Le faceti jucarii copiilor? Atelierul piticilor.

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patisor spune:

AM PRINTAT SI EU CATE CEVA ABIA ASTEPT SA AJUNG ACASA SA PUN IN PRACTICA CU CEA MICA CATEVA DESENE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetele mele,

Facui figurinele de "aluat", le-am copt si la soare si la microunde. Merge bine faza cu microundele, pui figurinele pe "high" cam 30 de secunde, dar urmareste-le, sa nu te trezesti cu vreo bucurie. Le intorci si le mai coci putin. Ai sa vezi ca sunt putin umflate cand le scoti din cuptor, miros frumos (!)...Le lasi sa se raceasca si gata, ai figurine de Craciun! Nu uita sa faci o gaura ca sa poti petrece ata sa le agati in pom, dar asta inainte sa le dai la cuptor! Mie mi s-a parut ca arata mai apetisante astea uscate la microunde decat cele uscate la aer. De crapat nu au crapat nici unele nici altele, casante nu mi se par, dimpotriva sunt chiar robuste. Atentie, sa folositi sare fina si nu grunjoasa cand framantati, sa nu aveti surprize!
Spor la treaba!

scarmanus

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multmesc Vera de explicatia cu adresa. Asta nu o mai stiam.

Mergi la inceput

Ramona,
Sa ne spui si noua cum au iesit.

Mergi la inceput

Scarmanus,
Multumesc din nou de PM.
Cum a iesit expozitia?
Spune-mi te rog totusi si daca le-ai pictat si ce culori ai folosit (acrilice sau merge si cu altceva?) si daca ornamentele sunt plate sau gen globuri, mai voluminoase.
Multumesc.

Mergi la inceput

Daca de Sf. Nicolaie vreti sa mentineti vechile traditii cu mere, nuci, portocale si bomboane in ghetute (eu da, abia astept!) puteti "sculpta" pe mere si portocale fete caraghioase (ochi crucis sau inchisi, fata vesela sau trista, cu par sau nu si neaparat urechi
clapauge).
Anul trecut de Sf. Nicolae am avut in vizita niste prieteni din Germania cu fetitele de 5 ani. Erau cu cortul veniti de cateva luni in SUA ca turisti si m-a impresionat ca nu au ezitat sa le faca copiilor aceste surprize.
Asa ca tatal copiilor s-a sculat mult inaintea lor (nu este bine sa le faceti de seara pt. ca se vor oxida) si cu briceagul (se poate si un cutit cu lama subtire, mica) a taiat usor in coaja doua pupile cam de marimea confetelor. Nu a scos coaja.
Apoi a taiat un cerc mai mare in jurul lor si a ridicat usor coaja, facand ochii.
A trecut apoi la gura in care a "pus" doar un dinte si apoi la urechi.
La urechi atentie! Se taie un cerc cam pe 3/4 (nu in intregime), de dimensiunea ochilor si incet se ridica apoi "urechile" fixandu-le eventual cu putina banda adeziva in spate, rulata, daca nu stau "clapauge".
Am incercat si eu ieri sa le fac, sunt putin cam migaloase (mai ales urechile) dar merita.
Ma aveti alte idei pt. Sf. Nicolaie?

Mergi la inceput

Daca aveti rabdare puteti incerca pt. Craciun casuta din "turta dulce" facuta din biscuiti.
Am facut-o de 3 ori si acoperisul este cel mai greu de fixat. Nu va apucati de ea daca preferati ceva "super" (pentru asta vedeti pe Google "Joy of Cooking, Gingerbread House"). Daca insa va place sa migaliti si sa sariti peste etapa cu pregatitul si coptul aluatului iata de ce aveti nevoie:

- 6 biscuiti SUBTIRI de tip Graham (aici sunt cam de 12/7 cm dar am incercat si cu 7 biscuiti mai mici, de 4/3 cm, care nu erau Graham)
- punga de plastic de tip Ziploc taiata putin la un varf (poate fi inlocuita cu punga obisnuita innodata la gura)
- crema de lipit:
- 0,225 g zahar pudra cernut
- 45 g unt la temperatura camerei
- 30 ml lapte
- esenta de vanilie sau zahar vanilat
- putina sare

