CO + Prenatal

CO + Prenatal | Autor: janib

Link direct la acest mesaj

Buna.
As vrea sa va intreb, daca pot lua concediul pe 2005 in ianuarie iar din februarie sa intru in prenatal. Precizez ca data nasterii a fost anticipata ca fiind 27-30 martie.
Multumesc pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Puteti pentru perioada efectiv lucrata deci zilele aferente a 2 luni deci probabil vreo 3-4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Multam de raspuns Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In perioada asta efectiv lucrata se include si luna in care iti iei CO? Adica iti iei in toata luna martie se calculeaza cate zile iti revin pentru perioada ianuarie-martie inclusiv sau se calculeaza anterior datei in care intri in CO?
Multam de raspuns!

Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Daca iei CO in martie, se face socoteala pt 3 luni (ian, febr, mart).



"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

Nu e chiar asa...
În conformitate cu prevederile art. 49 alin.(2) din Legea nr. 53/2003-Codul Muncii, suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat și a plății drepturilor de natură salarială de către angajator.
Pe durata suspendării contractului individual de muncă, pot să existe conform art. 49 alin. (4) din același act normativ, alte drepturi și obligații ale părților decât cele prevăzute la alin. (2), dacă prin contractul individual de muncă sau regulamente interne nu se prevede altfel.
De aceea, referitor la modul de stabilire a duratei concediului de odihnă în situația în care suspendarea cim a intervenit anterior efectuării concediului de odihnă, vor fi avute în vedere și prevederile art.8 alin. (4) din Legea nr. 130/1996, republicată, privind contractul colectiv de muncă, care stabilesc ca prevederile legale referitoare la drepturile salariaților au caracter minimal.
În consecință, există posibilitatea legală ca părțile să stabilească în contractul individual de muncă, încheiat la nivel de unitate ca durata concediului de odihnă nu este afectată dacă intervin suspendări ale contractului individual de muncă, cu excepția celei prevăzute la art. 49 alin. (4) din același act normativ, potrivit căreia în cazul suspendării contractului de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării aceasta nu beneficiază de nici un drept care rezultă din calitatea de salariat.

Concluzia: daca v-ati negociat in ccm ca se scade, atunci se scade, daca nu s-a stipulat expres, atunci, parerea mea e ca poate sa-si ia tot concediu.


Toate cele bune


Deni mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

S-a discutat mult si concluzia este oarecum eronata dupa mine. Conform actelor normative in vigoare concediul de odihna se acorda pentru norme de munca intregi sau in speta partiale cel putin in minimele prevazute de legi si acte normative coroborate cu perioadele efectiv lucrate, exceptie facnd situatiile in care prin contractele de munca individuale sau prin contractele de munca la nivel de unitate sau de ramura dupa caz sunt negociate conditii superioare celor prevazute in CCMN situatii in care se aplica aceste prevederi. Deci doar daca in mod cert prin stipulare expresa in lipsa acestora aplicandu-se prevederile CCMN.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Denii MIc,
Ce spui tu este corect, dar permite-mi o intrebare:
Care este menirea art. 49 din Codul muncii in explicatia ta?
Daca persoana in cauza este in concediu medical, ce drepturi salariale are? NICIUNUL!!!

Mergi la inceput