Buna,
eu m-am intors la serviciu dupa cele 126 zile de maternitate si am solicitat sa lucrez doar 6 ore zilnic. Trebuie sa completez o cerere prin care spun ca renunt la CIC si solicit cele 6 ore. Intrebare: renuntarea mea va fi definitiva?
Daca voi dori CIC peste 6 luni de exemplu (sa spunem ca nu mai am cu cine sa las copilul acasa) legal voi mai avea dreptul?
multumesc,
Andries
Buna,
Din cite stiu eu, daca nu ai beneficiat de nici o zi din CIC,poti solicita programul de 6 ore ptr alaptare...Ideea e ca nu trebuie sa scrii ca renunti la CIC,ptr ca practic nu renunti la el, ci doar il amani ptr altadata. De asemenea eu stiu cum ca legea permite intoarcerea in CIC doar o singura data. De Ex: daca stai doua luni in CIC, apoi revii la sv, iar dupa ceva timp soresti sa te intorci din nou in CIC, poti s-o faci, insa va trebui sa stii ca daca revii la sv si a doua oara pina la implinirea a doi anisori ai copilului, atreia oara nu mai poti reveni in CIC.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa...
Coca 24 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131
Da poti sa revii la serviciu sau in CIC pana la expirarea termenului prevazut de lege.
Riscul este altul: e posibil ca imediat dupa revenirea din CIC sa fii data afara pentru nici o firma nu este dispusa sa se joace de-a uite am venit uite plec. Trebuie si un pic de responsabilitate fata de firma angajatoare, eu cel putin asa cred. Legal discutand insa raspunsul este cel de mai sus.
Multumesc pentru raspuns. Nici nu ma gandesc sa ma joc cu jobul (ca job cum am acum mai greu gasesc altul ) dar m-a speriat formularea din cererea pe care mi-au dat-o cei de la resurse umane.
Andries