Mamici de martie-aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Buna dragalaselor! Ma bucur ca sunteti sanatoase si care mai de care mai fericita noi suntem bine sau speram sa fim bine.....ar trebui azi sa mergem la dr dar nu cred ca reusim ca la servici au inceput problemele din pacate....
La voi cum e cu serviciul? EU banuiesc ca din cauza ca vin putin mai tarziu se uita lumea urat si primesc tot felul de jigniri care dor tare...ori poate ca s-a gandit lumea de pe aici ca plecam in CIC si deja incep sa mi se retraga din atributiuni dar oricum e o stare de disconfort total ....sper doar sa rezist pana ce voi naste....pupicei multi la toata lumea si sper ca la voi e mai bine....
Week-end placut!!
getulici si bb de 14 sapt si 6 zile (dupe ecograf)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fetelor, intr-adevar asta e o intrebare importanta: cum sa treci peste discriminarile de la servici, dupa ce ai anuntat ca esti? Eu inca nu am anuntat (sint in 13 sapt)dar ma gindeam s-o fac saptamina viitoare. Exista retete in acest sens, ca sa iasa bine?
Geta, nu fi trista si nu pune la inima ce iti spun colegii. Si daca te mai enerveaza mult trage-ti un concediu medical, asa, de control! Trebuie sa-si dea seama si ei ca e mai bine cu tine la servici decit sa faca ei si treaba ta! (eu cel putin asa as face)
Ioana

quote:
Originally posted by geta_sava

La voi cum e cu serviciul? EU banuiesc ca din cauza ca vin putin mai tarziu se uita lumea urat si primesc tot felul de jigniri care dor tare...ori poate ca s-a gandit lumea de pe aici ca plecam in CIC si deja incep sa mi se retraga din atributiuni dar oricum e o stare de disconfort total ....sper doar sa rezist pana ce voi naste....pupicei multi la toata lumea si sper ca la voi e mai bine....
Week-end placut!!
getulici si bb de 14 sapt si 6 zile (dupe ecograf)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Salutari tuturor si felicitari pt vestile bune. Sper sa am si eu vesti bune luni cand mergem la eco 3D. Eco morfologica nu se face la noi (sunt din Craiova) sau cel putin nu stiu eu ca se face, dar voi mai intreba, daca nu merg la Bucuresti si tot fac. Sunt cam paranoica, dar n-am ce face.
In legatura cu serviciul, eu am anuntat de la inceput, pt ca-mi era rau si nu puteam sa mint ca am nu stiu ce, in plus e o firma mica si suntem prieteni cu totii, asa ca m-as fi simtit rau sa-i mint. Eu nu am probleme, ma invoiesc cand vreau, vin mai tarziu si plec mai devreme acasa, sunt o fericita din punctul asta de vedere. Dar nu stiu ce voi face dupa ce nasc pt ca ei nu vor sa angajeze pe altcineva in locul meu, nu are cine sa-mi preia atributiile, asa ca nu stiu inca cum vom proceda, ca eu vreau concediu de maternitate.
Va pup pe toate, sa aveti un weekend superb si sper sa va dau vesti bune luni

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliutza spune:

quote:
Originally posted by raluca mihaela

Buna, Giliuza!
In cate saptamani esti sua mai bine zis, la cate saptamani ai facut eco morfologica (deduc ca despre asta vorbeai in raspunsul tau)? Eu acum am aproape 14 saptamani, dar inimioara i-am auzit-o deja cand aveam 8, iar ecografia de la 12 saptamani mi-a inregistrat-o pe caseta video; e nemaipomenit, ma uit de mii de ori la sufletelul nostru, pe caseta, si de-abia stept urmatoarea ecografie; medicul meu - cel putin pana acum - imi face una pe luna. In ultima se vedea deja (aproape) tot: manute, am umarat degetelele, picioruse, nasuc, amorino ne facea cu manuta si...sughita nu stiam ce sa fac mai intai, sa rad sau sa plang, emotia cred ca o recunosti si tu dealtfel.
Din pacate taticul nostru nu a putut asista, a pierdut deja ultimele 2 eco si e disperat, dar ce sa facem, datoria il chiama (e militar si e in misiune momentan), deci i-am trimis doar pe e-mail poza ecografiei .
Apropos de dimensiuni, al meu la 12 saptamani avea 5,7 cm, vroiam sa fac si o comparatie, poate deduc un "argument" in plus ca sa fie baietel :-)
Va pupam si va uram numai bine,
Michela

Eu aveam 14 sapt. si 5 zile, iar bebe era lung de 9,2 cm. Nu te mai gandi ce o sa fie, orice ar fi sanatos sa iasa!

Nici eu nu am anuntat inca la serviciu, aveam de gand azi, dar nu prea am curaj, ca sunt angajata aici de aproape 6 luni!Nu stiu cum vor reactiona, dar nu cred ca voi putea sa ma intorc aici dupa concediu. Si eu astept sugestii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

nu are cine sa-mi preia atributiile, asa ca nu stiu inca cum vom proceda

Mihaela, asta nu e grija ta. Grija ta e sa ai grija de tine si de copil, iar directorii sau cine e platit pt asa ceva sa stea si sa se ingrijoreze ca sa faca si cum sa dreaga in timp ce tu esti in concediu de maternitate. Dar o sa vezi de fapt cum e, dupa ce ai copilul o sa fii atit de ocupata ca intr-o saptamina serviciul o sa ti se para deja o amintire de demult, iar grijile legate de serviciu minore si fara importanta.

