Mamici de martie-aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Buna fetelor!
Ady - la Giulesti triplu test costa 600000lei,iar amniocenteza m-am interesat si costa in jur de 10000000lei.Si eu am probleme prima fetita s-a nascut cu o malformatie cardiaca si cardiologul mi-a spus ca si urmatorii copii o pot avea, riscul find de 50% in cazul unei nasteri la termen si crescand in cazul unei nasteri mai devreme.Ginecologul,ca si medicul pediatru mi-au explicat ca totul tine de hazard.In sufletul meu stiu ca va fi sanatos asa ca ma rog la Dumnezeu sa fie sanatos si sa nu-l chinui cum am chinuit-o pe fetita.Luni si eu fac triplu test,iar marti ma duc la control.Sper sa fie totul bine.
Bebei frumosi si sanatosi.
Any

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Fetele ce faceti? Eu azi dim. iar am avut scaun cu sange,e a doua oara, oricum stiu ca am hemoroizi interni si nu m-am speriat prea tare.
In ultimele doua zile am avut dureri de burtica numai in parti, ieri chiar cand mergeam, ma tinea tare in stanga cu mijloc cu tot, dar daca ma opream nu ma mai durea, cred ca e si din cauza vremii schimbatoare. Mijlocul ma mai doare, de la scaun, as vrea sa stau in pat sa fac nani muuult, cand am stat in WE in pat asa de bine ce m-am simtit, nu m-a durut nimic. Asa ca si in WE asta tot asa fac, desi as avea o groaza de facut prin casa, nu prea m-am ocupat de casa si ar cam trebui o curatenie, insa chiar nu vreau sa ma obosesc. Fie ce-o fi, doar nu vine sa filmeze nimeni la mine in casa.
Luni merg la eco abia astept, am asa o dorinta sa-mi spuna doc ca e bine si ca a crescut, poate de data asta o rog sa mi-l arate si mie daca poate, ca pozitia ecografului e cam aiurea, adica ecranul e in dreptul burtici mele si nu l-am vazut niciodata pe bb.
Burtica a crescut, si deja toti pantalonii ii tin desfacuti pe jumatate, trebuie sa-mi iau si eu o salopeta insa is asa de scumpe, si nici nu sunt asa ca pentru mine, toate sunt imense, chiar daca burtica mea va creste, tot n-as putea purta asa o imensitate. Sunt facute prea mari, poate ca as gasi ceva, dar as putea sa o port doar in luna a noua, si eu vreau sa port de pe acum ca nu mai am cu ce sa ma imbrac. Iar preturile sunt de la 800mii in sus, nimic mai ieftin, mi se pare prea mult ca o voi purta doar cateva luni si apoi ce fac cu ea? Parca n-as da atat pe o haina pe care sa o port de cateva ori, mai ales ca dupa ce nasc sigur imi vor trebui alte haine. Poate ca o sa-mi cumpar material si sa-mi fac la o croitoreasa, sa vad cat m-ar ajunge.
In rest tot ce-mi doresc e sa fie bine bb si stiu sigur ca va fi!!!
Va pup si sa auzim numai de bine!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

Lorelai, in legatura cu chilotii de gravidutza: nu mi-am cumparat, dar am vazut la un magazin cum arata - sunt ca si pantalonii de gravida, adica au mai mult material in fata ca sa se poata mula pe burtica. Dar as putea sa-ti sugerez sa-ti iei niste perechi mai mari, ca sa te poata cuprinde peste burta, eu asa o sa fac (deocamdata nu am problema asta).

Infofun, am vazut niste salopete de gravidutza mai mici in Sir, ce drept, cu pretul de rigoare: 1.200.000 lei.

Va pup pe toate pana data viitoare!
Giliutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaanast spune:

