laparoscopie pt endometrioza

laparoscopie pt endometrioza | Autor: doly

Link direct la acest mesaj

Fetelor, revin:
as vrea sa stiu care sunt riscurile unei interventii laparoscopice de inlaturare a unui chist endometriotic.Nu de alta dar sa stiu la ce sa ma astept.S-a intamplat vreodata sa auziti de tratament al endometriozei cu contraceptive? daca intr-o luna de tratament mi-a scazut chistul cu aprox. 10 mm., nu exista sanse sa scada de tot(e cam 4/5 cm acum), sau...sa nu fie chist endometriotic?(depistat ecografic, doar).Ma ajutati? va rog din suflet sa-mi spuneti din experientele voastre.
va pup. Doly

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Doly,
Eu am avut in primavara anului 2000 un chist endometriozic pe ovarul drept ( de aceleasi dimensiuni ca si tine ) si pot sa-ti spun ca singura solutie este operatia, intrucat chistul este prea mare ca sa se resoarba doar cu tratament. Operatia laparoscopica, in cazul meu, a durat 3 ore ( am fost primul caz de chist endometriozic, operat laparoscopic de d-na dr. Protopopescu ) si m-am refacut foarte repede, stand doar 2 nopti in spital. Singurul risc era ca ar fi putut sa se sparga chistul in timpul operatiei (fiind prea mare) si ar fi fost nevoie sa se treaca la operatia clasica, dar, din fericire nu a fost cazul.
Dupa operatie am urmat un tratament cu Zoladex timp de 2 luni, care a fost extrem de costisitor ( 2 injectii = 700 $ USD, in anul 2000 ).
Anul acesta m-am operat a doua oara, deoarece s-a refacut endometrioza, in acelasi loc. In 20 % din cazuri aceasta boala revine, iar eu am fost unul din cazuri.
De data asta a fost si mai usor, operatia a durat 1,5 ore si am stat doar o noapte in spital, nu am mai urmat nici un tratament deoarece am facut FIV la sfarsitul lui iunie ( nereusit ). In prezent nu sunt urme de revenire a endometriozei ( saptamana trecuta am facut ecografie ) si urmeaza sa fac al doilea FIV in noiembrie.

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

mersi mult cami.acum inteleg de ce trebuie sa fac tratament inca o luna cu contraceptive.Eu ma intrebam cum de mi-a mai dat tratament daca oricum la operatie ajung.fir-ar sa fie.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Si eu am fost operata in iulie de chist endometriozic dar nu laparoscopic, fetele care erau op.laparoscopic plecau dupa 2-3 zile si refacerea era mult mai repede , oricum te-ai opera scapa de acest chist daca este endometriozic deorece nu o scapi de el prin anticonceptionale
Este un site reclama si acolo gasesti tot ce vrei sa sti depre endometrioza.
Daca vrei sa stii mai multe trimite-mi un PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Unde te operezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

in cluj.Dar mi s-a recomandat de un alt medic sa stau totusi 3 luni pe contraceptive pt ca el nu o vede ca un chist endometriozic ci ca o punga de sange datorata unei....cistite...Eu nu stiu ce sa mai cred.Daca ar fi sa mai merg la alt medic o sa-mi zica ca am ...cine stie ce monstri.asa ca mai stau 3 luni.fie ce-o fi.apoi mai vad.

Mergi la inceput