Eu mi-am luat concediu medical si proiectul a fost sistat pe perioada aia, m-am intors la acelasi nivel de munca, s-au acumulat citeva probleme intre timp dar nimic major.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Dragele mele,

La echo de acum doua zile doctorul ne-a spus ca se pare ca e baietel. E inca devreme, ce-i drept (avem DPN 12 martie), dar sper sa nu se insele...
Misca, il simt, mai am si cateva intepaturi zilnic, dar in mare e totul bine si ne-a felicitat doctorul. Sper la urmatoarea echo sa se vada si mai clar. Eu chiar baiat imi doresc, asa ca e perfect! oricum ar fi, totul e sa fie sanatos/oasa si sa vina usor pe lume... Asta pentru mine. Va pup pe toate si sa auzim / citim de bine!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Buna seara!!
este prima data cand scriu, desi avem 18sapt.(fix azi) DPN zice doctorul 10 martie.
Dar cu toate astea observ cu rusine ca nu sunt ata de informata ca voi.
Spre exemplu eu nu stiu ce este listeria, sau la ce foloseste amniocenteza. Doctorul meu mi-a zis ca e totul OK, m-am dus sa-mi fac o eco la inceputul saptamanii si mi-a zis ca nu-i nici o nenorocire daca mai atept 4luni.. sa facem o ecografie "4D"(eu una nu stiam ca mai exista si a 4 dimensiune). In fine la ultima eco la 14 saptamani totul era normal.
Mai am o intrebare, pe care o pun tot cu rusine. V-ati lasat definitiv de fumat?
Eu inca mai fumez 2-3 tigari /zi. la serviciu nu.. cand ajunbg seara acasa.. la o barfa mica cu prietenele sau cu sotul.

V-am pupat si sper sa ma treceti si pe mine pe lista mamicilor martie-aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Bun venit, Daniela. Daca ai facut eco la 14 saptamini si a fost bine probabil ca totul decurge bine. Amniocenteza se face doar in unele cazuri cind exista intrebari in urma eco la 12-14 saptamini sau in urma unor teste de singe (de ex pt sindromul Down). Amniocenteza are un risc de avort de cam 1%, deci se face in cazuri rare.

Stiu de eco morfologica ca se face mai spre 20 saptamini. Dupa aceea nu mai ai nevoie de eco decit daca sint indicatii anume. Eco 4D e "la moda" dar nu e necesara. In Anglia nu se face in spitalele de stat pt ca inca nu sint suficiente date ca e mai sigura sau mai buna decit cea obisnuita. Sint citeva locuri particulare unde se fac dar nu sint clinici medicale. Nu stiu de ce-i zice 4D, probabil ca e ca in jocurile de la PlayStation cind poti sa ghidezi monitorul sa mearga oriunde.

Ce bine-ar fi daca ai reusi sa te lasi definitiv de fumat. Dupa ce ai copilasul o sa-ti vina f greu cu copil mic (zic asta in general, poate ca tu in particular o sa te descurci mult mai bine) si sa nu ai apoi tendinta sa fumezi mai mult din cauza stresului. Apoi chiar ca sansele sa te lasi sint mai reduse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

Salutare fetelor !!!! Buna si noilor venite!!! ce faceti ? mi-a fost dor de voi. Am citit absolut tot ce ati postat dar nu am mai scris nimic pt ca am avut vreo 2-3 zile in care m-am simtit mai rau si nu am prea avut chef de nimic. Am vazut ca multe stiti ce sex are ingerasul vostru. Eu ma duc marti la eco ce credeti la 14 sapt ar putea sa vada ce este ?La mine bebe n-a miscat asa ca nu cunosc senzatia.Alta problema care ma preocupa ar mai fi ca mie mi se pare ca am burta prea mica.Ce e drept pantalonii ii port descheiati la 2 nasturi dar nu sunt in situatia de a nu mai avea cu ce ma imbraca si de a fi nevoita sa-mi cumpar. Asta pt ca v-am auzit pe voi ca nu va mai incape nimic si ca bateti in lung si lat magazinele pt gravidutze. Asa ca abia astept sa ma duc la eco sa vad daca totul e in regula cu bebe.
va pup dulce si aveti grija de bebei!!
SIMONNETE SI DE 14 SAPT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Salutare, fetelor!
Ma alatur si eu mamicilor de martie-aprilie 2005.
Nu stiu inca daca voi avea un bb nazdravan sau o bebelusa diafana, dar stiu ca am DPN:16 aprilie 2005.

In legatura cu job-ul si cu anuntarea fericitului eveniment, sa stiti ca nici eu nu am dat pana acum anuntul cel mare si inchizator de usi.Nu din alt motiv, dar chiar nu vreau sa-mi creasca bb-ul intr-o stare de tensiune continua.Deocamdata nu avem decat 13 saptamani, iar burtica nu prea avem deloc(lucrul acesta ma cam sperie!!!!).Asa ca deocamdata suntem in stand-by cu anuntul.

Pupici pentru mamici si pitici!

Clio si bb-ul de 13 saptamani

Mergi la inceput