Buna la toata lumea. Miercuri am fost la doctor pentru controlul de la 4 luni si nu stiu ce sa mai zic. Am niste dureri foarte mari in partea stanga sus, iar d-na doctor mi-a zis ca ar fi de la faptul ca am mancat cruditati iar gazele care se acumuleaza imi apasa pe splina. Nu prea stiu ce sa mai cred pentru ca pe mine ma doare dupa ce inghit orice fel de mancare. Spre exemplu acum am mancat un baton si iar ma doare foarte tare. In rest este totul OK. Cum am mai spus nu stiu ce sunt ale greturi, ameteli. Doamna doctor mi-a spus sa ma duc sa-mi fac ecografia morfologica la Sanador asa ca m-am programat pentru 14 oct. la doctorul Meclea. Acum nu stiu ce sa zic, sa o fac pe cea morfologica sau pe cea 3 D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Adriana si Corina, referitor la triplu test facut in Bucuresti eu am avut o experienta destul de urata. Daca va intereseaza, ca sa nu ma repet aici cititi subiectul: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32555
Deci ideea este ca in Bucuresti nu prea exista laboratoare care sa ti-l interpreteze, care sa coreleze valorile parametrilor cu varsta mamei, varsta ecografica a copilului, greutatea mamei, etc.
Oricum eu dupa ce am primit rezultatele de la TT facute la Medsana, am cam innebunit vreo saptamana cu valorile alea pe hartie (la BetaHCG -unul din parametrii -era un pic depasit, dar nimeni nu ma lamurea daca se considera o problema sau nu), necorelate intre ele. Asa ca am reusit sa fac o a doua ecografie la Diagnosis la dr. Pop (am facut-o pe prima in saptamana 12 si urmatoarea in saptamana 18) si el m-a linistit spunandu-mi ca totul este in regula cu fetita mea, iar valoarea un pic mai mare a BetaHCC se pare ca se datora unei placente mai mari un pic decat normal (vedeti ca am pus si subiect tot la aceasta sectiune: "Triplu test - m-am mai linistit")
La mine (de fapt la fetita mea) pliul nucal a fost 1,2mm in saptamana 12 si 1,8mm in saptamana 18 si mi-a spus ca valorile sunt perfect normale. Din cate stiu eu acest pliu nucal trebuie sa fie sub 3 mm intre saptamanile 11-14 de sarcina.

In rest eu am inceput sa ma simt mai omeneste, burtica a inceput sa fie vizibila, nu am ajuns inca la greutatea dinainte de a ramane gravida (57 kg) pentru ca am slabit datorita greturilor si varsaturilor din primele luni. Dr. Pop mi-a spus ca am colul cam scurt (2,6-3,3 cm) pentru saptamana 18 si ar fi bine sa incerc sa nu fiu stresata si sa ma odihnesc mai mult. Ginecologul nu a parut prea ingrijorata din cauza colului, dar totusi mi-a zis sa evit efortul.
Fii-miu (Victor, 4 ani si 9 luni) e fericit ca o sa aiba o surioara desi pana a afla sexul ma batea la cap sa fie neaparat baiat pentru a avea un partener de footbal. Dar acum e fericit ca va fi fetita si e plin de planuri pentru ea.
Voi cum stati cu pulsul? Eu de fel am o usara tahicardie, dar acum obosesc si gafai foarte repede si-mi creste pulsul instantaneu (nu mai tin minte daca la prima sarcina a fost la fel).
Va pup si aveti grija de voi!

Ana (19 saptamani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru incurajari, m-am programat pe 18 octombrie ( adica la 12 saptamani si 3 zile ) la eco 3d la Diagnosis la dr Teodorescu Claudia ( stie cineva ce va de ea ????) este cunostina buna cu prietena mea si mi-a spus ca este foarte buna, nu asa renumita ca pop sau iosup,dar daca nu-mi convine mai fac o programare si la pop, sper sa ma linistesc dupa eco , acum ce vrea Dumnezeu, eu simt ca bebe e sanatos si ca sunt eu .... si sunt pt ca ma gandesc numai la tampenii, dar m-am cam speriat cand am vazut ca pe fisa mea scrie pliul nucal 2,2 mm , dar e sub 3 asa ca nu am de ce sa ma ingrijorez.

va doresc la toate un we placut si multa sanatate si bebelini sanatosi si frumosi

