sfaturi practice casuta gandaceasca (3)
Raspunsuri - Pagina 5
gandacelu spune:
v-am promis ca daca gasesc ceva mai special in plimbarile mele, va arat si domniilor voastre... ei bine, iata o adevarata surpriza: o casa cu un copac inauntru!
apartine lui le corbusier: www.geocities.com/paris/palais/1772/lc/body.htm" target="_blank">LA CASA CURRUTCHET aflata in La Plata - Buenos Aires - Argentina
eram in cautarea unei solutii a unui perete despartitor asa, mai inedit... ma gandisem la niste trunchiuri de copaci... dar de aici pana a lasa un copac intreg... e diferenta de la burghezie la nebunie!
va place? mai vreti?
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by ana-oana
intrebare: bucataria mea (si a voastra - gandacelu, q) va fi rustica, da? atunci sala de mese si livingul (care se presupune ca sunt tot p'acolo, pe langa bucatarie) vor fi "in ton". cum le "pupam" cu aparatura moderna??? (tv de 70 cm - super cromat nu-si prea are locul intr-un living rustic cu mitzoase pe jos, de ex.am vazut o poza intr-o revista care prezinta casele diversilor o sufragerie clasica si un tv pe o servanta care era ca nuca'n perete)
succese pe ramura va doresc!
nu stiu ce sa spun... ai dreptate ca nu se
n-ar fi mai bine, ca sa va tihneasca masa, sa nu aveti teveul in dinning? - iaca si solutia!
acuma, fara gluma, o idee ar fi (mie mi se pare o idee posibila si cred ca am si vazut asa ceva) sa pui teveul supermodern intr-un fel de dulapior cu 2 usite, dulapior rustic, baitzuit, usite sculptate rustic... sau chiar vopsite (stilul ardelenesc, cu flori)
cat nu-l folosesti - usitele inchise (eventual sa aiba si un lemnisor pe mijloc care sa le inchida;) - asta va protejeaza si de radiatii, si de un aspect estetic neplacut
vlada spune:
Nu stiu cat de practic sau "corect" arhitectural e, dar mie imi place la nebunie chestia cu copacul....
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
gandacelu spune:
dar pe nebunu asta il stiti?!
Hundertwasser si www.hundertwasserhaus.at/HwH/history.htm" target="_blank">Hundertwasser
acum caut mai mult din opera domniei sale si sper sa revin cu vesti bune
ps: qsar, il stiai?
claza spune:
Hundertwasser, da!
Mi-a aratat odata cineva in Viena Hundertwasser House...Podelele in panta sau valurite, usile si ferestrele strambe (adica nu perpendiculare pe planul podelei) si totul vopsit in shapte mii de culori
Cel mai tare m-a socat ca nu e vreun 'monument' arhitectonic (adica un exercitiu arhitectonic gratuit) - ci chiar locuiesc oameni acolo!
V-ar placea, ei?
_
iaca si noi
tata lu Toma spune:
Mai, Gandacel, stiu eu pe cineva care are in birou fo' doua postere cu nebunu'. Hehehe.
vlad
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by claza
Hundertwasser, da!
Mi-a aratat odata cineva in Viena Hundertwasser House...Podelele in panta sau valurite, usile si ferestrele strambe (adica nu perpendiculare pe planul podelei) si totul vopsit in shapte mii de culori
Cel mai tare m-a socat ca nu e vreun 'monument' arhitectonic (adica un exercitiu arhitectonic gratuit) - ci chiar locuiesc oameni acolo!
V-ar placea, ei?
ei! ia nu ne mai provoca, da?!
iaca niste detalii mai bune din www.outbackphoto.com/places/2000/20001022_Hundertwasser.html" target="_blank">"Hunderwasser House in Vienna"
ce, e asa de greu de facut?! hmmmmmmmmmmmmmmm
claza spune:
Multumesc Gandacelu!
De cand am vazut casa aia ma tot intrebam ce fel de oameni ar alege sa stea acolo... Presimtz ca-s pe cale sa ma lamuresc
Sa-mi zici si mie ce preiei de-acolo pentru casutza ta gandaceasca (sa-i demonstrez lu' consortu' ca se poate) - si btw, ce mai face casutza ta adevarata?(daca-mi permiti sa te cobor putin de pe ...)
_
iaca si noi
gandacelu spune:
aaa, casuta mea... se invarte dupa soare adica o mai schimb cate putin in functie de ce arhitect imi merge la inimioara!
cum ziceam, am tot timpul pana la primavara cand depunem planurile, nu?!
sa stii ca nu am de gand sa fac ceva "ciudat", vreau ceva simplu si odihnitor, insa diferit de stilul "practic", de comfortul asa-zis burghez, nu ca sa nu fie confortabila, dar sa nu se reduca la asta, sa mai aiba inca "ceva"
ei, si in functie de cum imi imaginez eu "ceva"-ul asta se "invarte" si casuta mea!
ps: din hundertwasser nu stiu exact ce as lua, ca nu am vazut suficient... dar mozaicurile alea din cioburi de faianta sunt usor de facut!;)
sincer, exact asa imi imaginam eu casuta mea... pana acum 2 ani, cand am nascut! asa de "colorata" adica! ca despre ideile astea cu usi strambe, doar nu eram vizionar sa-mi treaca pe la mine prin cap!
vlada spune:
Poate intereseaza pe cineva...
PARDOSELI DIN PIATRA NATURALA. Marmura este o roca metamorfica foarte densa, dura, cu granulatie fina, care poate fi lustruita usor, cu rezultate spectaculoase. Ca majoritatea calcarelor, este insa sensibila la acizi, grasimi si produse abrazive, care-i pateaza suprafata. Materialul este recunoscut ca fiind relativ fragil si scump, totusi ramane superb. Diversitatea substantelor si impuritatilor conditioneaza culoarea si nervurile pietrei. In functie de provenienta, marmura prezinta aspecte foarte diferite. De la alb la negru, care ofera suprafete perfect unicolore, pana la verde sau rosu cu vine mari, albe, exista numeroase colorituri discrete sau tari. Finetea granulatiei permite slefuirea pana la obtinerea unui finisaj de un luciu deosebit, punand in valoare atat nervurile, cat si nuanta.
ARDEZIE SI GRANIT. Ardezia este un sist argilos de granulatie fina, in general gri-albastrui. Suprafata sa poate fi bruta sau slefuita. Ofera o rezistenta buna la uzura si nu crapa la ger, dar se zgarie usor. Granitul, alcatuit in general din cuart, are o duritate foarte mare si este aproape impermeabil. Avand culori de la gri la roz sau aproape rosu, se slefuieste foarte bine si prezinta unele asemanari cu marmura. Ofera o rezistenta deloc neglijabila fata de grasimi, acizi si uzura.
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.