angajat ca profesor titular in invatamant. Am intrat in concediu de studii, deci fara plata, pana anul scolar viitor, pt ca sa pot face si masterul, pe locurile bugetate. Daca nu lucrez pana la anul, se considera ca, masteranda fiind, imi platesc contributia la Casa de Asigurari de Sanatate, deci as putea intra in concediu de maternitate?
Dupa cate luni as putea intra in concediu si cat mi se va plati? Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Faci o eroare mare. Asigurarile de sanatate sunt una, iar asigurarile sociale alta. Ca sa ai dreptul la concediile amintite trebuie sa fii asigurata social. Fiind in "fara plata" nu esti asigurata deloc deci implicit nu vei beneficia de nici un ban. O varianta ar fi sa iti faci asigurare individuala dar nu uita e pe bani deci trebuie platita asigurarea si atunci da in virtutea acestei forme de asigurare platite vei avea dreptul la concediile amintite. Altfel nu platesti nu primesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

In primul rand, multumesc pentru raspuns. Te-as mai ruga sa-mi spui unde se incheie asigurarile sociale si mai departe ma descurc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

La Casa de Pensii si Asigurari Sociale din localitatea unde ai domiciliul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Multumesc.

Mergi la inceput