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Am facut azi masurarea pliului nucal la 12 1/2saptamini este de 1.3 si are 13cm.
Infofun poti ruga sa lase ultima imagine de pe ecran si il poti vedea pe cel mic si pot sa iti tipareasca imagini cu cel mic.
Lorelai anul trecut am cumparat sunt si cu picior gen budigai (costmul de plaja barbatesc) sau obisnuiti ca forma iar in zona burticii materialul e mai elastic si se intinde f tare.
Bafta si numai rezultate bune la mamicile care meg la test.
Pupici la mamici si burtici.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Buna mamici! Bun venit noilor mamici si sa fiti sanatoase si sa aveti bebei frumosi si sanatosi!
Noi teoretic bine, desi nu prea! Am probleme cu nasul, care imi curge de ieri ca la robinet. Nu stiu daca e raceala, gripa sau o mai veche sinuzita. Cert este ca am un nas rosu de la suflat, parca sunt un clovn! Am avut probleme si cu burtica. M-am apucat de zugravit si am mutat lucruri prin casa, asa ca am inceput sa am dureri si mici contractii. Acum dupa o saptamana nu sunt inca f bine, dar sper sa nu fie cazul sa ma mai internez luni, cum imi propusese dr.
Am facut si eu triplu test, dar estradiolul a iesit cam mare si dr m-a pus sa-l repet. Acum luni iau rezultatul la cel de al doilea. Explicatia data de dr ar fi ca s-ar putea sa fie fetita. Triplu test costa intre 700.000-1.500.000. La Medicover era 700, dar dr mea nu a fost multumita de cum l-au facut si l-am repetat la clinica Polimed, 1.050.000. Dar trebuie sa stie cineva sa-l interpreteze asa cum trebuie, ca altfel intri in panica si plangi ca prostul cum am facut eu. Testul se face intre sapt 16-18, am citit peste tot ca asta este perioada cea mai buna, in caz de ceva probleme se face amniocenteza pana la sapt. 22.
Marti fac eco morfologica si sper ca toate masuratorile sa fie bune si bebeul meu sa fie sanatos. Atunci o sa stiu si sigur ce este?!
Fetelor ma gandesc ca eu sunt defecta!?! Eu port haine de graviduta din luna a treia! La voi vad ca nu e mare schimbare! Oare cat o sa ma fac pana la final? Kg nu am luat mare lucru din cauza greturilor, dar burtica e ca un balon, chiar si atunci cand slabisem. Eu am luat pantaloni de gravida de la magazinele Roccoco. Au fost 790.000 lei, sunt tare practici, cu elastic reglabil si au un material super care nu se sifoneaza. Cei drept hainele mai grosute sunt mai scumpe, salopete 900.000, costume 1.300.000. Dar am vazut si lucruri dragute.
Bebele meu misca tot timpul, mai ales seara. Are atat energie si imi trage niste suturi! Dar este super senzatia!
Draga Erix multa rabdare! Mi-e ca pana la urma o sa stau si eu ca tine acasa singura, dar ma incurajez ca poate bebele meu sa fie cuminte si sa nu ajung acolo!
Acum va si va doresc toate cele bune! Sanatate si un week-end placut!
Betilina 19 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

lorelai la magazinele de gravide au si lenjerie, chilotii sunt intotdeauna peste burta, normali sau tnga (eu tanga nu mai port ca nu ii mai suport- dar au), gasesti normali din bumbac cu partea din fata mai mare sau cateodata mai elastica, sunt si altii care mi-au facut cu ochiul, dar sunt cam pt ultimele luni cu o banda ingrosata sub burta pt sustinere
eu imi iau de la premaman dar inainte sa scriu m-am uitat in catalog si in canada nu au , dar sunt sigura ca sunt si acolo magazine speciale
maieuriport normale din bumbac, cam cum purtam noi cand eram mici doar ca marimi mult mai mari:), am gasit f greu dar am gasit
sutiene miam luat stilul sport mai intarite, dar nu din acelea care strang ci in felul lor lasa lejer, doar ca daca alergi de ex, sustin sanii si nu ii simti
blugi mi-am luat tot de premaman cu partea care acopera burta din material elastic si se strang cu elastic reglabil, si mi-am mai luat eu o bluza petrecuta pe care tind sa o port si dupa
eu va urez multa bafta la cumparaturi, si sincera sa fiu mi se pare aiurea sa arlte haine cu care nu mai ai ce face dupa, decat sa le donezi-daca ai cui, eu sunt hotarata sa nu imi iau mai mult de 3schimburi, consider eu suficient(pt mine)

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

in alta ordine de idei noi am facut azi control cu eco si bb e bine bine, am deja 4 poze cu el si la marimea lui avem exact 16sapt si 0zile, dar m-a suparat ca la eco n-a miscat de loc
maine(de fapt azi), mergem sa ne uitam de mobila pt bb la Bruxelles poate luam ceva:) lui bb ca tare mi-e drag sa-i iau maimutoaie, si daca o fii ceva mai mare zau ca mi-ar place tare mult
va scriu maine seara sa va zic daca am gasit ceva si ce
va pup dulce dulce

anca

Mergi la inceput