1. Se amesteca zaharul pudra cu untul (de mana sau cu mixerul) si apoi se adauga laptele, vanilia si sarea.
Va rezulta crema de lipit cu consistenta asemanatoare ciulamalei (trebuie sa fie mai groasa, sa nu curga; la nevoie se adauga zahar pudra pt. a o ingrosa sau lapte pt. subtiere)
2. Se pune pe farfurie un biscuit si apoi crema pe margini.
3. Se lipesc cei 4 pereti ai casutei pe "baza" (va arata ca o cutie fara capac). IN FUNCTIE DE DIMENSIUNEA biscuitilor, la nevoie, taiati sau rupeti in jumatate un biscuit astfel incat 2 pereti vor fi patrati si 2 dreptunghiulari.
4. Sustineti laturile cu mainile pana se fixeaza ceva si puneti la congelator farfuria pt. 5 minute.
5. Puneti apoi crema cu grija pe toate cele 4 colturi de sus pana jos si apoi imprejurul bazei, rotind farfuria. Tineti din nou farfuria la congelator pt. 10 minute.
6. Puneti crema pe 2 dintre marginile de sus ale casutei si apoi fixati acoperisul in "V" cu ultimii biscuiti (sprijiniti-i DIRECT pe marginile date cu crema).
7. Sustineti-i in continuare in timp ce puneti crema si pe varful acoperisului si apoi pana cand simtiti ca tot ansamblul s-a legat BINE. Urmariti sa nu se lase acoperisul si apoi o tineti din nou 10 minute la congelator.
8. Acoperiti tot acoperisul cu crema (in strat cat mai SUBTIRE sa nu devina prea greu).
Puteti presara si bomboane f. mici si usoare pe acoperis sau face tigle, usa, ferestre cu aceeasi crema in care puneti putina cacao, eventual si ginger pudra sau scortisoara, cuisoare, rom sau colorant alimentar. In jurul casutei, pe farfurie puteti pune bomboane mai grele, jeleuri, chips de ciocolata, stafide, fructe uscate de diferite culori sau ce vreti).
Se trece la etapa cu tiglele, usa, ferestrele dupa ce a stat din nou la congelator 10 minute.
9. Cand sunteti gata o mai lasati ceva la congelator si apoi pana dimineata la FRIGIDER.
IMPORTANT: daca se prabuseste fixati-o din nou si mai adaugati ceva crema ("mazgaliturile" se pot rade cu un cutit dimineata).
Este destul de draguta, realizata mai ales cu biscuiti mici. Va sfatuiesc sa o incercati INAINTE de Craciun si fara copiii mici in jur.
In reteta se mentioneaza ca se poate lega cu o fundita trecuta pe sub acoperis si apoi pune in brad. Eu nu am avut curajul desi, dimineata cand copiii au mancat-o, era bine inchegata dupa o noapte de stat la frigider.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mamicute harnicute...poate ma ajutati cumva!!!
I-am cumparat lui Marc o lada cu sute de piese de LEGO.
Problema e ca eu sunt total lipsita de imaginatie si in afara de un turn,habar n-am ce sa fac mai deosebit cu el.
Daca stiti vreun link sau aveti ceva modele de masinute,robotei ,case sau mai stiu eu ce...HELP!!!!
ca le printez si stau cu foita langa mine.poate asa imi vin si mie idei.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Uitati-va si aici pentru ornamente de Craciun:

www.moscraciun.ro/category.php/Ornamente_de_Craciun/12/" target="_blank">http://www.moscraciun.ro/category.php/Ornamente_de_Craciun/12/

Sunt cateva chestii super simple, dar sunt si lucruri profesioniste, pt oameni mai indemanatici.

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput