Dermatita seboreica???

Dermatita seboreica??? | Autor: elutza82

Link direct la acest mesaj

In urma cu 5 ani mi-au aparut pe pielea capului(in jurul fruntii si la ceafa) niste pete rosii.Dupa cateva zile acestea au facut niste cojite.Si dupa alte cateva zile mi-au disparut.Am crezut ca este vreo reactie adversa de la vopsea,dar mi-au aparut iar dupa vreo 2 saptamani(cu toate ca in acest timp nu m-am vopsit).Am hotarat sa merg la un doctor dermatolog.Zis si facut...acesta mi-a spus ca este PSORIAZIS si ca este pe sistem nervos si asa se manifesta(apare si dispare) si ca nu am sa scap niciodata de acesta boala.Mi-a dat tratament cu DIPROSALIC...trebuia sa ma ung de 2 ori pe zi...am facut tratamentul o luna,timp in care acesta boala s-a manifestat la fel...au fost perioade in care nu aparea 1luna poate chiar 2 luni.Trecusera 2 ani de cand imi aparuse aceasta boala si intr-adevar nu-mi mai trecea.Mi-am zis ca-i cazul sa aflu si parera altui doctor.
Acesta mi-a spus ca nu-i PSORIAZIS...ca daca ar fi fost trebuia sa am si la coate si genunghi...dansul mi-a spus ca-i DERMATITA SEBOREICA si ca tot pe sistem nervos este.Mi-a dat tratament cu samponul NODE-DS...care ma costa foarte mult...dar ce nu face omul pt sanatatea lui????
Nici acest tratament nu a dat nici un rezultat...
Anul acesta am hotarat sa merg iar la un ALT doctor...mi-a zis ca este intra-devar DERMATITA SEBOREICA...alt tratament cu aceleasi rezultate...
Intrebarea mea este:cum si cu tratament si fara rezultatele sunt aceleasi???De ce???
Acum 2 zile am fost si mi-am luat de la plafar un sampon pt DERMATITA SEBOREICA...m-am spalat o data dar nici un rezultat...am sa continuui tratamentul sa vad...poate,poate...
De mult am vrut sa postez acest subiect,dar sincer imi era jena,rusine...
Va rog daca stiti ceva despre acesta boala nu ocoliti intrebarea mea...credeti-ma ca nu stiu ce sa mai fac.Am obosit cu atatea tratamente(si costisitoare pe deasupra) fara rezultate...am inteles ca nu v-oi "scapa" niciodata de acesta boala,dar chiar nu-i nimic de facut(macar pe termen mai lung)???

Va multumesc mult pt orice raspuns

http://community.webshots.com/user/elutza82

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Elutza, nu trebuie sa te alarmezi prea tare, pentru ca exista solutii de tinut sub control dermatita...Dermatita seboreica este o dereglare a glandelor sebacee ce se gasesc in zona scalpului, fetei si in anumite zone ale corpului. Aceasta dereglare poate avea mai multe cauze, din pacate doctorii nu au reusit sa cada de acord in privinta lor....asa ca iti spun ce stiu eu...Este legata de o anormalitate imunologica (Pityrosporum ovale) si agravata de schimbarile de umiditate, schimbari sezoniere, stres emotional, dereglari hormonale, excese alimentare, etc. Are faze active de obicei iarna, inceputul primaverii si sfirsitul verii, dar alterneaza cu perioade inactive de lunga durata.

Iti recomand sa mergi la un doctot pe nume Prof. Dr. Nedelcu Ioan, Str. Veronica Micle nr. 15, tel. 212.76.17 (aici e cabinetul lui particular, sper sa mai fie bun telefonul), care este un doctor foarte bine pregatit in domeniul dermatologiei, insa din pacate si foarte cautat (lucreaza la Spitalul Militar)si cam stai sa astepti la usa lui. Programarile se fac cu 1 luna inainte si anul trecut era consultatia cam 500.000 lei, dar eu zic ca merita...
Mie mi-a recomandat "Blue cap" de la Catalysis pe care il folosesc cu succes si acum. Are si sampon, si creme, si tot felul de produse bazate pe Zinc Pyrithione ce reusesc sa tina sub control fazele active, dar este cam scump...insa rezultatele sint imediat vizibile. Daca iti apare la sprincene cumva, exista crema "Advantan" (un tub mititel din care folosesti putin si face minuni).

Si trebuie sa tii si un regim alimentar:
-fara cafea, tutun, alcool, coca-cola, pepsi, ciocolata, condimente, grasimi, prajeli;
-zilnic sa nu lipseasca 1 mar si iaurt fara fructe.

Fii linistita ca o sa iti revii repede,
Irimell

PS: Tine-ma la curent si daca mai ai intrebari, sint aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Multumesc tare mult pt raspuns Irimell...cand am fost acum aproximativ 3 ani la doctor,mi s-a dat trimetere de la medicul meu de familie(care il am la spitalul Militar),tot spre un doctor de la spitalul Militar...acesta mi-a dat samponul Node-DS care abia aparuse pe piata romaneasca si nu il gaseam in farmacii...insa am rugat pe cineva din strainatate sa mi-l trimita...deci un tratament nu scump ci foarte scump...si nici macar nu a meritat...
Sincera sa fiu vreu sa merg si la acest doctor...nu conteaza cat de scump este consultatzia,dar sper ca macar tratamentul care mi-l prescrie sa-mi fie de folos...pt ca asa nu mai suport...de aproape un an de zile nu ma mai vopsesc si tot degeaba...mi-am facut breton ca sa ascund aceste pete rosiatice si cojitele...ca sa nu mai zic ca nici nu pot umbla cu parul strans in coada...
Aaaaa...intr-adevar am si la sprancene...ce sa zic...nu doresc nimanui...

Inca o data multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Si eu am aceeasi problema de vreo 5 ani..in perioade de stres se agraveaza, apoi am perioade de liniste..in fine, eu reusesc s-o tin in frau cu samponul "Selegel" de la "Ducray" , daca ma spal cu el, trece, daca ma plictisesc si trec la alt sampon,ma umplu de cojite in cateva zile..ce stiu sigur e ca nu trece de tot niciodata .
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Pyrithione Zinc se gaseste in samponul Head &Shoulders, uita-te pe cutie la compozitie. Da rezultate bune atat pe matreata cat si pe dermatita seboreica, la mine are succes.

pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

uite un link cu samponul http://www.headandshoulders.co.uk/products.html si se gaseste in orice farmacie sau supermarket la un pret rezonabil.

Mergi la inceput

Allya samponul headandshoulders am folosit...si nu pe post de tratament ci pur si simplu pt spalarea parului...chiar nu mi-a placut deloc...

Fetelor mii de multumiri
Astept si alte sfaturi sau sugestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

fetelor,
si eu am folosit Blue cap , Nizoral, Locoid ,Asorian,si un sampon care contine Rezocina,Acid salicilic si Alantoina ,binenteles nu toate o data dar am probleme cu caderea parului , nu pot sa ma vopsesc ca din 3,4 spalari nu mai am vopsea in par si nu in ultimul rand parul nu mai are luciu.
Si cel mai rau este ca am cojile acelea inestetice si in urechi .
Sincer ??? Mie nu mi-a facut bine nici unul din aceste prod. Bani multi si ......atat
Pe fata cojile le mai maschez cu fond de ten, Iar in cap......of, of, mai, mai....
Auziti, sfaturi de la med. (ei au dreptate dar.....): nu te stresa, nu te enerva, fi mai nesimtita......PAI POT?????
Asa ca imi duc cu stoicism boala pana la capat

Copilutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Fetelor, eu am scapat de dermatica din asta cu o crema de la Ducray, din pacate am uitat cum se numeste, dar il intreb pe consort si o sa revin. Intr-o vara am fost ca noua! Dar tin minte ca ustura ca naiba cand mi-o dadeam pe fata.
Sanatate!

Venera si Markus (10 decembrie 2003)
Albumele noastre-1
Albumele noastre-2

Mergi la inceput

Copilutzu eu am incercat sa maschez cojitele cu fond ten, dar imi facea pielea si mai uscata si cojitzele tot erau vizibile...aratam oribil......cat despre sfatul doctorului sa nu te stresezi,sa nu te enervezi sau sa fii nesimtita nici eu nu pot...sunt prea multe probleme in jurul meu si nu sunt genul de om care sa le tratez cu "spatele"...

Ven astept cu interes si nerabdare sa-mi spui si mie cum se numeste miraculoasa crema...

Sanatate maxima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

elutza82,
uite cum procedez eu:-intai curat cojitzele cu unghia (stiu ca nu e prea indicat),apoi dau cu crema de galbenele sau catina (alte creme nu pot sa folosesc ptr. ca au parfum si usstuuuraaaa) si pe urma dau cu fond de ten.
elutza, o buna prietene de-a mea imi tot spune ca la farmacie se da GRATIS pastile de nesimtire. si eu nu vreau sa o cred !

ven,
si eu ,si eu, astept sa ne spui cum o cheama pe cremutza
fetelor..

Copilutzu

Mergi la inceput