FIV 19
Raspunsuri - Pagina 15
Tia spune:
Cami a vrut sa spuna ca hiperstimularea o resimti dupa ET, adica atunci apar simptomele. La fiecare ecografie ti se regleaza "tirul" in functie de numarul si marimea foliculilor. Daca sunt multi si mari, doza se micsoreaza. Numai ca organismul mai lucreaza si dupa oprirea stimularii, este ca o inertie... Dar nu te speria, gasisem mai demult pe undeva pe Internet ca procentul de hiperstimulare este 3%.. daca gresesc va rog sa ma corectati.
luli spune:
O saptamana excelenta la toate fetele optimiste si curajoase!
Am aflat intamplator de la coafeza mea ca si la Med New Life se fac FIV-uri si chiar cu succes. Ea avea sanse mici de reusita si a reusit din prima si a dus si sarcina pana la capat cu succes chiar daca a fost cu problme (a trebiut sa stea mai mult in pat) numai ca o mare incompetenta de doctorita cand i-a facut cezariana a inecat minunatia de fetita cu lichid amiotic. Era saraca distrusa.
Eu cred ca o omoram pe doctorita.
Am plecat de la coafor distrusa si pana acasa am tinut-o numai in bocete.
Inca o data va doresc o saptamana minunata si plina de optimism.
Monica - vin si saptamana asta la Bucuresti pentru o parte din analize pe care nu pot sa le fac decat in Bucuresti.
Va pup pe toate
Luli
E si maine o zi!
teodoran spune:
cred ca sunt eu disperata...dejeaba. m-Am intalnit in week-end cu "niste prieteni"si lea-m povestit asa ca idee de FIV (ca nu vroiam sa le spun nimic) si au inceput sa-mi turuie numai prostii, ca copilul nu va fi normal, ca o sa fie handicapat si asa mai departe, sincer, m-am ingrozit, nu am dormit toata noaptea, ma gandeam numai la ce e mai rau, ca poate ma pedepseste Dumnezeu...nici nu va puteti imagina ce am simtit, inca nu mi-am revenit dar,m-am mai linistit.
Multumesc pentru incurajari
anemona spune:
Draga Teodora, prietenii tai sunt niste oameni redusi, scuza-ma ca zic asta, dar ca sa vorbesi la modul asta, nefiind in cunostinta de cauza, poti face mai mult rau decat bine. Sunt sigura ca ei nu au idee ce inseamna FIV, care sunt rezultatele studiilor si nu vor decat sa-si spuna o parere absolut neavizata si nu stiu cat de bine intentionata.
Se poate concepe si natural un copil cu probleme, la fel cum poate sa apara si prin FIV, dar marea majoritate a copiilor FIV sunt absolut normali si sanatosi. Procentul de copii cu pb este cam acelasi ca si la cei conceputi natural. De ce nu vb cu dna dr despre asta, o sa te linisteasca.
Daca stam cu sabia deasupra capului in viata, nu mai facem nimic, caci in toate exista un risc.
Eu am o minune de fetita conceputa cu FIV si este sanatoasa si absolut normala, am fost cu ea la controale si ecografii ca sa ma conving ca totul e bine si mi s-a spus ca e absolut ok totul. Este un copil foarte echilibrat, mi se pare chiar superevoluata pentru varsta ei si desteapta foc (ca si mama ei ).
Lasa ce spun prietenii si gandeste-te la lucruri frumoase.
Bafta multa!
Anemona si Denisa mica, frumusica si cumintica
http://community.webshots.com/user/anemona112
Tia spune:
teodoran, e atat de usor sa-ti dai cu parerea cand nu stii nimic si mai ales sa reduci totul la nivel de cleveteala, aici ma refer strict la cei care ti-au dat sfaturi, evit sa spun prieteni... mai bine citeste despre FIV oriunde pe Internet si urmareste studiile si statisticile medicale, nu apleca urechea la asemenea afirmatii care nu arata decat ignoranta oamenilor... si mai ales, dormi linistita, acum ai nevoie de liniste, optimism si incredere..
zisaCami spune:
Merci Tia, asa este, m-am referit la simptomele hiperstimularii!
Intr-adevar, organismul mai lucreaza si dupa oprirea stimularii. Eu am facut acest tratament de stimulare ovariana in iunie si la ultima ecografie (la sfarsitul lui septembrie) aveam 7-8 foliculi imaturi pe ovarul stang si unul pe ovarul drept ( am reactionat mai greu la ovarul drept, chiar si in timpul tratamentului, din cauza endometriozei ).
Cami